Ruský paralympijský tým – J. Korea 7:0 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
konec
Ruský paralympijský tým
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Jižní Korea
Sobota 26.06.2021, 17:45 • Ostravar Arena • MS v para hokeji • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Třetí místo na turnaji nakonec bere Ruský paralympijský tým, který v tomto duelu porazil Jižní Koreu 7:0. Ruský paralympijský tým měl celé utkání pod kontrolou, v poslední periodě se tak spíše snažil hrát na čisté konto. I proto jsme se nedočkali zrovna moc vyložených šancí, přesto se jedná o poměrně jednoznačný výsledek. Jižní Korea se sice snažila, jenomže Ruský paralympijský tým hrál skvěle dozadu, navíc přidal i sedm branek. (19:32:08)
     
    Konec zápasu.
     
    44:17
    Běží nám poslední minuta zápasu. Jižní Korea se v závěru zápasu alespoň pokouší o kontaktní branku, jenomže se jí nedaří překonat pevnou obranu.
    43:21 TERENTĚV - 7:0
     
    43:21
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! A dokonce tu máme sedmý zásah RPC! NIKOLAJ TERENTĚV se hnal do přečíslení se svým spoluhráčem, nakonec se v tandemu dostal ke kotouči, který i díky teči brankáře Choie dokázal poslat do branky.
     
    42:41
    Kuzněcov musel rychle jednat, na zádech měl totiž napadajícího protihráče. Korejci se přesto k puku nedostali, naopak se budou muset vracet zpět.
    41:01 LISOV - 6:0
     
    41:01
    Ruský paralympijský tým právě vstřelil branku! Je tu branka v oslabení! V rozehrávce chyboval Cho, který tak přišel o puk a posléze jsme sledovali nahrávku na zadní tyč, kde se nacházel osamocený DMITRIJ LISOV, který v poklidu zakončil.
     
    40:26
    Vyloučení v týmu Ruský paralympijský tým (Airat Chamzin – 2 min, napadení).
     
    39:37
    Branka neplatí!
     
    39:37
    Rusko se nyní radovalo ze šesté branky, která ovšem neplatí. Jednalo se o faul na brankáře, zřejmě půjde do akce video.
     
    38:25
    Choiovi se nepovedlo kotouč udržet před modrou čárou a jeho celek tak musel vyklidit útočné pásmo. Jižní Korea i tak nahazovala směrem za branku.
     
    37:25
    Kolem své branky nyní prosvištěl obránce Galkin, kterému se nepovedlo zrovna nejpřesněji rozehrát. Ruský paralympijský tým se tak bude muset bránit.
     
    36:27
    Hodně málo místa měl kolem sebe Petrov, který se nakonec nedokázal prohnat přes trojici protihráčů. Puk navíc zůstal někde pod jeho výstrojí.
     
    35:02
    Ruský paralympijský tým zatím přesilovou hru nesehrává úplně nejlépe. Nyní se pro změnu Kim vystavil do postavení mimo hru.
     
    34:28
    U mantinelu skvěle bojoval Kim, kterém use ovšem nepovedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru a Ruský paralympijský tým pokračuje v náporu.
     
    33:37
    Nahrávka poté směřovala na rozjetého Chamzina, který místo zakončení ještě nahrával pod sebe na lépe postaveného Lisova, jenž pro změnu mířil vedle.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu Ruský paralympijský tým (Jevgenin Petrov – 2 min, podrážení).
     
    32:07
    Krátce po vhazování se do zakončení dostal Park, který to zkoušel zakončením pod břevno. Kasatkin si dokázal poradit a vyrážel vysoko nad branku.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Lisov, 9. Lisov (Galkin), 18. Lisov (Petrov, Chamzin), 27. Ryčkov (Maleckij), 30. Sokolov (Šikov), 42. Lisov (Petrov), 44. Terentěv (Sokolov)


    Ruský paralympijský tým: Kasatkin (Plotnikov) – Volkov (A), Miačin, Galkin, Kuzněcov – Šikov, Sokolov, Terentěv, Lisov (C), Chamzin, Petrov (A), Maleckij, Popov, Ryčkov
    Jižní Korea: Yu (Choi) – Choi Kwang, Jang, Cho Young (A), Kim – Jung, Cho Byeong, Lee, Ryu, Choi Si, Jang, Lee, Kim, Park

    Rozhodčí: Esposito (USA) – Hermansen (NOR), Vaněk (CZE)
    thejrc.org