Česko – Itálie 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (3:0, 2:2)
Itálie
Neděle 01.08.2021, 13:15 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16 • Finále
Partner:
     
    Dorostenci mohou slavit titul, protože přejeli Itálii poměrem 5:2! Základ položili už v prvním poločase, po 20 minutách vedli 3:0 a soupeř nevěděl, kudy kam. Povedlo se mu snížit až za stavu 4:0 pro Čechy, branka Nespola toho ale moc nezměnila. Za chvíli to totiž bylo 5:1 po zásahu Matěje Pravdy a přestože Italové snížili, nezvládli už i přes optickou převahu reagovat.

    Medailový ceremoniál proběhne až po finále kategorie U18. Bylo mi ctí vás provázet celým šampionátem ve Švýcarsku a doufám, že jste se u přenosů dobře bavili. Mějte se krásně a někdy příště u inlajnu napočtenou! (14:26:15)
     
    Konec zápasu.
     
    39:56
    Čtyři sekundy před koncem byl Pekař až moc aktivní v souboji a Montolliho sundal pěstí k zemi, za což dostává dvě minuty.
     
    39:21
    Svozil výborně zamakal a připsal si dvě zblokované střely. Češi navíc vyváží kotouč a je jim jedno, že budou hrát ve dvou až do samotného závěru.
     
    38:55
    Itálie to zkouší odehrát bez brankáře a má to tak 5 na 3!
     
    38:27
    Sice budou hrát až do konce přesilovou hru, ale tohle by měli dorostenci zvládnout. Pravda při vracení se podrazil rychlejšího Nespola a dostává dvě minuty.
     
    37:48
    Italové drží kotouč na svých holích a mají zřejmě poslední možnost, jak zkusit obrat Čechy o titul.
     
    36:49
    Svozil vyřídil na levém křídle dva obránce a nahrával Galnorovi před branku, kotouč mu šel ale na paty a s tím toho moc udělat nejde.
     
    35:52
    Suchyňa si odstranil z cesty efektní kličkou Quattroneho a už se kotoučem dostal za Riccarda, v klíčové chvíli mu puk sjel z hole a do volné části branky se mu nepovedlo zakončit!
     
    34:59
    Vstupujeme do poslední pětiminutovky zápasu. Dá se možná očekávat, že to Italové zkusí na powerplay, ale budou to mít hodně složité.
     
    34:00
    Pravda dostal pas za obranu a šel chvilku sám na branku, než jej dobruslil Montolli. Sice to pak ještě český útočník zkusil do kličky, ale na to už neměl skoro žádnou rychlost.
     
    33:18
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové po mírném nedorozumění obránců s brankářem snižují! Meconiho pokus z levého kruhu chtěl Trnka vypíchnout holí, nevěděl však o tom, že se před něj dostal MICHELANGELO CARLI. Tomu stačilo tečovat puk mimo dosah gólmana. Italové si ještě berou oddechový čas, aby do závěrečných sedmi minut něco vymysleli – 5:2! Asistence: Bernardo Meconi.
     
    31:56
    Paulus si skvěle povodil Amiciho, který chtěl bránit bez jakéhokoliv pohybu. Riccardo ale patří k nejlepším hráčům utkání a nebýt něj, tak Italové dostali možná už i deset branek.
     
    31:16
    Italové pokračují v tom, co jim jde nejlépe, především strkanice a hádky. Češi se jim ale fakticky vysmívají do obličeje a jejich počínání absolutně neřeší.
     
    30:08
    Bianchin byl v utkání poprvé vidět až nyní, vyjel si sám na levý kruh a Trnku, který zrovna moc nebyl v postoji, vystrašil střelou do tyče!
     
    28:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre na české straně ale utěšeně narůstá a medaile se již mohou chystat pro český dorost! MATĚJ PRAVDA vyvezl kotouč takovým stylem, že z toho byl rovnou brejk 2 na 1 a Pravda jej sám zakončoval. Trefil se přesně vedle vyrážečky Riccarda a Češi nenechávají nikoho na pochybách, že si za titulem jdou – 5:1! Asistence: Matyáš Bohatý.
     
    27:38
    Itálie právě vstřelila branku!
    Nakonec se dokázali na konci přesilovky rozestavit v útoku a snížit na tři branky! Vellar přiťuknul na vrcholek pravého kruhu ALESSANDRU NESPOLOVI, který se rozhodl pro střelu. Ta mu sedla náramně a po vymeteném vinglu je sníženo – 4:1! Asistence: Mattia Vellar.
     
    26:16
    Oslabení Češi ale zvládají bravurně! Kotouč si hází z jedné strany na druhou a Italové vůbec neví, co mají hrát.
     
    25:45
    První vyloučení pro české barvy ve finále. Kryštof Janek jede na trestnou odsedět trest za špatné střídání.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Janek (Pekař), 17. Svozil (Galnor), 17. Janek (Svozil), 25. Bohatý, 29. Pravda (Bohatý) – 28. Nespolo (Vellar), 34. Carli (Meconi)


    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský
    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto

    Rozhodčí: Pfeffer, Bessonová (oba SUI)
    bahis siteleri