Znojmo – Lublaň 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC LERAM Orli Znojmo
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
HK SŽ Olimpija Lublaň
Čtvrtek 04.11.2021, 18:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na Orly nyní nečeká nic snadného, protože už zítra od 18:30 přivítají dalšího silného protivníka, Red Bull Salzburg. Do té doby díky za pozornost a na shledanou. (20:52:26)
     
    Znojmo slaví velmi cennou výhru nad lídrem tabulky, přitom ještě čtyři minuty před koncem prohrávalo. O vítězství se dnes zasloužila hlavně třetí formace s Prokešem, Gorčíkem a Lucianim, prosadil se i první útok. Výborné utkání sehráli i obránci Bartko a Culkin. Všechny tři branky Orlů v základní hrací době padly v přesilovce. Lublaň zase ukázala, proč je v lize první. Extrémně vyrovnané čtyři formace a efektivita v útočném pásmu ji zdobily i dnes.
     
    Konec zápasu.
     
    60:50
    Orli právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Znojmo v prodloužení nepůjčilo soupeři puk. Bartko poté zatáhl puk do pásma, předložil perfektní přihrávku HUNTERU FEJESOVI a ten přes beton brankáře korunuje dnešní aktivitu rozhodujícím gólem. Asistence: Jan Bartko.
     
    60:38
    S pukem zatím hrají Orli, Zubov přenechal Fejesovi, ten svou kličkovanou nedotáhl do konce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Lublaň tedy i ve čtrnáctém utkání v řadě bere alespoň bod, to už je jasné.
     
    Zajímavý zápas končí po šedesáti minutách smírně. Orli smazali jednobrankovou ztrátu v přesilovce díky Radku Prokešovi. Stejný hráč mohl o chvíli později rozhodnout, ale i Lublaň měla své šance. Uvidíme, kdo získá druhý bonusový bod v prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    Luciani opět přebruslil beka, dostal se před Use, kterého chtěl překonat blafákem ala Peter Forsberg, ovšem situaci neustál.
     
    59:14
    Simšič se dostal před Groha, ale přihrávka mu mířila na brusle.
     
    58:39
    Závěrečná pasáž se hraje ve velkém tempu, aktivnější je Znojmo, které se tlačí dopředu.
     
    57:28
    Orli se dostali do přečíslení, ale Zubova s pukem na holi výborně vybruslil obránce Piché a nedovolil mu přihrát.
     
    56:44
    Radek Prokeš se o chvíli později po Lucianiho přihrávce zjevil zcela sám před Usem, ale velkou možnost nevyužil.
     
    56:11
    Orli právě vstřelili branku!
    Výborně sehraná přesilovka přináší vyrovnání necelé čtyři minuty před koncem. Jako dispečer přesilovky se ukázal Culkin, který z pravé strany po Svobodově přihrávce posunul na volného RADKA PROKEŠE, který doklepl do odkryté sítě. Všechny góly Znojma dnes padly v přesilovce. Asistence: Ryan Culkin, Tomáš Svoboda.
     
    55:41
    Culkin a Němec na jeden dotek vyzvali Svobodu ke střele, ten těsně míjí. Dobrá akce Orlů.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu HK SŽ Olimpija Lublaň (Kalan – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    55:27
    V takovém lehkém zoufalství pomáhá Znojmu vyhození do hlediště z hole jednoho z hostujících hráčů. Orli budou hrát přesilovku.
     
    54:31
    Olimpiji se daří získávat puky ve vlastním pásmu a vyrážet do brejků, jeden z nich nevyužil bekhendovým zakončením Leclerc.

    Lukáš Peroutka

    Nikola Katolická

    Branky a nahrávky: 14. Němec, 15. Luciani (Bartko), 57. Prokeš (Culkin, Svoboda), 61. Fejes (Bartko) – 6. Kalan (Čimžar), 27. Pance (K. Čepon, Murphy), 36. Magovac (Leclerc)


    HC LERAM Orli Znojmo: Groh – Sedlák, Culkin, Haman, Younan, Bartko, Tejnor, Stránský – T. Svoboda, Zubov, Fejes – Matuš, Němec, Brittain – Gorčík, Prokeš, Luciani – Kvasnica, O. Svoboda, Oščádal – Köver.
    HK SŽ Olimpija Lublaň: Us – Piché, Magovac, K. Čepon, Erving, Logar, M. Čepon, Sturm – Leclerc, Simšič, Murphy – Jezovšek, Tomaževic, Zajc – Pance, Mušič, Sodja – Koblar, Kalan, Čimžar.

    Rozhodčí: Nagy, Siegel – Riecken, Vaczi

    Diváci: 2315
    ocianews.com