Itálie – Česko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
3:2 (1:2, 1:0 - 1:0)
Česko
Pátek 30.07.2021, 15:20 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Pro Švýcarsko jsou dva získané body ohromný zisk do dalšího děje turnaje. Češi sice měli po drtivou většinu zápasu jednoznačnou převahu, jenže to bylo spíše platonického charakteru. I v prodloužení to vypadalo, že Češi zužitkují něco z držení kotouče, nakonec to byl ale právě Robin Frick, který přisoudil Švýcarsku dva vítězné body.

    Pro dorostence tak končí první polovina základní části a zůstávají nadále na prvním místě. Ještě však dnes bude jeden zápas s českou účastí, od 18:10 budou junioři hrát se Švýcarskem. A to bude zápas, který dost možná může rozhodnout o postupu. (16:40:42)
     
    Konec zápasu.
     
    44:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češi nakonec ztrácí zápas v prodloužení! Ačkoliv ROBIN FRICK seděl naprostou většinu zápasu na trestné lavici, byl u klíčových momentů. Nejprve nastřelil z mezikruží tyčku, odražený kotouč však sebral Lutz a vrátil to zpět Frickovi. Ten se již nemýlil a propálil Pospíšila 51 sekund před koncem – 3:2! Asistence: Yanis Lutz.
     
    42:36
    Další výpad Švýcarska zakončoval Frick, který toho dnes více na trestné proseděl. Jeho pokus ale prošel Pospíšilovi skrze výstroj, naštěstí pro Čechy vedle tyče.
     
    41:46
    Jenže první doteky byly poměrně nebezpečné. Na kruzích zůstal české obraně viset Rickenbach a měl tak důvod ke střele, zamířil ale pouze jenom do zadního plexiskla.
     
    41:08
    Pětiminutové prodloužení se hraje formátem 3 na 3, Švýcaři ještě za celou minutu neměli ani dotek s kotoučem.
     
    40:09
    Začíná prodloužení, po vyhraném vhazování zatáhl Galnor hru za branku a snažil se nahrávat před ní, nikoho tam však neměl, proto stáhl hru až dozadu, k Pospíšilovi.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Švýcarsko ale předvádí sympatický hokej a dokázalo z přesilové hry po vyloučení Bohatého srovnat a Yanis Lutz prostřelil ve 34. minutě Pospíšila. Brankář Česka pak ještě dokázal podržet tým v samotném závěru, kdy Švýcaři měli dvě tutové šance, stav 2:2 však přesunuje zápas do prodloužení.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    40:00
    A ta sice přišla, do konce však zbývá jedna desetina sekundy, tudíž je další vhazování zbytečné. Následuje tak prodloužení, Češi tím pádem mají jistotu postupu!
     
    39:57
    Tři sekundy před koncem bude ještě jedno vhazování, a to po levici Hrdiny. Času je tak akorát na přímou střelu.
     
    39:02
    Blízko gólu byl i Pekař, který nabral ohromnou rychlost a proletěl tak až do zakončení, které ale napálil jenom doprostřed branky, kde Hrdina stál.
     
    37:58
    Švýcarsko drží puk na holích a Lutz vymyslel přihrávku křížem na Buffa, který mu to následně oplatil pasem do předbrankového prostoru. Buffovi stačilo dorazit puk za záda Pospíšila, český gólman ale předvedl fantastický zákrok!
     
    37:03
    Česku zbývá zhruba ještě 15 sekund v oslabení. Nějaký čas ušetřil Lorenz, který využil špatné přihrávky a vyvezl kotouč směrem k brance Hrdiny.
     
    36:09
    Svozil vypíchl nahrávku a v útoku odvedl velké penzum práce. Nahrál dokonce dojíždějícímu Galnorovi na střelu z první, kterou však Hrdina vyrazil a následně přikryl.
     
    35:18
    Česku se cesta za výhrou komplikuje. Samuel Jünger zamáčkl na mantinelu Ragazziho, navíc jej stáhl na zem za ruku. Proto dvě minuty za držení.
     
    33:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho ale branka i tak a šest minut před koncem poločasu máme opět srovnáno! YANIS LUTZ měl tolik času na pravém kruhu, že si mohl dovolit rozmyslet, co bude dělat. Zkusil proto zdánlivě nesmyslnou střelu, která však prošla Pospíšilovi v prostoru mezi maskou a ramenem – 2:2! Asistence: Leon Buff.
     
    33:33
    Dlouho se ale nemohli švýcarští dorostenci usadit v útočném pásmu, povedlo se jim to skoro až po minutě přesilové hry.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Neff (Rickenbach), 34. Lutz (Buff), 45. Frick (Lutz) – 8. Janek (Svozil), 20. Galnor


    Švýcarsko: Hrdina (Müller) – Ruchti, Lutz, Buff, Warth-Walter, Von Rohr, Ragazzi, Rickenbach, Fosanelli, Frick, Hindenalag, Neff, Bühler
    Česko: Pospíšil (Trnka) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Rozhodčí: Lega, Basso (oba ITA)
    thejrc.org