K. Vary – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 0:1 (po pr.) | Motor ČB – Vítkovice 3:2 (kon.)
Olomouc – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:2 (0:1, 0:0, 3:1)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 08.02.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Vítkovice sice byly usazeny v útočném pásmu, jenže k vyrovnávací branky se nedostaly! Motor tak na svém ledě vítězí o jednu branku! K vyrovnání došlo v přesilové hře, když střelu Petra Šenkeříka tečoval Jiří Ondráček. O chvilku později bylo v Budvar aréně ještě veseleji, když se nadvakrát prosadil Michal Vondrka. Rideře se ještě podařilo srovnat, když se střelou po vhazování prosadil Jakub Stehlík. Tři minuty před koncem ale domácí ujeli do přečíslení tři na jednoho, které zakončil kapitán pro dnešek Michal Vondrka, který byl jasným mužem zápasu. (19:48:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Aleš Stezka se až nyní dostává z branky, hosté hrají s šesti hráči v poli!
     
    59:00
    Minuta do konce duelu!
     
    58:19
    Vítkovice se drží v útočném pásmu, ale Aleš Stezka zatím zůstává ve svém brankovišti...
     
    57:37
    Dominik Lakatoš si sice efektivně zpracoval kotouč, jenže mu to k ničemu nebylo. Je pískaný ofsajd, který navíc rozhodčí posuzuje jako úmyslný.
     
    57:08
    Komerční přestávka.
    56:35 Michal VONDRKA - 3:2
     
    56:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tři minuty před koncem se dostávají domácí znovu do vedení! Jakub Valský skvěle ustál souboj na útočné modré a Motor šel rázem do přečíslení tři na jednoho. V tom Miroslav Holec našel na levé straně MICHALA VONDRKU a kapitán pro dnešní duel zapisuje třetí kanadský bod v dnešním duelu! Asistence: Miroslav Holec a Jakub Valský.
     
    55:52
    Josef Koláček nahazoval puk o zadní mantinel, ale odraz puku byl hodně nečekaný. Oba hráči v souboji jej proto jen projeli a u puku jsou proto hosté.
     
    55:03
    Jiří Ondráček se pustil do napadání za soupeřovo brankou a nechybělo mu mnoho k zisku puku. Obránce Vítkovic ale nakonec celou situaci dokázal ustát.
     
    54:30
    Nyní jsme svědky hlavně soubojů, a tak se ani jeden z týmů nemůže dostat do kombinace.
     
    53:36
    Petr Fridrich vyslal celkem nebezpečnou střelu z nepříliš dobré pozice. Mířila však přesně do levého spodního růžku a Jan Strmeň zasahuje hokejkou!
     
    52:46
    Rostislav Marosz neměl komu nahrát, tak jednoduše poslal kotouč do rohu útočného pásma. Tam byl jako první domácí obránce a Motor může kombinovat.
     
    52:11
    Roman Vráblík nahazoval od modré a do jeho střely se ještě pokoušel sáhnout Jakub Valský. Kotouč ale netečoval, a tak Aleš Stezka vyráží před sebe.
     
    51:17
    Dominik Lakatoš si sjel mezi kruhy, kam dostal ideální přihrávku, ale Jan Strmeň sklepl betony včas!
    50:34 Jakub STEHLÍK - 2:2
     
    50:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krátce po vhazování v obranném pásmu je vyrovnáno. Rostislav Marosz vyhrál vhazování přesně na hokejku JAKUBA STEHLÍKA, který se ranou z první trefuje přesně k zadní tyči. Asistence: Rostislav Marosz.
     
    50:03
    Jan Štencel nyní nejspíše zachránil svůj tým! Odražený kotouč se totiž válel v brankovišti, ovšem domácí obránce s číslem sedm poslal puk do bezpečí.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 46. J. Ondráček (Šenkeřík, Vondrka), 48. Vondrka (Štencel), 57. Vondrka (Holec, Valský) – 16. Fridrich (A. Solovjov, Chlán), 51. Jakub Stehlík (Marosz)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Vráblík, Štencel, Štich, Piskáček (A), Bindulis, Šenkeřík, Bučko – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek – Valský, Holec, D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C).
    Trenér: Jaroslav Modrý

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Plášil, R. Pedan, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – Lakatoš, J. Hruška (A), L. Krenželok (A) – M. Kalus, Flick, R. Bondra – Marosz, Bernovský, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lednický.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Pilný, Šindel – Brejcha, Votrubec
    thejrc.org