Kladno – Salzburg 1:4 (kon.) | Slavia – Havířov 3:6 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 6:1 (kon.) | Jihlava – Třinec 6:0 (kon.)
K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
HC Litvínov
Sobota 29.01.2022, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 36. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:05:12)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, z čehož obě padly do sítě Davida Čermáka. I díky tomu si žlutomodří připisují zasloužené tři body. Verva neměla vůbec daleko k vyrovnání, v tomto dějství ji ale poměrně dost kosili vlastní vyloučení. Nutno ale uznat, že štěstí dneska stálo na straně hostů, a to hlavně kvůli velkému počtu nastřelených tyček na kontě Beranů.
     
    Konec zápasu.
     
    58:44
    Hosté zkoušejí risk hry bez brankáře. K jejich smůle se jim ale zatím ani jednou nepodařilo vystřelit na bránou soupeře, naopak přijít o puk zvládli již několikrát.
     
    57:45
    Zbývá něco málo přes dvě minuty ze základní hrací doby a hráčům Vervy začíná poměrně dost téct do bruslí. Moc tomu nepomáhají ani početní výhody, které se na straně hostů doslova hemží.
     
    56:46
    Jde vidět, že ševci mají očividně početní výhody velice dobře natrénované. Díky tomu si mohli připsat další gól, k jejich smůle ale Dominik Luža trefil pouze horní tyč.
     
    55:47
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Vopat – 2 min., držení).
     
    55:08
    Na druhé straně se o podobný kousek pokusil Vojtěch Riedl. Ani jemu ale nevyšlo prostrčení kotouče mezi betony. V jeho případě se mu ale nepodařilo ani k tomuto prostoru přiblížit.
     
    54:09
    Svou rychlost nyní ukázal Jakub Kroupa. Ten se díky ní dostal kolem levého mantinelu až k bráně domácích. Jeho následný pokus mezi betony ale brankář vycítil a žádný prostoru mu tam nenechal.
     
    53:10
    Další velkou šanci měl Tomáš Martinec. Ten se pokusil tečovat přihrávku přes brankoviště od jednoho z jeho spoluhráčů. K jeho smůle mu ale kotouč projel těsně pod holí.
     
    52:11
    Velkou příležitost vycítil Lukáš Chludil, když získal kotouč na modré čáře. Jeho následný pokus z prostoru mezi kruhy ale těsně minul levou tyč svatyně.
     
    51:12
    Ani tato přesilovka není ze strany žlutomodrých vůbec špatná. Chybí tomu ale úspěšná koncovka. Nutno ale uznat, že ani střeleckých pokusů zatím ševci příliš neměli.
     
    50:13
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jakub Kroupa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:19
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady třetího úspěšného střelce z řad zlínského celku. O gólové zakončení se postaral JAKUB MASAŘ, který zakončoval od levého kruhu. Asistence: Lukáš Chludil.
     
    48:53
    Na vhazování po levici Dominika Šarmana získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů. I přesto ale musel zlínský brankář vytáhnout svůj další zákrok.
     
    47:54
    Ani ševci si ale nevedou o moc lépe. V tomto případě jejich počínání zastavila jejich vlastní nepozornost, kterou se vystavili do ofsajdu. Nakonec je tato chyba ale nemusí příliš mrzet, jelikož jejich soupeř o pár vteřin později poslal kotouč do zakázaného uvolnění.
     
    46:55
    Po delší době se dostala do útoku také Verva. Její útok ale končí poměrně neslavně, jelikož se kotouč, po bloku jednoho z obránců, dostal do ochranné sítě.
     
    45:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je skvěle využitá přesilová hra! O potrestání prvního faulu hostů se postaral PATRIK NÁBĚLEK, který svým nekompromisním zakončením nedal příliš brankáři příliš šancí na úspěšný zákrok.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 16. Čechmánek, 46. Nábělek, 50. Masař (Chludil) – 24. Slavík (Stehlík, Hocelík)


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C) – Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Chludil, Marek, Čechmánek
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva – Kočárek, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Maštalířksý, Šprynar, Skuhrovec, Slavík
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Hradil, Blaha – Čelechovský, Hübl
    thejrc.org