Písek – Klatovy 4:5 (kon.) | Nový Jičín – Opava 4:1 (kon.) | Kometa Brno B – SHK Hodonín 4:1 (kon.)
Jablonec n/N – Letňany 0:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno B
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
SHK Drtiči Hodonín
Pondělí 31.01.2022, 18:00 • Winning Group Arena • 2. liga skupina Východ • 32. kolo
Partner:
     
    Brno začalo v dnešním zápase 32. kola skupiny východ s výraznou dávkou aktivity a ta přinesla své ovoce v 8. minutě, kdy síť branky hostů rozvlnil Robert Havlát. Ve druhé části hry však Drtiči výrazně zvýšili svou aktivitu a to vyústilo ve srovnávací branku. Tomáš Komínek se nejlépe zorientoval ve zmatku v brněnském brankovišti a rozvlnil síť. Zpět do vedení dostal domácí Kamil Brabenec, který kotouč pouze doklepnul po přihrávce od Jana Sedláčka. Následující minuty byly velmi vyrovnané, až do osudného momentu, kdy Dominick Vašíček schytal tvrdou ránu do oblasti hlasy a poté byl převezen do nemocnice. Kometa získala pětiminutovou přesilovou hru, během které se lámal chleba. Gólovou sirénu nejprve rozezněl Robert Havlát a na 4:1 později zvyšoval Petr Krejčí. Brno tak protáhlo svou vítěznou šňůru na číslo 5. (20:32:16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Kometa dohraje zápas v klidu za vlastní bránou, konec, je dobojováno. Brno vítězí!
     
    59:29
    Rutinní zákrok betony gólmana Šembery. Hodonín se navíc musí stěhovat z útočné třetiny, jelikož se píská postavení mimo hru.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta hry třetí třetiny.
     
    58:35
    Tomáš Sedláček to už s kličkami trochu přehnal a sám sebe zahnal do rohu kluziště kde na něj čekali domácí obránci, kteří okamžitě vyhodili do středního pásma.
     
    58:10
    Dokáží s třibrankovou ztrátou Drtiči ještě něco udělat? Snaha se jim nedá upřít, avšak v této třetině Šemberu výrazněji neohrozili. Domácí takticky brání a daří se jim to.
     
    56:39
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    A náskok už je dokonce o tři branky! Obránce Švejda poslal kotouč k pravému mantinelu a PETR KREJČÍ na nic nečekal a prostě to tam napálil! Kotouč proskákal mezi betony brankáře Kořénka. Asistence: Jan Švejda
     
    56:11
    Komínek nabral rychlost na pravé straně kluziště a následnou střelou z úrovně kruhů se snažil překvapit Šemberu. Ten po pár minutách klidu vyráží.
     
    55:54
    Místo toho se Brno opět vydalo kupředu. Kořének schoval nahození od modré čáry do své lapačky a hra se opět přerušuje. Tempo v posledních minutách značně opadlo a hra se čím dál tím více kouskuje.
     
    55:12
    Kometa vyhazuje kotouč přes všechny čáry – icing. Hodonín tak bude mít možnost zápas ještě zdramatizovat vhazováním v útočném pásmu.
     
    54:59
    David Sedláček se snažil vysokou přihrávkou najít unikajícího spoluhráče, avšak kotouč trefil kostku, visící pod stropem brněnské haly. Hra se přerušuje a následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    54:34
    Krejčiřík krátce po buly upláchl všem hostujícím obráncům a před sebou měl už pouze brankáře Kořénka. Ten opět podtrhl svůj excelentní výkon v dnešním zápase a v rozkleku kotouč vyrazil!
     
    54:00
    Hosté v plném počtu.
     
    53:57
    Škvrně si počkal, rozhýbal hostující obránce a vyslal schovanou střelu. Kořének máchl lapačkou a přerušil hru.
     
    52:48
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Brno využívá přesilovou hru a odskakuje svému soupeři již o dvě branky! Kapitán Brabenec našel křižným pasem přesně Roberta Havláta, který se z prostoru kruhu pro vhazování nemýlil a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Kamil Brabenec, Lukáš Zukal
     
    52:48
    Nepříjemná střela z hole Adama Studeného nadělala Kořénkovi velká problémy a vypadla mu z výstroje. Hodonín nadále odolává tlaku.
     
    52:14
    Brabenec dostal kotouč na prvou stranu a před sebou měl úplně prázdnou bránu! Než však stačil vystřelit, gólman Kořének se urychleně přesunul a na jeho zakončení tak vyzrál.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 8. Havlát (Zukal), 47. Brabenec (Sedláček, Popelka), 53. Havlát (Brabenec, Zukal), 57. Krejčí (Švejda) – 24. Komínek


    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Studený, Zukal, Kučera (A), Kališ, J. Sedláček, Švejda, D. Sedláček, Trnka – Brabenec (C), Krejčiřík, Kadlic, Pigl, Krejčí, Havlát, Vašíček, Soumelidis, Moskal (A), Škvrně, Popelka, Fencl
    Trenér: Jiří Otoupalík

    SHK Drtiči Hodonín: Kořének (Malyshev) – Škápík, Hohl, Mikulík, Pchalin, T. Sedláček – Hefka, Lekeš, Marek, Hrazdira, Handl, Hložánek, Levitskii, Janás, Růžička, Komínek, Romančík
    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Held – Kleprlík, Roupec
    thejrc.org