Česko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Česko – Itálie 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (2:1, 2:1)
Itálie
Sobota 31.07.2021, 15:10 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Dorostenci tuhle bitvu zvládli bravurně a houževnaté Italy, kteří se ke konci zápasu spíše soustředili na osobní souboje, přetlačili 4:2. Rozhodla především útočná síla, kterou Češi měli, a to v kombinaci s obranou Itálie, která chybovala téměř v každém střídání. Základ výhře položil v 25. minutě po kombinaci na jeden dotek Štěpán Lempach, na což navázal čtvrtou brankou v čase 30:30 Kryštof Janek. Italské snížení na další vývoj již nemělo vliv a po výhře 4:2 dorostenci pokračují v turnaji bez porážky! (16:26:00)
     
    Konec zápasu.
     
    39:46
    Jenomže je to bez nápadu a všechno tlačené na sílu. Pospíšil střelu Nespola viděl a lapil jí, Češi tak zůstanou na turnaji neporažení!
     
    39:25
    V dalším přerušení hry jde Riccardo na střídačku, Itálie to zkusí vabank!
     
    39:02
    Montolli je venku z trestné a Italové už nemají moc času na to, cokoliv vymyslet. Vybojovali alespoň útočné pásmo po střele Amiciho.
     
    38:24
    Ještě to ale mohlo být drama! Nespolo se dostal přes dva hráče a položil si Pospíšila, který však zasáhl špičkou betonu! Také se mu za to dostává ovací.
     
    37:41
    Z přesilovky zbývá ještě něco přes minutu, a pokud budou Češi hrát především takticky, pak závěr bez potíží zvládnou.
     
    36:43
    Italové však závěr nezvládají především hlavou. Montolli zcela zbytečně trefil u mantinelu s naprostým úmyslem loktem do hlavy Lorenze a dostává dvě minuty, za což může být ještě rád.
     
    36:03
    Bianchin prošel snadno dopředu a Italové začínají mít mírně navrch v této pasáži. Corteseho dalekonosnou střelu v klidu vykryl Pospíšil, dá se očekávat, že to zanedlouho zkusí Italové bez brankáře.
     
    34:40
    Italové mají v obraně problémy s důsledností a nedokáží si rozebírat hráče. Takhle zůstal v útočném pásmu před brankou viset Pravda a Riccardo se musel opět činit. Přichází přerušení hry po jeho zákroku.
     
    33:33
    Italové si u vlastní branky dávali tak nesmyslně dlouho přednost, až jim to mohl Bohatý spočítat pátým gólem! Riccardo však utěsnil prostor u tyčka kotouč za svá záda zcela jednoduše nepustil.
     
    32:54
    Italové už slavili snížení na 3:4 poté, co Meconi dosáhl branky, ale rozhodčí jejich radost rychle schladili, neboť odražený kotouč z výšky Meconi do branky dostal úmyslně rukou!
     
    32:03
    Italové sice dvě branky ztrácí, ale s rozehrávkou nikam moc nespěchají. Oni také nemají komu nahrát, což je zásadnější problém celé této situace.
     
    30:55
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové však ještě nic nevzdávají a snižují na dvě branky rozdílu, což je hratelné! Vellar se dokázal uvolnit na pravé straně a přihrát kotouč ALESSANDRU NESPOLOVI, který v předbrankovém prostoru dotlačil kotouč za Pospíšilova záda – 4:2! Asistence: Mattia Vellar.
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dorostenci směřují za jasnou výhrou a na jejich výkonu není prakticky v této pasáži co vytknout! V přesilovce se jim povedlo vyšachovat jednoho Itala a bylo to tak 4 na 2. Pekařův pokus tečoval na hranici brankoviště KRYŠTOF JANEK a Italové si berou raději oddechový čas – 4:1! Asistence: Matěj Pekař.
     
    30:05
    Meconi rozjetého Svozila v předbrankovém prostoru podrazil a jde na dvě minuty pryč. Italové se začínají požírat dokonale sami mezi sebou a Češi naopak hrají ve velké pohodě.
     
    30:05
    Meconi rozjetého Svozila v předbrankovém prostoru podrazil a jde na dvě minuty pryč. Italové se začínají požírat dokonale sami mezi sebou a Češi naopak hrají ve velké pohodě.
     
    28:06
    Ale akci nebezpečnou Italové měli, o tom žádná! Bianchin zůstal nedostoupený u tyče a samozřejmě tam přišla přihrávka, Pospíšila od gólu uchránila tyč!
     
    26:55
    Galnor sice zatáhl hru na útočnou půlku, pak z ní ale zase velmi rychle vyjel a tahá čas. Češi Italům opravdu nepovolují skoro nic a ani v tomto utkání tak Ital pravděpodobně nepozná ten zázrak.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Pekař (Galnor), 9. Lempach (Paulus), 25. Lempach (Bohatý), 31. Janek (Pekař) – 2. Bianchin (Cortese), 31. Nespolo (Vellar)


    Česko: Pospíšil (Trnka) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský
    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto

    Rozhodčí: Ott, Bessonová (oba SUI)
    thejrc.org