Vienna Capitals – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Přerov – Nitra 5:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Kadaň 4:3 (kon.)
Dubnica – Pov. Bystrica 3:1 (kon.) | Opava – AZ Heimstaden Havířov jun. 4:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
HK Nitra
Středa 18.08.2021, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Od extraligové Nitry se proti mladému kádru Zubrů čekal zřejmě lepší výkon, nutno však podotknout, že Přerov byl dnes velmi dobře připravený na všech postech a zejména pak na tom brankářském, kde se vytáhl Michal Postava. Nitra si z Přerova odváží alespoň útěchu v podobě výhry 2:1 v doplňkových nájezdech. Tímto se s vámi z přerovské MEO Arény loučím, u zítřejšího kola ZUBR Cupu zase na počtenou! (20:09:50)
     
    Lepší vstup do třetí třetiny si Zubři přát nemohli. Už po 25 vteřinách totiž ze samostatného úniku navyšoval Daniel Indrák. Z nájezdu přibyly ve třetí třetině dokonce další dva góly. Ve 47. minutě pláchl po brejku nitranské obraně Martin Ryšavý a bylo to už 5:1. S hosty to začínalo vypadat při vyloučení Tvrdoně bledě, nakonec se ale v 52. minutě prosadili, když chyby domácí obrany a následného úprku využil Filip Bajtek.
     
    Druhý zápas ZUBR Cupu mají Přerov s Nitrou za sebou a po velmi dobrém výkonu se ze zasloužené výhry mohou radovat domácí Zubři. Nyní přijdou na řadu doplňkové samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Poslední půlminuta je v plném proudu, Přerov si s velkou pravděpodobností zapíše hned druhou výhru v poměru 5:2.
     
    58:55
    Přerov míří za druhou výhru v turnaji, čehož náležitě oceňují fanoušci chorály a potleskem.
     
    58:00
    Jsou rozehrány poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    57:18
    Mohl tu být další gól z oslabení, tentokráte však na straně Přerova! Dvořák v přečíslení hledal Matěje Svobodu, který se sice na puk dostal, měl jej však na příliš dlouhou hůl na to, aby mohl lépe zakončit.
     
    56:35
    Nitra je opět nucena hrát mimo útočné pásmo. Přerov dnes předvádí velmi solidní výkon v defenzivních řadách.
     
    55:49
    Přerov se zmocnil puku a vyhazuje jej až k Honzíkovi.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Süss – 2 min., sekání).
     
    55:16
    V posledních minutách se hraje hlavně před Postavou, Nitra se však stále nedokáže propracovat k souvislejšímu tlaku, ze kterého by mohla domácí branku lépe ohrozit.
     
    54:49
    Buly v pásmu Přerova.
     
    54:06
    Nyní však domácí gólman vytáhl skvělý zákrok, kdy se z podřepu bleskově roztáhl a zabránil betonem Vargovi v dalším snížení!
     
    53:51
    Postava schoval pokus hostů do lapačky s ledovým klidem, vhazovat se nyní bude po jeho levici.
     
    53:40
    Ofsajd hostujícího celku.
     
    52:50
    Domácí toho v přesilové hře mnoho nepředvedli, Nitra hraje v plném počtu.
     
    51:14
    Nitra právě vstřelila branku!
    Slovenští hosté se však paradoxně ve vlastním oslabení prosazují a ještě mohou pomýšlet na zdramatizování! Domácí obrana chybovala v rozehrávce, čehož využil atakující FILIP BAJTEK a v samostatném úniku překonal Postavu zakončením mezi betony! Bez asistence.
     
    50:50
    S hosty už to vypadá bledě. Prohrávají o čtyři branky a nyní je navíc na další dvě minuty oslabí trest za hákování pro Marka Tvrdoně.

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 12. Indrák (TS), 18. Černý, 38. Tarnoczy (Dobša, Fencl), 41. Indrák (Ševčík), 47. Ryšavý (Doležal) – 20. Baláž (Nemec), 52. Bajtek


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Seemann, Ševčík, Hrdinka, Kubeš, Gréč, Černý (A) – Jan Svoboda, Indrák (A), M. Svoboda – Ryšavý, Süss, Doležal (C) – Fencl, Tarnoczy, Dobša – Hanák, Dvořák
    HK Nitra: Honzík (O'Connor) – Štefanka, Mezei, Nemec, Švarný, Vitáloš, Pupák, Socha – Hrnka, Varga, Tvrdoň – Molnár, Rockwood, Buček – Drábek, Baláž, Bajtek – Sýkora, Múčka

    Rozhodčí: Obadal, Novotný – Bezděk, Blažek
    thejrc.org