Vsetín – Prostějov 6:3 (kon.) | Kadaň – Havířov 0:5 (kont.) | Šumperk – Frýdek-M. 6:3 (kon.)
Kolín – Benátky n/J 8:4 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 4:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:3 (2:3, 2:0, 2:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 11.12.2021, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Vsetín v domácím prostředí i letos poráží prostějovské Jestřáby a připisuje si páté vítězství v řadě! Uklidňující pátou branku obstaral pro vsetínské barvy Ondřej Smetana a na brzké power-play hostů reagoval domácí kapitán Vít Jonák. Prostějov se snažil o kontakt, ale Jestřábům nebylo přáno a v jejich kombinacích se objevovala řada nepřesností. I tak jsme dnes byli svědky atraktivního utkání, ve kterém padlo devět branek, na ledě to jiskřilo a o tresty nebyla nouze. Valaši si nyní vychutnají děkovačku se svými příznivci, také Prostějovští děkuji hrstce fanoušků, která dorazila z Hané. Z mé strany je to pro dnešek vše, ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera i víkendu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    JAN BERGER (VSE)

    PETR MRÁZE (PRO) (19:32:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě se píská zakázané uvolnění Prostějova.
     
    59:29
    Upravit skóre se nyní po stahovačce pokusil Štefka, práci pro Málka odmítl Ondračka, jenž zblokoval střelu do ochranné sítě.
     
    58:46
    I když na Lapači zdaleka není obvyklý počet fanoušků, nese se stadionem vítězný pokřik vysoký jalovec, Vsetín dnes dokráčí k pátému vítězství v řadě.
     
    58:41
    Vsetín zvládá závěr zápasu, Jestřáby uzamkl v obranném pásmu, nahození z hole Štacha Bláha zachytil, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    57:43
    Pohledná akce Valachů! Demontáž jestřábí obrany řídil Štach s Vlachem, druhý jmenovaný doslova vyšperkoval pozici Bergerovi, ale ten možná ani nechápe, jak nemohl puk uklidit za záda Bláhy, puk se nejspíš svezl po brankové čáře!
     
    57:21
    Ovšem nyní se do slibné střelecké pozice prodral skrz obranný val Prostějova Březina, jen těsně minul.
     
    56:57
    Bláha teď musel vyjet daleko z branky, aby zamezil samostatnému úniku Gagovi, to se prostějovskému brankáři povedlo a Jestřábi zkusí zaútočit.
    56:22 Vít JONÁK - 6:3
     
    56:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín míří k pátému tříbodovému zisku v řadě! Akci hostů v útočném pásmu vystihl VÍT JONÁK, popojel si s pukem do středního pásma a s přehledem trefil odkrytou branku Prostějova. Bez asistence.
     
    56:01
    Rudovský se snažil předložit puk do mezikruží, jeho přihrávka však ztratila smysl v momentě, kdy ji lapačkou vystihl Málek a hru přerušil.
     
    55:52
    Mrázek předkládal nabídku Beránkovi, ten však netrefil ideálně, Jestřábi jsou ovšem nadále v náporu.
     
    55:27
    Vsetín vyhodil znovu na zakázané uvolnění, Jestřábi se v šesti formují ke snaze vytvořit závěrečný nápor.
     
    55:06
    Prostějov to zkusí už nyní v šesti! Bláha je na střídačce.
     
    55:06
    Už jsem chtěl napsat, že vsetínská obrana pracuje spolehlivě a nepovoluje hostům tvorbu kombinací, nyní se však domácí osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:24
    Šikovná teč v podání Březiny u střely Hryciowa, Bláha dokázal reagovat i na tento nepříjemný skákavý puk.
     
    53:52
    Po přihrávce Bergera pálil ze slotu Vlach a Bláha dost možná ani nevěděl jak, ale úspěšně tuto schovanou střelu vytěsnil.
     
    53:19
    Valaši hrají v plném počtu.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Štach (R. Vlach, Jerofejevs), 14. Pšurný (Smetana, Jonák), 30. Jonák (Kucharczyk, Gago), 37. Berger (Štach, Rob), 44. Smetana (Rob), 57. Jonák – 8. Mrázek (Martin Novák, Klimíček), 17. P. Beránek, 20. Štefka (Mrázek, A. Havlík)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (A. Beran) – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk (A), A. Zeman.
    Trenér: Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. Jáchym, Klimíček, A. Havlík, Zajíc, Vala, Babka, P. Krejčí – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Rudovský – M. Švec, T. Jáchym, Mrázek – Š. Jelínek, Janeček, Štefka – P. Beránek, T. Koblížek, Dubský.
    Trenér: Totter

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Gančarčík, Konvička

    Diváci: 1000
    thejrc.org