K. Vary – Vítkovice 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (po pr.)
Motor ČB – Kladno 7:5 (kon.) | Plzeň – Třinec 3:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (3:2 po s.n.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Berani Zlín
Neděle 12.09.2021, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! První moravské derby extraligové sezony mezi Brnem a Zlínem získává na svou stranu v prodloužení domácí Kometa. Objektivně můžeme říci, že vítězství Brna je zasloužené. Modrobílí měli více ze hry, ale dlouhé minuty se trápili v koncovce. Pochválit však musíme i zlínské ševce, protože ti se v čase 55. museli smířit s náhlým dvoubrankovým mankem, které však do konce základní hrací doby stačili smazat a získali pod Špilberkem cenný bod, ten druhý zůstává v Brně.

    Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:44:18)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Libor Kašík (ZLN)

    Marek Ďaloga (KOM)
     
    Konec zápasu.
    64:32 Marek ĎALOGA - 3:2
     
    64:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Brněnské vítězství obstaral po přihrávce Krištofa MAREK ĎALOGA, když překonal Kašíka pohotovou střelou nad beton zlínského brankáře. Asistence: Michal Krištof.
     
    64:06
    Suhrada našel zpoza branky zcela volného Vopelku, ten naštěstí pro Kometu měl hůl nastavenou na bekhend a nemohl tak ideálně zamířit.
     
    62:54
    Rákos přenechal puk Ďalogovi, jeho střela nadělala Kašíkovi problémy, ale k odraženému puku neměl blízko žádný z brněnských hráčů.
     
    62:32
    Zakázané uvolnění Beranů.
     
    62:11
    Protiútok Brna zakončil střeleckým pokusem Horkým, ten byl ale zblokován mimo ledovou plochu.
     
    61:38
    Krištof hledal před brankou Ďalogu, puk však stihl zachytit Kašík a hra je přerušena.
     
    61:17
    Až nyní se ke kotouči dostal Holík a Brno střídá.
     
    60:54
    Fryšara si vyměnil puk s Ferencem, nakonec se ke střele odhodlal druhý jmenovaný, střela byla sražena, Zlín však nadále drží puk v útočném pásmu.
     
    60:23
    Muellerovu střelu z levého kruhu ztečoval Trška do ochranné sítě, vhazuje se před Kašíkem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Poměr střel po 3. třetině 42:18.
     
    Zatímco první dvě třetiny čekalo více než 6 tisíc přítomných fanoušků na vstřelení branky marně, třetí třetina přinesla hned čtyři trefy. Kometa si vypracovala drtivou střeleckou převahu, ale efektivita se dostavila až v 55. minutě a v tomto čase hry se domácí prosadili hned dvakrát, když se nejprve prosadil Radek Kučeřík a hned po něm i Peter Mueller. Nic nenasvědčovalo tomu, že by Kometa mohla o dvoubrankový náskok přijít, pak ale nepřesnosti v domácí rozehrávce využil Peter Trška. Zlín pak sáhl k oddechovému času a v power-play brněnská obrana opomenula Štěpána Fryšeru a ten obstaral srovnávací branku Beranů. Utkání tak míří do prodloužení, začínáme již v 19:33, hrát se bude ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Klobouk dolů před tím, jak se Zlín dokázal oklepat a srovnat dvoubrankové manko, nyní vše už směřuje k prodloužení.
    58:48 Štěpán FRYŠARA - 2:2
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 55. Kučeřík (R. Pavlík, Kollár), 55. Mueller (Ďaloga, P. Holík), 65. Ďaloga (Krištof) – 57. Trška, 59. Fryšara (T. Mikúš)


    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, Mueller – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Kollár, R. Pavlík – Kusko, Rákos, Mallet – Šoustal.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Žižka, Suhrada, Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Fořt (C), Kubiš (A) – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler (A), Fryšara, Vopelka – Hejcman, P. Sedláček, Sebera.

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 6482
    thejrc.org