Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 28.09.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Dnešní státní svátek přinese více radosti na jih Čech, kam putují z Brna všechny tři body. Musíme konstatovat, že vítězství Motoru pod Špilberkem je zcela zasloužené. Jihočeši ve třetí třetině dokázali znovu odskočit do dvoubrankového vedení, když přesilovou hru využil Petr Šenkeřík, jenž dnes zaznamenal hned tři kanadské body. Vítězství Motoru pak pečetil nekompromisní střelou Milan Gulaš. Motoru se tak podařilo po třech prohrách znovu zvítězit, naopak Kometa po čtyřech utkáních, kdy bodovala, vyšla naprázdno.

    To je z mé strany pro dnešek vše. Děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek svátečního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Petr Šenkeřík (CEB)
    Vladimír Roth (KOM) (19:36:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Klimeš si ještě připisuje úspěšný zákrok, když ramenem vytěsnil pokus Hanzla.
     
    59:15
    Mueller se opřel do puku na vrcholku pravého kruhu, trefil však pouze připraveného Hrachovinu, mezitím už hostující sektor slaví vítězství.
     
    58:53
    Motor hraje ve velké pohodě, nyní se dokonce Holcovi s Hanzlem podařilo zatopit před brněnskou brankou, Klimeš však dokázal Kometu podržet a pátou branku hostů nepřipustil.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Ozývají se i hostující fanoušci, kteří skandují jméno Petra Šenkeříka, není divu, hostující obránce dnes zatím hraje s bilancí 1+2.
     
    56:47
    Brňané se snaží v útočném pásmu něco vymyslet, ovšem obrana Motoru je precizní, nepřipouští zbytečné nervy pro Hrachovinu.
     
    55:47
    Motor hraje opravdu dobře, Kometa odehrála puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    54:51
    Horký se snažil vzít to na sebe, dostal se až do zakončení, ale branku Hrachoviny přestřelil.
     
    53:58
    Zakázané uvolnění Motoru.
    53:45 Milan GULAŠ - 1:4
     
    53:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    České Budějovice míří za cenným tříbodovým ziskem. MILAN GULAŠ dostal dvakrát za sebou prostor mezi kruhy, nejprve branku přestřelil, ale podruhé už se s tím nemazlil a rozvlnil síť za zády brankáře Klimeše. Potvrdilo se, že takovému hráči nemůžete dát tolik prostoru. Asistence: Martin Hanzl.
     
    52:32
    Brněnské publikum cítí potřebu podpořit domácí hráče a snaží se hráče v modrobílém vyburcovat k závěrečnému náporu, ovšem defenzíva Motoru pracuje téměř dokonale.
     
    52:14
    Dnešní utkání sleduje 6921 diváků.
     
    52:07
    Kometu sráží v útočném pásmu nepřesnost v kombinacích, dvěma střeleckými pokusy se sice prezentoval Horký, ale ani jeden z nich nemohl Hrachovinu vyvést z míry, probíhá komerční přestávka.
     
    51:07
    Motor odmítá nápor domácích, Ondráček zavezl puk až do útočného pásma.
     
    50:37
    Kometa se dostala do útočného pásma za cenu nahození Bartejse ze středního pásma, které musel Hrachovina přikrýt pod rukavici.
     
    50:14
    Další střela z hole Šenkeříka, Klimeš úspěšně zasáhl betonem.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 37. Zaťovič (Roth, P. Holík) – 5. Šenkeřík (Abdul, Pech), 6. Valský (Šenkeřík, Piskáček), 43. Šenkeřík (Gulaš), 54. Gulaš (M. Hanzl)


    HC Kometa Brno: Klimeš (Tomek) – Bartejs, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Kusko.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Štich, Štencel, Bindulis, Vráblík, Percy – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – D. Voženílek, Karabáček, Venkrbec – M. Hanzl, M. Beránek, Abdul – Valský, Toman, Holec.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček –Kis, Zíka

    Diváci: 6921
    thejrc.org