Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:7 (1:3, 2:2, 3:2)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 03.02.2022, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina E
Partner:
     
    Tak takový závěr čekal asi málokdo. Hosté ve 45. minutě navýšili své vedení, když Lev Viktorovič Stasiuk tečoval střelu Maxima Vehovského. Poruba v tu chvíli vedla o tři branky a všechno nasvědčovalo tomu, že si hráči z Ostravy svůj tříbodový zisk pohlídají. Jenže přišla vsetínská přesilovka a šťastný gól Marka Stodůlky, který z pohledu hostujícího brankáře smolně propadl mezi jeho betony. A tato smůla se na hráče v červeném lepila i nadále. Na rozdíl jedné branky snížil střelou z mezikruží mezi betony Ondřej Vaněk a přibližně tři minuty před konce základní hrací dob zkompletoval hattrick povedenou trefou Adam Koláček. Jenže senzační obrat se nekonal, protože Vsetínští si nepohlídali svou hru směrem do defenzivy a rozhodující branku vsítil Adam Šrubař.
    Ode mě je to pro dnešek vše. Ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:12:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    A to se jim nejspíš podaří. Poruba se opět osvobozuje vyhozením za prázdnou vsetínskou branku.
     
    59:32
    Porubští vyhazují. Zdá se, že vůbec nemíří do odkryté branky, ale to v tuhle chvíli není příliš podstatné. Hosté chtějí udržet své jednobrankové vedení.
     
    59:30
    Čada je na střídačce. Valaši bojují v šesti proti čtyřem.
     
    58:57
    Přesilovka se zatím Valachům příliš nedaří. Jejich kombinace je bez nebezpečné střely a hosté se často dostávají k puku.
     
    57:46
    Nejlepší hráč Poruby v dnešním zápase, Maxim Vehovský, oslabuje svůj tým v nejméně vhodnou chvíli. Dvě minuty před koncem třetí třetiny dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    57:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenže tohle si Valaši nepohlídali. Domácí se nadchli do ofenzivy, ale vůbec si nedali pozor na Daniela Janečka s ADAMEM ŠRUBAŘEM, kteří svým přečíslením opět posílají Porubu do vedení. Asistence: Daniel Janeček, Dominik Konečný.
     
    57:24
    Vsetínských je po vyrovnání plný led. Chylík si musí dávat pozor na nebezpečnou práci soupeře v předbrankovém prostoru.
     
    56:45
    Před vhazováním ve středovém kruhu sledujeme menší potyčku na pozici nejblíže ke střídačkám. Zdá se, že tam Šrubař chce debatovat s jedním ze Vsetínských hráčů.
     
    56:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a z tribuny létají čepice! Střelu Matěje Juráně z pravého kruhu vyrazil Chylík levým betonem do mezikruží, kde se k puku dostal ADAM KOLÁČEK. Vsetínský útočník si nabruslil blíže k brankovišti a tvrdou ránou potřetí propálil soupeřova gólmana. Asistence: Matěj Juráň, Matěj Šedlbauer.
     
    56:33
    Hra je opět přerušena. Tentokrát je důvodem zakázané uvolnění Poruby.
     
    56:19
    Vsetínské tažení do útočného pásma zastavil offsajd. Vhazovat se bude mezi modrými čarami.
     
    55:10
    Hosté se po time outu nastěhovali do útočného pásma, jejich kombinaci v mezikruží však chyběla přesná střela. Na druhé straně zakončoval na pravém křídle akci Juráň. Pokus vsetínského kapitána byla zblokovaný.
     
    54:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši snižují na rozdíl jedné branky. ONDŘEJ VANĚK se střelou v mezikruží vyčkal, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Vsetínský útočník zpracoval puk a poslal jej mezi betony porubského brankáře. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.
     
    53:47
    Vsetínští se po využité přesilovce opět nastěhovali před Chylíka, který to teď neměl vůbec jednoduché. S oběma domácími pokusy po ledě si ovšem poradil a úplně stejně to mohli na druhé straně zkusit jeho spoluhráči.
     
    51:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté si vybrali smolnou chvilku. Střela MARKA STODŮLKY od modré čáry se ještě cestou zbrzdila o hráče před brankou a směřovala mezi Chylíkovy betony. Šlo o velmi pomalou střelu, která zapadla přesně mezi gólmanovy chrániče a doklouzala až za brankovou čáru. Asistence: Sam Budín, Adam Raušer.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. Koláček (Juráň), 25. Budín (Vaněk, Stodůlka), 35. Koláček (Kučný), 52. Stodůlka (Budín, Raušer), 55. Vaněk (Budín, Raušer), 57. Koláček (Juráň, Šedlabuer) – 6. Vehovský M. (Stasiuk), 12. Vehovský M. (Janeček, Chylík), 20. Pavlíček (Veselý), 22. Veselý (Kršík, Šrubař), 30. Stasiuk (Moravec, Vehovský M.), 45. Stasiuk (Vehovský M., Janeček), 58. Šrubař (Janeček, Konečný D.)


    VHK ROBE Vsetín: M. Konečný (21. Čada) – Stodůlka, Pala, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Pořízka, Vaněk, Drozd, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba: Chylík (S. Sobol) – Jeřábek, Janeček, Kršík (A), Glos, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, D. Konečný, Veselý, Moravec (C), T. Vehovský, Šrubař, Wardas, M. Vehovský (A).
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Wagner – Gebauer, Hanzlík

    Diváci: 56
    thejrc.org