Vítkovice – Kladno 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Třinec 5:4 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Pátek 28.01.2022, 17:30Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:11:47)
    61:51 Darek HEJCMAN - 3:4
     
    61:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme rozhodnuto! Patriks Zabusovs zavezl puk do útočného pásma a posunul ho na pravou stranu na DARKA HEJCMANA, který se trefil přesně do levého rohu litvínovské branky 3:4! Asistence: Patriks Zabusovs.
     
    61:26
    Veselý chtěl zavést puk do útočného pásma, jenže narazil na hráz tří bránících domácích, kteří jeho pokus zastavili.
     
    60:55
    Nepřesná přihrávka od Claireauxe končí na zakázaném uvolnění. Zlín ale buly vyhrál a vymýšlí, co podniknout.
     
    60:01
    Prodloužení začíná. U puku jsou domácí konkrétně Zdráhal, který našel Estephana, ale tomu puk ujel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině jsme mohli vidět zajímavé věci na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Domácí nejdřív zvýšili náskok o dvě branky zásluhou druhé branky Patrika Zdráhala. Jenže hosté se nevzdali a během jedné minuty dokázali skóre srovnat. Nejdřív se šťastně trefil Alexandre Malett a o chvíli později vyrovnal Jakub Ferenc.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Domácí buly vyhráli a z otočky to zkoušel Hubl, střela ale skončila vedle a to je ze základní doby vše. Čeká nás prodloužení.
     
    59:30
    Zlínští teď zatlačili Litvínov a touží po třech bodem. Domácí ale díky zásahu hostující střídačky mají vhazování v útočném pásmu.
     
    58:30
    Suhrada nahodil puk do pásma za kterým spěchá střelec třetí branky Ferenc a kotouč nakonec vybojoval. Před brankou číhal na nahození od Malleta Clareiaux, ale puk neprošel. Od modré to zkoušel Gazda. Godla puk vykopl.
     
    58:06
    Další střela od modré, tentokrát od Irvinga. Kašík vytasil svoji lapačku a zabránil domácímu obránci skórovat.
     
    57:23
    Velká šance! Balinskis dostal puk na pravou stranu a potáhl si ho do středu hřiště. Díky tomu si položil zlínského obránce a byl sám před Kašíkem. Brankář hostů ale včas zmenšil střelecký úhel a chytá!
     
    56:13
    Estephan poslal kotouč na Irvinga, který z pravého kruhu mířil na bližší tyč. Brankář hostů byl připraven a puk vytěsnil svým levým ramenem.
     
    54:57
    Litvínov chce strhnout vedení na svou stranu. Nepříjemně vypálil z mezikruží Kudrna a poté od levého mantinelu Demel, ale ani jeden pokus neskončil za Kašíkem. Z mezikruží to dále vyzkoušel i Jarůšek, ale brankář Zlína kotouč vykopl a hosté se vyhazují na zakázané uvolnění.
    52:32 Jakub FERENC - 3:3
     
    52:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se ale dějí věci! Zlín dokázal během jedné minuty stáhnout dvoubrankové manko! Patriks Zabusovs nahrál zpoza branky na pravý kruh, kde měl nabito JAKUB FERENC a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho střela skončila přesně v levém rohu litvínovské branky 3:3! Asistence: Patriks Zabuzovs.
    51:36 Alexandre MALLET - 3:2
    Marken.cz

    Daniel Tichý

    Branky a nahrávky: 7. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 20. P. Zdráhal (Irving), 49. P. Zdráhal (Jarůšek) – 35. Zabusovs (Gazda), 52. Mallet (Honejsek, Claireaux), 53. Ferenc (Zabusovs), 62. Hejcman (Zabusovs)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, D. Kolář – Jarůšek, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), V. Hübl (C), Fronk – Kudrna, Sukeľ, P. Svoboda – M. Chalupa, Jurčík, M. Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, M. Novotný – Mallet, R. Veselý, Claireaux – Makarenko, Hejcman, Michasjonok – Kubiš (C), Okál, Zabusovs – P. Sedláček (A), Köhler, Honejsek.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Tomáš Veselý – Ladislav Lučan, Milan Kis

    Diváci: 1000
    thejrc.org