Nová Paka – Děčín 4:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Letňany 0:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Řisuty 4:2 (kon.)
Cheb – Písek 3:2 (kon.) | Příbram – Klatovy 6:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Hronov 6:5 (kon.)
Bílina – Jablonec n/N 5:6 (po pr.) | Opava – Kometa Brno B 1:0 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Kopřivnice 4:3 (kon.)
Kobra – Tábor 1:5 (kon.) | Nový Jičín – Žďár n/S 4:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
HC Řisuty
Sobota 18.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes z Kotliny vše, přejeme krásný zbytek večera. (19:12:24)
     
    Hosté Bruslaře zaskočili, když hned po druhé přestávce vyrovnali, domácí se ale bleskově vrátili do vedení. Ve zbytku zápasu si náskok pohlídali a vítězství si pojistili gólem do prázdné brány. Havlíčkův Brod podle mého zvítězil zcela zaslouženě. Rozdíl ve skóre mohl být mnohem výraznější, v cestě jim kromě problémů se zakončením stál také skvělý David Stahl.

    Střely na bránu: 53:26
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí nejprve minuli prázdnou bránu, nakonec se ale přeci jen radují. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval JAN BULÍN a zpečetil tak vítězství Havlíčkova Brodu. Asistence: Richard Cachnín, Jakub Čejka.
     
    59:34
    Řisuty vyhrály buly, nahodily kotouč do útoku a David Stahl spěchá na střídačku. Hosté budou hrát v šesti.
     
    59:28
    Vhazovat se bude před Davidem Stahlem, hosté si ale ještě berou oddechový čas a radí se, jak se co nejrychleji dostat do útoku a pokusit se o vyrovnání.
     
    59:28
    Domácí otočili hru a dostali se do útoku. Vytvořili tlak před brankovištěm, který přerušuje až zásah Davida Stahla.
     
    58:54
    Petr Patyk nahodil puk na bránu a Martin Nedvěd jej rychle vyklepal z lapačky, aby se nepřerušovalo a hosté si nemohli vzít oddechový čas.
     
    58:19
    Marek Tecl skvěle napadá a vybojoval kotouč pro Davida Kalače. Toho ale hosté vytlačili z ideální palebné pozice, domácí útočník pak minul bránu.
     
    57:23
    Roman Čermák se pokusil překvapit hostujícího brankáře střelou z úhlu. Volné místo ale trefit nedokázal. Bruslaři každopádně pokračují v útočení.
     
    56:44
    Domácí krouží v útočném pásmu a dělají to chytře. Puk mají bezpečně pod kontrolou a postupně ukrajují sekundy ze zbytku třetí třetiny.
     
    55:23
    Hosté se znovu natlačili až před brankoviště, zastavil je až Martin Nedvěd, který hostujícímu útočníkovi vypíchl puk holí.
     
    54:53
    Tohle bylo nebezpečné! Petr Patyk využil nedoraz v domácí obraně a vyslal jedovatou střelu z levého kruhu, kterou vyrazil Martin Nedvěd lapačkou nad bránu!
     
    53:51
    Roman Formánek se drze natlačil zpoza brány až před brankoviště, nikdo mu v tom moc nebránil. Martin Nedvěd ale udržel výstroj na správném místě a puk za svá záda nepustil.
     
    53:18
    Jaroslav Ludvík si dal dva bazény. Nejprve sám vyvezl kotouč až do útoku. Pak se musel rychle vracet, aby zastavil hostující útok. To se mu podařilo, ještě k tomu nepříjemně srazil soupeře, který s bolestivým výrazem míří na střídačku.
     
    52:19
    Jiří Najman zastavil puk ve středním pásmu, čehož mohl využít Petr Kuchta. Jeho rána z levého křídla ale mířila daleko za vzdálenější tyč.
     
    51:37
    Adam Dvořák přiťukl kotouč Janu Bulínovi, ten se zblízka snažil trefit pod horní tyč, mířil ale příliš vysoko. Domácí se nicméně stále drží v útočném pásmu.
     
    50:53
    Hosté v plném počtu.
     
    49:54
    Bruslaři se drží v přesilové hře v pásmu soupeře a často střílí, David Stahl zůstává pozorný. Hosté jsou ale pod tlakem.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 33. Bulín (Cachnín, Čejka), 38. Janoušek (Voříšek, Nepokoj), 43. Kuchta (D. Košťál), 60. Bulín (Cachnín, Čejka) – 1. Havlůj (Formánek, Janeček), 42. Janeček (Formánek, Havlůj)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – R. Čermák, Najman, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Dvořák, J. Ludvík – Čejka, Cachnín, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, D. Košťál, Kuchta (A) – Kalač, T. Ludvík (A), Krejčí
    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Matula, Flachs, Potěchin (C), Řepka, Zich, Malovický – Keszi, Bláha, Kučera, Patyk (A), Pokorný, M. Čermák, Výrut, Fortelka, Formánek (A), Janeček, Havlůj, Rendla

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jaroslav Štěrba, Dominik Viskot

    Diváci: 352
    thejrc.org