Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 28.09.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek již vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (21:02:03)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí části svůj hubený náskok pohlídali a vítězství Sparty potvrdil gólem do prázdné branky Vladimír Sobotka. Domácí hokejisté berou z tohoto utkání cenné tři body, Vítkovice jedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Utkání se už jen spíše dohrává, do náznaku šance ještě ujížděl Buchtele, kterého si ovšem hostující obránci pohlídali. Utkání je u konce!
     
    58:47
    V poslední minutě třetí části jsou vyloučeni útočník Robert Flick (VIT) za sekání a Miroslav Forman (SPA) za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
    58:35 Vladimír SOBOTKA - 3:1
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovičtí odvolali svého brankáře, čehož sparťané využili v cestě za dalším vstřeleným gólem. VLADIMÍR SOBOTKA udělal pár kroků do útočného pásma a pohotově trefil odkrytou vítkovickou branku. Asistence: Filip Chlapík.
     
    58:24
    Útočník David Kaše vyhrál vhazování pro svůj tým a Jurčinovi se podařilo vyhodit kotouč do středního pásma. Vítkovice musí začít znovu z neutrální zóny.
     
    58:15
    Urputný souboj u mantinelu v obranném pásmu Sparty nenašel svého vítěze a rozhodčí přerušil hru. Vzápětí si Vítkovice berou oddechový čas.
     
    57:37
    Jandus udělal pár kroků do hloubi útočného pásma, ale domácí hokejisté další pokus na vítkovickou branku nevyslali. Kotouč mají v moci Vítkovičtí.
     
    56:40
    Na opačné straně kluziště nebezpečně střílel útočník Anafasyev! Vítkovická posila vypálila prudce na domácí branku, ale Salák svou branku uhájil.
     
    56:27
    Obránce Mikliš se vydařil podpořit sparťanský útok, ale přihrávka na osu kluziště byla příliš prudká a nikdo z domácích hráčů kotouč nezpracoval.
     
    55:31
    Útočník Kalus neúspěšně bojoval o kotouč, ale vzápětí je pískáno zakázané uvolnění Sparty. Utkání Sparty s Vítkovicemi sleduje tady v O2 areně 5 317 diváků!
     
    55:08
    Němeček počkal na svého spoluhráče ve středním pásmu a sparťané založili další rychlý atak na soupeřovu branku. Snažení domácího týmu přerušil Stezka.
     
    54:37
    Velká šance Vítkovic! Bukarts střílel v dobré rychlosti, ale bekhendem nastřelil je Saláka. Sparťanský brankář podržel kotouč ve výstroji.
     
    54:11
    Mikliš rozehrál další akci svého celku z obranného pásma, ale u mantinelu nebyli sparťané úspěšní. Hosté dostávají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    54:01
    Rozhodčí opět přerušují hru, nyní následuje další komerční přestávka. Po ní proběhne vhazování ve středním pásmu, blíže k brance domácí Sparty.
     
    53:33
    Robert Flick je již zpátky na ledové ploše a mezitím se hosté snažili o další rychlý protiútok po straně. Obránce Mikliš byl ovšem na modré čáře pozorný.
     
    52:55
    Zdeněk Doležal už nezpracoval kotouč na modré čáře a sparťané se museli vracet až do obranného pásma. Přesilová hra domácích se chýlí ke konci.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (F. Chlapík) – 10. Flick (Gewiese)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts – Afanasjev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 317
    thejrc.org