Francie – Česko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Francie
3:1 (2:1, 1:0)
Česko
Pátek 30.07.2021, 13:30 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Ačkoliv měl nároďák šance na to, poslat zápas proti Francii alespoň do prodloužení, nakonec se tak neděje a poprvé na šampionátu prohrává v základní hrací době. Čechy potopily jednak neproměněné šance, tyčky za Dufeutrellem jenom zvonily, jednak individuální chyby, ze kterých Francouzi vytvořili rovnou dva góly.

    Zatímco Francie si upevnila první místo v tabulce a je stále neporažena, Češi zůstávají na čtvrtém místě tabulky a se Švýcarskem budou od 18:10 hrát fakticky o přímý postup mezi poslední čtyřku, která bude hrát o titul. Do té doby je to z mé strany vše! (14:53:27)
     
    Konec zápasu.
     
    39:49
    Martin vyvezl puk až za českou branku a je rozhodnuto, více se toho v dnešním zápase již nestane.
     
    39:31
    Zbývá posledních 29 sekund a Češi končí poločas v tlaku. Na dva góly již však mají extrémně málo času.
     
    38:45
    Lequin opět zkušeně zasáhl proti pokusu Gauzeho a využil toho Zdeněk, který přebruslil na druhou stranu a dostal se až před gólmana, nedokázal však protlačit puk pod jeho betony.
     
    38:08
    Odrazem od mantinelu se kotouč vrátil do francouzského brankoviště, kde ale po něm skočil Dufeutrelle. 118 sekund před koncem se vhazuje opět v útočném pásmu Česka.
     
    37:09
    Hamrla dostal přihrávku do jediného volného prostoru u branky. V pádu se ještě snažil vystřelit, ale poslal kotouč jenom skrze brankoviště. Pravděpodobně se Češi chystají již na powerplay.
     
    36:33
    Češi neuspěli s útokem a točí sestavu, Francie vypadá, že má závěr zápasu pod kontrolou a dohraje ho do vítězného konce. To by byla pro Čechy velká komplikace směrem k soupeřům do semifinále.
     
    35:42
    Macas to vzal na sebe a projel od vlastní branky až na osu hřiště. Jeho střela do branky mířila, jenže ve finální fázi z toho byla jenom tyč!
     
    35:21
    Francie právě vstřelila branku!
    Čechům se alespoň jeden bod začíná vzdalovat! Koblížek zpracovával přihrávku od soupeřovy branky, jenže se mu to nepovedlo podle představ. Dorážel na něj Mari, který mu nakonec u mantinelu puk snadno sebral a JULIEN BENETEAU se nabídl v druhé vlně. Lequin kapituloval potřetí a Češi berou oddechový čas – 3:1! Asistence: Eliott Mari.
     
    35:01
    Další nepřehledná situace u francouzské branky končí přerušením hry a nařízením buly po pravici gólmana. Tlak Česka sílí, ale zatím to není ten potřebný srovnávací gól.
     
    34:11
    Z přesilovky Francie zbývají dvě sekundy, Češi to ale dohrají u francouzské branky. Macas se navíc zapojí do útočení, tudíž v tom získají Češi určitou výhodu.
     
    33:46
    Buršík získal odražený kotouč a započaly tím francouzské problémy, které chtěl využít Plos! Od půlky se řítil sám na branku a zkoušel to znovu na Dufeutrella po zemi, ani tentokrát ale neuspěl!
     
    33:21
    Snadný zákrok pro Lequina. Romanazovi střela z kruhu nesedla a trefil fakticky jenom nastavenou lapačku české gólmanské jedničky.
     
    32:25
    Holba sice získal kotouč, ale daleko s ním nedojel. Francouzi tak rychle otáčeli a byl z toho závar, který Lequin vyřešil zákrokem. Ustál i následné seknutí do lapačky od Gauzeho, rozhodčí Francii za postavení v brankovišti vyhazují pryč z poloviny.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Česko (Macas – 2 min, podrážení).
     
    31:38
    A komplikace pro český tým přichází i nadále. Francie je v signalizované výhodě, hraje bez brankáře a rozhodně nemá důvod se hnát dopředu.
     
    31:03
    Francouzi jsou na puku a vůbec nikam nespěchají. Není divu, vedení 2:1 v tak důležitém zápase se jim velmi hodí.
     
    30:12
    Vybojovali si alespoň vhazování po pravici Dufeutrella. Žmolův pokus francouzský gólman zkrotil nadvakrát.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Gauze (Labreux), 13. Labreux, 36. Beneteau (Mari) – 11. Macas (Malínek)


    Francie: Dufeutrelle (Venin) – Riberac, Beneteau, Venin, Gauze, Mari, Labreux, Schneider, Romanaz, Martin, Mangalte, Jeanmart, Bayonne
    Česko: Lequin (Kundrík) – Buršík, Zdeněk, Macas, Abazaj, Kuchař, Zapletal, Malínek, Holba, Plos, Dunda, Žmola, Koblížek, Hamrla

    Rozhodčí: Ott (SUI), Basso (ITA)
    bahis siteleri