Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Vítkovice – Havířov 3:2 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 6:2 (kon.)
Olomouc – Třinec 4:8 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
HC Kometa Brno
Úterý 04.01.2022, 15:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše, přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou! (17:04:01)
     
    Klíčovým momentem v duelu 25. kola se ukázala druhá třetina. Zatímco po té první měl Hradec jednoznačně navrch a vedl o jedinou branku, Kometa se v prostřední dvacce výrazně zvedla a rázem to bylo po dvou třetinách 1:3 z domácího pohledu. Ačkoliv do toho Východočeši na startu třetí třetiny šlápli, měli i některé šance, tak klíčovým hráčem duelu byl Michal Postava, který Kometu několikrát podržel. V závěru navíc hradeckou powerplay potrestal Jan Holemý a Kometa si tak odtud veze výhru 4:1!
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Jan Sedláček drží kotouč za brankou a už se vůbec nic neděje. Ani nečeká na prostřídání, přestal hrát, stejně tak jako všichni hráči na ledě.
     
    59:05
    Na začátku poslední minuty Postava rozehrává vyhozený kotouč na své spoluhráče, Brno ještě zkusí přidat pátou branku v zápase.
     
    58:24
    Brněnský tým dohrává zápas ve velkém klidu. Střela Iva Sedláčka od modré skončila jenom na Tichém, ale skutečně se ze strany Komety už jenom dohrává.
     
    57:53
    Lvi navíc dohrají utkání v oslabení. Marek Pelda (MHK) je 127 sekund před koncem vyloučen za držení.
     
    57:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sečteno, podtrženo! Kometa si z Hradce odveze tři body. Domácí powerplay vytrestal JAN HOLEMÝ trefením prázdné branky přes celé kluziště – 1:4! Bez asistence.
     
    57:03
    Naar podél mantinelu nezahrál přesně na Kašpara, Hradec i v šesti drží pásmo, zatím se však nedostal ke střele.
     
    56:45
    Hradec už nemá na co čekat. Bere oddechový čas a Tichého nechává na střídačce!
     
    56:44
    Přesto to ještě mohlo být drama! Odražený puk před brankou Postavy našel jako první Šimek a z první pálil, Postava je ale klíčovou postavou Komety a díky němu je to stále 3:1 pro hosty!
     
    55:36
    Naarův pokus od modré skončil ve změti těl před brněnskou brankou. Hosté sice měli posléze dlouhé střídání, dokázali ale vyvézt puk do útočného pásma, kde se jej vzdali. To jim zatím stačí.
     
    54:38
    Michal Beneš pomohl zdvojit Iva Sedláčka a obrat jej o puk ve vlastním pásmu, nic víc z toho ale ale domácí už nevytěžili. Hosté vypadají sebevědomě a utkání pravděpodobně dotáhnou do vítězného konce.
     
    54:24
    Skrýt ve své výstroji jej musel Postava až nyní, po pokusu Havlíčka z modré čáry.
     
    53:16
    Bělohlav v souboji s Pinkasem neuspěl, následně z toho bylo vyhození přes všechny čáry až k Postavovi, který nepřikrýval a rozehrával kotouč.
     
    53:08
    Pajer se zkusil dostat do šance z levé strany nájezdem do brankoviště, Postava ale měl o kotouči přehled a bez potíží lapil.
     
    52:16
    Matěj Beneš ztratil kotouč na útočné modré a situaci 3 na 3 bleskově vyřešili hosté střelou Iva Sedláčka z pravého kruhu. Razance pokusu nechyběla, zato přesnost ano.
     
    51:46
    Šedivý získal puk za vlastní brankou a je vidět, že do toho Hradec solidně šlápnul. Další střelu od modré Postava srazil holí do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Šedivý (Lang) – 28. Malý (Šalé, Sedláček Jan), 32. Sedláček Ivo, 37. Bartes (Šalé), 58. Holemý


    Mountfield HK: Tichý (Kasal) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Lang, Pajer, Šimek, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Kometa Brno: Postava (Schnattinger) – Řehák, Holemý, Eich, Ulbricht, J. Sedláček (C), Svoboda – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzin, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Otava, Boltvan, Nesvadba
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Veinfurter, Kopeček – Roischel, Hájková
    thejrc.org