Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:42:49)
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky dvou branek, které rozhodli o osudu dnešního utkání, které ovládli Pardubice, díky čemuž si odváží tři body. Neměli to ale vůbec jednoduché, jelikož mnoho jejich velmi nebezpečných akcí zlikvidoval brankář Daniel Huf.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., faul kolenem).
     
    58:50
    Tak toto byla ještě obrovská šance Adama Musila při akci dva na dva. Ten se dostal k teči, která mohla skončit v odkryté bráně. K jeho smůle ale kotouč zamířil pouze nad bránu.
     
    57:51
    Střelou od pravého kruhu se nyní vyznamenal Pavel Kubiš, který ale našel pouze vyrážečku gólmana. Následný pokus Martina Novotného opět od modré čáry neskončil o moc lépe.
     
    56:52
    Dlouhý souboj v rohu kluziště nakonec skončil lépe pro Berany. Díky tomu se ke střele od modré dostal Martin Novotný. Jeho pokus ale skončil pouze v lapačce, a to i přes chumel clonících hráčů před brankářem.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:22
    Čas se Beranům nenávratně krátí a končící početní výhoda jejich situaci příliš nepomáhá. Nyní se navíc kotouč nachází dokonce před jejich vlastní bránou.
     
    54:23
    Poslední z mála šancí na vstřelení gólu v letošní sezóně, v podobě přesilové hry, zatím ševci nevyužívají podle svých představ. Zatím se jim ani jednou nepodařilo usadit v útočném pásmu, natož tak vystřelit na bránu.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jan Kolář – 2 min., faul kolenem).
     
    52:58
    Na vhazování u Frodla získal puk Patrik Poulíček. Právě on se i následně téměř dostal k dorážce, nakonec se ale smolně pro něj odrazil puk pouze na hůl jednoho z obránců.
     
    51:59
    Tak toto byla neuvěřitelná šance, po které se nejeden fanoušek chytnul za hlavu, jak je možné, že neskončila gól. Dostal se do ní Patriks Zabusovs, který svým pokusem od levého kruhu minul svatyni Pardubic.
     
    51:00
    Na buly po pravici Hufa získal puk Robert Kousal. Následná střela Ondřeje Vály ale úplně minula branku, díky čemuž se k puku dostali ševci. Po nepřesné přihrávce jednoho z nich ale o něj rychle přichází.
     
    50:01
    Ve středním pásmu se pokusil zastavit puk Zdeněk Okál. K jeho smůle mu ale chybělo pár centimetrů k zastavení přihrávky soupeře. Nakonec se ale přece jenom k puku dostal jeden z jeho spoluhráčů.
    49:02 Jan KOŠŤÁLEK - 0:3
     
    49:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto je gól, který by mohl rozhodnout celé utkání! Deset minut před koncem se totiž dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti JAN KOŠŤÁLEK, kterému se tak podařilo propašovat kotouč za záda gólmana, a zvýšit na rozdíl tří branek. Asistence: Robert Říčka a David Cienciala.
     
    48:34
    Ve středním pásmu dokázal vybojovat puk Vojtěch Riedl, nakonec ale skončil na holích soupeře. Díky tomu se dostal k zakončení Adam Musil, která ale z velkého úhlu našel pouze lapačku gólmana.
     
    47:35
    Nekončící souboj v rohu kluziště nakonec rozsekl Ondřej Matýs. Ten se ale následně dopustil velké chyby, díky které se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Pavel Kubiš. Jeho pokus ale minul bránu.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 18. Říčka (R. Kousal), 41. A. Musil (Říčka), 50. Košťálek (Říčka, Cienciala)


    Berani Zlín: Huf (Šarman) – M. Novotný, Kubiš (C), Suhrada, O. Němec (A), Kunst, Hamrlík, Riedl – Honejsek, Makarenko, Zabusovs – Köhler, R. Veselý, Okál – Vopelka, P. Sedláček (A), Fryšara – Chludil.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – Říčka, R. Kousal, Cienciala – Koffer, Anděl, O. Rohlík – T. Urban, T. Kaut, Matýs.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Veselý – Ganger, Klouček
    thejrc.org