Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 0:1 (kon.) | Sokolov – Slavia 7:6 (po pr.)
Prostějov – Litoměřice 6:8 (kon.) | Havířov – Přerov 0:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:0 (kon.)
Benátky n/J – Vsetín 2:8 (kon.) | Kolín – Jihlava 2:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kont.)
konec
HC Frýdek-Místek
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 26.02.2022, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního souboje dvou Moravskoslezských celků je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (23:00:45)
     
    Frýdek-Místek se po zisku důležitých tří bodů probojoval na 10. místo znamenající postup do předkola play-off. Rysi mají v tuto chvíli čtyřbodový náskok na třináctý Šumperk a čtrnácté Ústí nad Labem.

    Poruba si po dnešním utkání nemůže vydechnout. Jeden bod na zmíněnou dvojici je velice malý náskok, avšak dalším soupeřem ostravského celku bude jistý sestupující z Benátek nad Jizerou. Vítězství i je může přiblížit k jistotě záchrany.
     
    Jediný gól rozhodl o dnešním vítězi klíčového zápasu o udržení. Ve třetí třetině byla Poruba lepším celkem, soupeře přestřílela, jenže brankář Baroš byl dnes neprůstřelný a udržel čisté konto. Ostravanům se podařilo udržet nebezpečné přesilovky soupeře, jenže bez gólu se nedá vyhrát, i když měli několik šancí. O dnešním vítězi tak rozhodl jediný střelec Daniel Kurovský.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí dohrávají závěr zápasu s pukem na hokejkách.
     
    59:35
    Domácí trenér Trličík si vzal oddechový čas. Nejspíš hráče nabádal ke klidnému dohrání závěrečných sekund.
     
    59:35
    Tak a pro hosty je zle. Guman za vlastní brankou zasáhl holí do obličeje Komorskiho a nabídl domácím přesilovou hru.
     
    59:33
    Vyhození domácích nakonec dojel před Husou Kurovský a rozhodčí místo zakázaného uvolnění nechali pokračovat ve hře.
     
    58:50
    Nahození Korkiakoskiho zachytil Bartoš, ale nevyhodil puk z obranného pásma.
     
    58:35
    Zbořil vyhodil puk mimo hrací plochu, naštěstí pro něj to bylo o mantinel, a tak jej čeká pouze vhazování v obranném pásmu.
     
    58:20
    Domácí nedokázali vyhodit puk z obranného pásma. K puku se před brankou dostal Vachovec, ale z otočky bekhendem poslal kotouč pouze do hrudi brankáře Baroše.
     
    57:42
    Hosté zahráli nedovoleně vysokou holí, Husa přijal puk a tak se hra stěhuje do obranného pásma Ostravanů. Brankář Muštukovs se vrací do branky.
     
    57:10
    Husova střela od modré čáry byla zblokována, po několika nepovedených výhozech se domácím podařilo dostat puk za modrou čáru.
     
    57:08
    Ostravský trenér Režnar vytáhl brankáře Muštukovse z branky a hosté to zkoušejí v šesti. Střelu Réwaye z mezikruží zneškodnil brankář Baroš.
     
    56:50
    Bartoš nedostihl puk v útočném pásmu, hra se po zakázaném uvolnění stěhuje před frýdecko-místeckého gólmana.
     
    56:12
    Nahození Husy od modré čáry si málem srazil do vlastní branky Zbořil. Puk na poslední chvíli dopadl do brankoviště a následně vedle pravé tyče.
     
    54:44
    Únik Gřeše levou stranou zastaven hvizdem rozhodčího, ostravský hráč porušil pravidlo o ofsajdu.
     
    53:54
    Hrníčko projel zpoza branky kolem levé tyče až před Baroše, ale skákající puk přikryl domácí gólman. Hrníčko nakonec ztroskotal na jednom z bránících hráčů Frýdku-Místku.
     
    53:41
    Už při hře v plném počtu projel levou stranou do útočného pásma Bitten a zkusil vystřelit zápěstím z levého kruhu. Michálek srazil jeho pokus do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 5. Kurovský (Komorski, Lyszczarczyk)


    HC Frýdek-Místek: Baroš (Foltán) – M. Zbořil, J. Michálek, Ogurcov, Matyáš, Ciura, Korím – O. Šedivý (A), David Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Kurovský – Christov (C), Peterek, Martynek (A) – M. Hrubec, Klimša, Ján Blaško – Čmiel.
    Trenér: Trličík.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Slíž) – Husa, Szathmáry, Hajný, T. Voráček (A), Žovinec, Kanko – Stloukal, Réway, Hrníčko – Gřeš, Vachovec (C), Jenyš (A) – Guman, Korkiakoski, Marek Špaček – Bitten, R. Toman, Pořízek – Carter.
    Trenér: Režnar.

    Rozhodčí: Vrba, Tvrdoň – Beneš, Horažďovský.

    Diváci: 1202
    thejrc.org