Olomouc – Kladno 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 05.02.2022, 13:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • DHL Extraliga juniorů • 36. kolo
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:06:36)
     
    Sparťané ve třetí třetině zásluhou Jana Krupičky a dvou branek Petra Hausera dokráčeli k cenné tří bodové výhře 6:2. Pražané si připisují cenné tři body do tabulky, Motor z tohoto utkání body nevytěžil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    V poslední minutě třetí třetiny ještě hosté zaútočili, ale sparťané už další komplikace nepřipustili a vyhazují kotouč bez větších potíží do bezpečí.
     
    58:48
    Filip Petrásek udělal oblouk ve středním pásmu a střelou z velké dálky prověřil sparťanského brankáře Hrabala. Sparťané si berou puk na své hokejky.
     
    58:28
    Petr Hauser nabízel kotouč od modré čáry svým spoluhráčů do prostoru před brankou, ale Ludvík za pomoci svých obránců situaci ustál. Hra je přerušena.
     
    57:55
    Zembol hledal před brankou lépe postaveného Červenku, ale sparťanský obránce v tísni nezakončil ideálně. Ludvík si celou situaci pohlídal.
     
    57:39
    Dominik Vaněk se dostal ke kotouči u mantinelu jako první a budějovický obránce vyhodil puk alespoň do třetí třetiny. Sparťané už kontrolují svou výhru.
     
    57:00
    Janoch je zpátky na ledové ploše, Budějovičtí hrají v plném počtu. Mezitím se domácí hokejisté znovu usadili v útočném pásmu, Ludvík nemusel zasahovat.
     
    56:30
    Jan Krupička hledal své spoluhráče na modré čáře a sparťané kombinovali! Jejich souhra vyústila ve střelu Theimera, proti níž se Ludvík stihl přemístit.
     
    55:52
    Petr Hauser rychle otočil hru do útočného pásma, ale sparťané si nerozuměli ve své přihrávce v prostoru u modré čáry. Motor se osvobozuje.
     
    54:53
    Sparťané si v závěrečných minutách zahrají další přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát usedl útočník Jan Janoch (CEB) za faul kolenem.
     
    54:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané i nadále kráčí za výhrou! MAXIM KUBÁNEK pronikl do útočného pásma a sparťanský útočník svou střelou překonal Ludvíka. Kotouč nakonec lízl dres budějovického brankáře a poté skončil v síti. Asistence: Petr Ton, Nino Tomov.
     
    54:11
    Jiří Remta po vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil od modré čáry a Hrabal si i přes obtížný výhled našel kotouč ve své výstroji. Hra je přerušena.
     
    53:41
    Sparťané se prezentovali velmi nadějnou kombinací, která však neskočila gólovým úspěchem. Jeden z domácích hráčů střílel z nulového úhlu nepřesně.
     
    53:00
    Maxim Kubánek chtěl prostrčit kotouč do brankoviště z pravé strany, ale sparťanský útočník si nepočínal úspěšně. Domácí kontrolují průběh utkání.
     
    52:32
    Adam Mácha byl hodně aktivní před budějovickou brankou! Ludvík zasáhl na poslední chvíli a zamezil dalšímu inkasovanému gólu.
     
    51:49
    Willmann zkoušel střílet okamžitě po vyhraném vhazování od modré čáry, ale sparťané k soupeři rychle přistoupili a kotouč končí až ve středním pásmu.
     
    51:40
    Před Masopustem se otevřel prostor a budějovický útočník ve velké rychlosti zavítal do útočného pásma. Střela hostujícího útočníka byla vzápětí nepřesná.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Tomek (Hauser, Hrabal), 26. Mácha (Theimer, Hrabal), 37. Hauser (Tomek), 42. Krupička (Vágner), 50. Hauser (M. Vitouch, Port), 55. Kubánek (Ton, Tomov) – 2. Sakhno (Kouba, Schwartz), 39. Chlubna (Janoch, Remta)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Obolenski) – Tomov, Šindelek, David, Tomek, Červenka, Ducháč (C), Port – Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Ton (A), Vágner, Theimer, M. Vitouch, Zembol (A).
    Trenér: Richard Žemlička

    Banes Motor České Budějovice: Ludvík (Maleček) – Remta (C), Fousek, Kouba, Willmann, Vaněk – Sakhno, Kašpar (A), Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Chlubna, Janoch, Vavřík.
    Trenér: Karel Herr

    Rozhodčí: Jechoutek, Bernat – Komárek, Hnát
    thejrc.org