Kobra – Vsetín 3:6 (kon.) | Technika Brno – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | Chrudim – Přerov 2:6 (kon.)
Warriors Brno – Písek 1:8 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – HK MD Šumperk 1:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:6 (1:0, 1:3, 1:3)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 16.01.2022, 12:15 • ZS HC Kobra Praha, Praha-Braník • Liga juniorů • 30. kolo
Partner:
     
    Vsetínští se snažili utkání i přes vlastní oslabení už jen dohrát, ale s tím domácí nesouhlasili, a tak se bojovalo až do konce. Ve třetí třetině Valaši rychle navýšili své jednobrankové vedení a okopírovali tak postup Kobry ze druhého dějství. Na branku Matěje Mojžíše však dokázal velmi rychle zareagovat Viktor Štípek a žádný velký vsetínský trhák se nekonal. To už však neplatí o dalším průběhu, kdy nejprve ujelo duo Mojžíš – Prčík a poté se sám proti přesile vydal do útoku Adam Bachánek, jenž zadovkou k přesné střele vyzval Petra Przybylu. Vedení hráčů v zeleno-žluté kombinaci bylo opět dvoubrankové a k dispozici měli hosté ještě přesilovku. Tu nevyužili, ale hned po návratu vyloučeného Skorčíka na led se prosadil Matěj Mojžíš. V posledních deseti minutách zápasu už branka nepadla, i když obránce Mojžíš, který dnes zastával roli útočníka, měl šanci na hattrick.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. (15:02:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    59:46
    Oba celky jsou opět natlačené v rohu za vsetínskou brankou a svádějí souboj o kotouč.
     
    59:32
    Skorčíkovu střelu od modré čáry zblokoval Maštalíř a k odraženému kotouči se dostal Čermák. Ten si puk nejprve zpracoval a následně vystřelil k levé tyči, kde Hořejší zasáhl lapačkou.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Fojtík – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:54
    Valaši podruhé za sebou vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    58:38
    Souboj o kotouč vyšel lépe hostům. Jako první se k puku dostal Janíček, který prokličkoval mezi hráči Kobry, prošel středním pásmem až do útoku a téměř z hranice brankové čáry poslal bekhendovou přihrávku na Veselého, který v tu chvíli stál u zcela odkryté pravé tyče. Do přihrávky vložil svou hokejku jeden z domácích obránců a Veselý tak nevystřelil.
     
    57:55
    Po vhazování mezi modrými čarami nahazuje kotouč do útoku Čečetka. Oba týmy nyní bojují o puk za vsetínskou brankou.
     
    57:22
    Hořejší si dobře pohlídal svou levou tyč proti Novákově zakončení z bezprostřední blízkosti. Do útoku se po brankářově zákroku může vydat Vsetín.
     
    57:16
    Po střetu za brankou Kobry zůstal na ledě ležet Mojžíš, který se za pomoci Przybyly zvedá a odjíždí na střídačku. Snad bude vsetínský obránce, a dnes také kanonýr, v pořádku.
     
    56:14
    Dá se říct, že v posledních minutách třetí třetiny už obrany téměř nefungují. Oba celky se snadno dostávají do útoku, hra se rychle přelévá z jedné strany na druhou a k vidění jsou individuální akce a zakončení.
     
    55:44
    Broža nedostal přihrávku před úplně prázdnou branku a úplně stejná situace se opakovala také na druhé straně. Oba gólmani teď měli velké štěstí, proti takovým střelám by neměli šanci zasáhnout.
     
    55:12
    Hořejší už je nějakou dobu bez práce a zasahovat nemusel ani proti výpadu Čermáka, jehož ještě před kruhy zastavila vsetínská obrana.
     
    54:28
    U pražské branky byl upět Mojžíš, který sám zakončoval nad pravý beton. Jde vidět, že Valaši si při tříbrankovém náskoku hodně dovolí.
     
    53:59
    Svitákovu střelu od modré tečoval na levém kruhu Maštalíř. Iliev nevěděl, kde se puk nachází, ale druhý jmenovaný vsetínský hráč poslal kotouč pouze na gólmanův pravý beton.
     
    52:51
    Domácí brankář zakročil také proti střele Przybyly z mezikruží. Hra je přerušena, kotouč má pod kontrolou právě Iliev.
     
    52:46
    Mojžíš nevyužil příležitosti na hattrick. Po přesné přihrávce z pravého křídla stál na levém kruhu nikým nebráněn a u bližší tyče trefil pouze připraveného Ilieva.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 17. Štípek (Bauer, Ribarovski), 21. Štípek (Bauer), 44. Štípek – 26. Čapka (Broža, Sviták), 34. Bachánek (Liss, Przybyla), 38. Broža (Mojžíš, Janíček), 43. Mojžíš (Prčík, Liss), 46. Przybyla (Bachánek, Hořejší), 50. Mojžíš (Maštalíř)


    HC Kobra Praha: Iliev (Peyerl) – Svach, Menzel, Cichoň, Brotánek, Skorčík – Bauer, Rejna, Borodenko, Čermák, Svoboda, Novák, Ribarovski (C), Čečetka, Štípek.
    Trenér: Milan Vrzal

    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Konečný) – Mojžíš, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Liss, Čapka, Sviták (A) – Przybyla, Veselý, Janíček, Bednařík (C), Bachánek (A), Maštalíř, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Šmika – Maňák, Stanko.
    thejrc.org