Slavia – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Pardubice 3:4 (po pr.)
Salzburg – Vítkovice 2:1 (1:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 5:4 (po pr.) | Havířov – K. Vary 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Olomouc 3:7 (kon.) | Jihlava – Liberec 4:5 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:6 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:6 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
Mountfield HK
Pátek 03.12.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 22. kolo
Partner:
     
    Z chomutovské ROCKNET ARÉNY se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:06:14)
     
    Mountfield byl minimálně čtyřicet minut lepším týmem, a tak si z Chomutova odveze tři body, čímž potvrdil roli favorita. Piráty už zítra čekají Pardubice, naopak Hradec zavítá do sousedního Litvínova.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Po souboji za brankou chtěl přihrávat Lukáš Pajer. Ovšem kotouč se zvedl a skončil na horní síťce chomutovské klece.
     
    57:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Šťastnou chvilku si rozhodně nevybral Štěpán Suk, kterému nahození vypadlo z lapačky. U pravé tyče se tak nacházel pozorný MICHAL BENEŠ, jenž neměl problém trefit odkrytou branku. Asistence: Martin Janda a Radek Pilný.
     
    56:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Těsně po vypršení chomutovského trestu se na levém kruhu objevil JAKUB NAAR, který zakončením na zadní tyč prostřelil Štěpána Suka – 1:5. Mountfield tak kráčí za pohodlnými body! Asistence: Pavel Šimek.
     
    56:04
    Z levého kruhu tentokrát zakončoval Pavel Šimek, jehož pokus zamířil jen nad branku domácího mužstva.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Döring – 2 min., hákování).
     
    54:51
    Rozehrávku Hradce zachytil mezi kruhy Matyáš Krasanovský, který okamžitě vystřelil. Ovšem trefil přímo prostor, kde se nacházel hostující brankář, jenž ještě rychle rozehrál.
     
    54:20
    Zmar Chomutova pokračuje, když na modré čáře upadl do útočného pásma jeden z útočníku. David Petrásek by jinak postupoval sám na Jakuba Tichého.
     
    53:54
    Nahození Chomutova mířilo po prknech do středního pásma a puk ještě před červenou tečoval Jan Vostiňák. Je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    53:33
    Odražený puk zamířil na modrou čáru, odkud okamžitě vystřelil Tomáš Perička. Hostující bek nemířil přesně, ovšem Hradec je dál před brankou Chomutova.
     
    52:16
    Mountfield už je zase v pohodě a přebírá taktovku v závěru zápasu! Nepříjemným pokusem pod horní tyčku se prezentoval Michal Beneš. Avšak Štěpán Suk v krkolomné pozici puk vyrazil.
     
    51:19
    Východočeši už mohou hrát uvolněně, jelikož vedou o tři zásahy! Z levého kruhu zakončil do bránícího hráče Kryštof Lang. Puk se tak odrazil jen k dlouhému hrazení.
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Chomutov špatně působil při vhazování, když jej před sebe vyhrál Michal Beneš. Následně se z pravé strany před branku natlačil RADEK PILNÝ, který zblízka prostřelil gólmana Pirátů – 1:4. Asistence: Michal Beneš.
     
    49:37
    Mountfield otočil kormidlem hry a vyprodukoval slabý pokus z pravé strany. Štěpán Suk schoval černou gumu pod lapačku a hru přerušil.
     
    48:48
    Z rohu se na vrchol pravého kruhu vytočil Jan Vostiňák, jehož pokus po ledě vyrazil betone Jakub Tichý. Chomutov je v poslední dvacetiminutovce výrazně více ve hře a nyní právě on působí lepším dojmem.
     
    47:44
    Už to vypadalo, že Pavel Šimek pojede sám na brankáře, ale na poslední chvíli byl dostoupen. Hra se otočila a těsně nad břevno zakončoval Tadeáš Svoboda.
     
    46:42
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Dominik Badinka, jehož pokus hostující brankář vyrazil k mantinelu. Východočeši následně vyhodili až za branku Chomutova.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Krasanovský (Petrásek, Matějka) – 18. Pajer (Budina, Kašpar), 27. Lang (Perička, Naar), 36. Havlíček (Lang, Šimek), 50. Pilný (Michal Beneš), 57. Naar (Šimek), 58. Michal Beneš (Janda, Pilný)


    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, M. Pöschl, Matějka, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, Koblížek, F. Döring, Daniel Badinka.
    Trenér: Petr Jíra

    Mountfield HK: Tichý (Dřínovský) – Boukal, Mikulec, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Idžan, Janda, Šedivý, Pilný, Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Kokrment, Pěkný

    Diváci: 57
    thejrc.org