Česko – Španělsko 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Itálie
2:3 (1:2, 1:0 - 0:1)
Česko
Čtvrtek 29.07.2021, 18:40 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Ačkoliv teď probíhá slavnostní zahájení šampionátu před velmi slušnou návštěvou, z mé strany je to dnes již vše. Zítra do šampionátu vstupuje i kategorie U16, která první utkání bude hrát již v 9:15, a to proti Itálii. Krásný zbytek večera a budu se těšit na počtenou! (20:23:23)
     
    Ohromná radost na české straně, neboť druhou prohru v řadě český tým už nepřipustil! Houževnaté a nepříjemné Italy v emotivním zápase zvládl přetlačit v prodloužení poté, co ve 44. minutě rozhodl drama Martin Holba. A nutno říci, že asi zaslouženě. Český tým byl střelecky aktivnější a po velkou část hrací doby měl převahu, jenže nedisciplinovanost ve druhé půli jej nejenom stála jednu branku, ale taky mohla stát zápas. Naštěstí se tak nestalo a s hloučkem rodičů mohou čeští junioři slavit výhru 3:2 v prodloužení!

    Střely na branku: 21 – 29
     
    Konec zápasu.
     
    43:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fanstastická bitva v Effretikonu končí a slavit nakonec mohou čeští hokejisté! Po vhazování v útočném pásmu Itálie následovala ztráta týmu z Apeninského poloostrova a výpad MARTINA HOLBY, který nakonec skončil brankou. Důležité dva body – 2:3! Bez asistence.
     
    43:00
    Campulla se snažil natáhnout na velmi dlouhý kotouč, který mířil před branku. Dopadlo to tak, že v plné rychlosti sestřelil Lequina a branku posunul o několik metrů dozadu.
     
    42:42
    Český tým nic neřešil ve vlastním pásmu, zkrátka vyhodil přes všechny čáry. A protože se v inline hokeji nepíská zakázané uvolnění, je to vítaný prostředek.
     
    42:17
    Cora se dostal před obránce na pravé straně a pustil puk na Lequina, novopacký brankář pokus zlikvidoval. A to samé platilo i o pár sekund později, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    41:35
    Hamrla šel sám proti třem hráčům a neměl žádnou podporu, tudíž akce vyšuměla velmi rychle do ztracena. Italové tak drží kotouč a kombinují.
     
    40:50
    Podruhé za sebou již Plos vypálil a mířil do vrchní části branky, trefil ale jenom plexisklo za brankou Fracara.
     
    40:15
    Plos při zakládání útoku nakonec přejel až do útočného pásma a rozhodl se jít do zakončení, tentokrát mu to však bylo znemožněno.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tohle musí naplněnou arénu v Effretikonu zkrátka bavit! Emoce, vyloučení, šance a fantastická atmosféra. Italům se povedlo srovnal při přesilové hře, když se prosadil Crivellari, čeští junioři posléze již nedokázali strhnout zápas na svoji stranu. A to i přes branku Zapletala tři sekundy před koncem, rozhodčí ji však neuznali a dali Čechům jenom přesilovou hru. V hektickém a emotivním závěru branka nepadla, a tak nás čeká za chvíli prodloužení!

    Střely na branku: 18 – 28
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:56
    Lukáš Plos čtyři sekund před koncem pronikl snadno po levém křídle a dostal se až do zakončení, při kterém byl zezadu sražen. O to více to bylo emotivní z toho důvodu, že už mu jenom stačilo kotouč do branky poslat. Opět se tak bouří na tribunách, rozhodčí nařizují buly po pravici Fracara!
     
    39:14
    Češi po oddechovém čase opustili pásmo vlivem nepřesné nahrávky a Italové po nich šli, aby jim u vlastní branky co nejvíce ztěžili rozehru. Jenže to se nedělo a naši to v klidu vykombinovali.
     
    39:06
    Nakonec přišla, ale nepříliš výrazná a Fracaro bez potíží lapil. Zajímavější však byly momenty poté, kdy se to tam opět postrkovalo a vypadalo to, že to přeroste v hromadnou šarvátku. Rozhodčí ale dokázali všechny odehnat, možná tomu pomohl i kouč Suhrada, který si za českou stranu vzal time.
     
    38:45
    Ještě zhruba 20 sekund zbývá z přesilové hry a stále Češi kombinují na útočné polovině. Na přímou střelu, která by se v této situaci hodila, to ale nevypadá.
     
    38:03
    Plos jel po propadu italské oslabené letky sám na branku po levém křídle a vyčkával se střelou do poslední chvíle, Fracaro ale stejně a dokázal ve výstroji kotouč ztlumit!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Masiero, 26. Crivellari (Campulla) – 2. Žmola (Hamrla), 20. Koblížek, 44. Holba


    Itálie: Fracaro (Pierobon) – Campulla, Pietrobon, Masiero, Rocco, Chiamenti, Sobberi, Manganelli, Montolli, Crivellari, Bau, Magmabosco, Cora, Rossetto, Lazzari
    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek

    Rozhodčí: Ott, Bessonová (oba SUI)
    thejrc.org