Vsetín – Vrchlabí 5:4 (1:0 po s.n.) | Poruba 2011 – Přerov 1:2 (po pr.) | Sokolov – Benátky n/J 1:5 (kon.)
po prodl.
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 14.02.2022, 17:30Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes už to je z mé strany vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (20:36:02)
     
    Další zápas sehrají dnešní aktéři už ve středu, oba na domácím ledě. Poruba přivítá Prostějov, Přerov bude hostit Sokolov.
     
    Takticky vedené prodloužení nakonec dopadlo zaslouženě pro Přerov. Domácí svou šanci na dva gólmana nevyužili, následné vyhození branky potrestal o čtyřicet sekund později přerovský Süss, který posunul svůj celek na osmé místo.

    Poruba se po dnešní prohře musí spokojit s bodem, což jí k posunu nahotu nepomohlo, přesto se přiblížila v tabulce na dvanácté místo.
     
    Konec zápasu.
    64:13 Jan SÜSS - 1:2
     
    64:13
    Přerov právě vstřelil branku!
    O druhém bonusovém bodu je rozhodnuto! Postaral se o něj JAN SÜSS, který se uvolnil mezi kruhy a prudkou střelou těsně nad ledem přisoudil druhý bod Přerovu! Asistence: Robert Černý, Tomáš Šoustal – 1:2.
     
    63:57
    Jenyš si zkoušel průnikem po levé straně položit brankáře Petráska, několikrát naznačil střelu, ale Petráska nepřekonal.
     
    63:33
    Vynikající šance Poruby, kteří jeli dva sami na brankáře! Hrníčko unikl spolu se Stloukalem, přihrál spoluhráči, jenže Stloukal z první orazítkoval tyčku. Následně se hosté vydali do brejku, a tak Hrníčko položil branku na led. Hosté se ještě dožadují vyloučení, ale vypadá to, že se bude hrát ve stejném počtu hráčů na obou stranách.
     
    62:48
    Bitten upadl v útočném pásmu po souboji s Doležalem, ale rozhodčí ani teď nevylučují.
     
    61:12
    Velká šance Přerova! Nejprve si z levé strany nabruslil před branku Šoustal, ale místo zakončení reklamoval faul. Poté si z pravé strany nabruslil mezi kruhy, jeho následnou střelu vyrazil brankář Poruby před sebe, ale dorážející Süss poslal puk vedle branky!
     
    60:44
    Přerovští byli první půlminutu na kotouči, ale do šance se nedostali. Odražený kotouč nakonec končí v lapačce brankáře Brízgaly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Souboj mezi Porubou a Přerovem se v šedesáti minutách nerozhodl. Poruba ve třetí třetině dokázala vyrovnat Vachovcem, vytvořila si i další šance, ale ani jeden z gólmanů druhý gól za svá záda nepustil. O vítězi tak rozhodne pětiminutové prodloužení tři na tři, případně samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:18
    Nahození Matouše Kratochvíla od modré čáry končí ve výstroji brankáře Brízgaly. Následovat bude vhazování po jeho pravici.
     
    58:57
    Trenér Robert Svoboda si vzal oddechový čas, zřejmě nabádal své svěřence, ať v závěru zápasu tolik nedivočí.
     
    58:56
    Nahození Voráčka trefilo do obličeje obránce Kudělku. Rozhodčí pro bezpečnost přerušili hru. Přerovský bek odjel na střídačku. Vypadá to bez zranění.
     
    58:10
    Bitten se snažil protáhnout po pravém mantinelu přes Süsse, ale přerovský hráč jej tělem odstavil od puku.
     
    57:14
    Přerovští se dopustili zakázaného uvolnění. Někteří stihli utéct na střídačku, odkud je čároví dlouho vytahovali zpátky na led. Jedním z nich byl Pechanec.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 42. Vachovec (Bitten, Hajný) – 17. Herman (Pechanec, Sebera), 65. Süss (R. Černý, T. Šoustal)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Husa, Szathmáry, Žovinec, T. Voráček, Urbanec (C), Hajný – Stloukal, R. Toman, Hrníčko – Gřeš, Vachovec (A), Jenyš (A) – Guman, Réway, Bitten – Carter, Korkiakoski, Marek Špaček – Pořízek.
    Trenér: Režnar.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Jan Svoboda, M. Kratochvil, Jakub Svoboda – T. Šoustal, Süss, T. Doležal (A) – Sebera, Pechanec, Herman – Š. Kratochvil, Tadeáš Král, D. Indrák.
    Trenér: R. Svoboda.

    Rozhodčí: Koziol, Marek – Měkýš, Komínek.

    Diváci: 786
    thejrc.org