Salzburg – Zlín 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 8:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:3 (kon.)
Vítkovice – Slavia 4:1 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Havířov – HC Litvínov 1:4 (kon.)
K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 3:6 (kon.) | Třinec – Chomutov 10:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
10:3 (4:2, 3:0, 3:1)
Piráti Chomutov
Pátek 22.10.2021, 18:00 • Mini WERK ARENA, Třinec • DHL Extraliga juniorů • 12. kolo
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký večer. Na shledanou (20:11:43)
     

    Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili Oceláři v přesilovce pěti proti třem, tuto výhodu dokázali Třinečtí zužitkovat. Po osmatřiceti vteřinách třetí třetiny přidal osmou branku domácích Jonáš Jobánek. O čtyři minuty později byl vyloučen třinecký Hrůzek, také Piráti dokázali faul soupeře potrestat. Tomáš Vyroubal zamířil přesně z pravého kruhu pro vhazování. Třinečtí na třetí soupeřovu trefu zareagovali v předposlední minutě první desetiminutovky třetí třetiny, přesilovou hru krásnou bombou z kruhu pro vhazování využil Jan Moškoř.



    Atraktivita hry následně trochu upadla. Oceláři, vědomi si svého vysokého náskoku, se již tolik do útočné třetiny netlačili, Chomutov zase dlouho nemohl najít recept na překonání modré čáry. Šest minut před koncem vyslal na Švančaru prudkou střelu Stárek, třinecký gólman ale byl úspěšnější. V padesáté páté minutě mohl chyby Třineckých využít Döring, Švančara ale byl proti. V předposlední minutě pak počet Třincem vstřelených branek na deset zaokrouhlil Oskar Haaas.

     
    Konec zápasu.
     
    58:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři slaví další trefu a zaokrouhlují počet svých branek na deset! OSKAR HAAS dostal zpoza chomutovské branky přihrávku do předbrankového prostoru, třinecký forvard naznačil kličku a poslal puk do horního růžku Tučkovy klece! Asistence: Petr Ullrych, Ján Marcinko.
     
    58:31
    Chomutovští se rychle dostali do útočného pásma, jejich akce ale končí dalším úspěšným zákrokem Švančary.
     
    57:56
    Desátou branku domácích mohl přidat Pětník. Třinecký útočník nejprve promáchl ideální pas, v další akci pak z bezprostřední blízkosti trefil jen Tučkovu vyrážku.
     
    57:15
    Piráti se ještě snaží přidat další branku, jejich akce ale většinou končí již ve středním pásmu. Na druhé straně nepříjemně pálil Haas, Tuček vyrazil puk do rohu.
     
    56:20
    Chomutov je v útočném pásmu. Pokus Šugára brankovou výseč nenašel, Stárkovu střelu pak zachytil Švančara.
     
    55:13
    Po chybné rozehrávce Ocelářů na útočné modré se do protiakce řítil Döring. Chomutovský útočník zkusil vystřelit z kruhu pro vhazování, Švančara vyrazil kotouč nad branku.
     
    54:38
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Z pravé strany to nejprve zkoušel Pětník, od modré pak o chvíli později Ramik. Ani jeden ale nemířil přesně.
     
    53:18
    Chomutovští se drželi v útočném pásmu, Švančara ale musel řešit jen jednu střelu, a to z hole Stárka. Hostující útočník pálil bez přípravy, třinecký gólman ukryl puk pod betonem.
     
    52:14
    Oceláři pokračují v aktivitě, Chovaniak od modré ale přesně našel jen připravenou Tučkovu lapačku.
     
    51:55
    Třinečtí ze své aktivity nakonec vytěžili střelecké pokusy Hrůzka a Jobánka, ani jedna střela ale neměla gólové parametry a Tuček si s ní dokázal poradit.
     
    51:30
    Oceláři se drží v útočném pásmu, hostující gólman ale zatím nemusel zasahovat. Třinečtí drží puk v rozích kluziště.
     
    50:23
    Pavel Šugár zavezl kotouč do útočné třetiny, zpětným pasem pak hledal v tandemu najíždějícího Juraka, přihrávka ale nebyla přesná.
     
    49:37
    Piráti se drželi v útočném pásmu, po nepřesné rozehrávce z rohu kluziště ale musel Chomutov své pozice vyklidit.
     
    48:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se velmi rychle dostali zpět do útočné třetiny, krásnou akci dvou proti jednomu pak přesnou dělovkou do horního růžku zakončil JAN MOŠKOŘ! Asistence: Oskar Haas.
     
    48:10
    Oceláři neudrželi kotouč před modrou čárou, domácí se musí vrátit do vlastního pásma.
     
    47:40
    Po rychlém ťukesu v útočném pásmu pálil ze slotu Matěj Kozlík, kotouč se odrazil od horní tyče Tučkovy branky!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 4. Wardas (Kozlík, Moškoř), 10. Wardas (Haas, Moškoř), 12. Ramik (Chovaniak, Pětník), 15. Kareš (Ramik), 21. Ramik (Ullrych), 37. Przybyla (Chovaniak), 38. Ramik (Hrůzek), 41. Jobánek (Haas, Ullrych), 49. Moškoř (Haas), 59. Haas (Ullrych, Marcinko) – 2. Vyroubal (Pavlák, Vostiňák), 16. Svoboda, 46. Vyroubal (Döring)


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Nešpůrek) – Hykl, Andrle, Chovaniak, Karel, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Suty, Wardas, Haas, Pětník, Przybyla, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
    Piráti Chomutov: Tuček (Pechaček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pöschl, Matějka, Pavlák – Šugár, Šilar, Stárek, Titlbach, Čech, Jurak, Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, Döring.

    Rozhodčí: Šutru – Vengřín, Gančařík
    ocianews.com