Prostějov – Karviná 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Skalica 0:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:1 (0:1)
MFK Karviná
Středa 19.01.2022, 10:30 • Areál Ostravská sportovní, Ostrava • Tipsport liga • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:14:39)
     
    Prostějov v Tipsport lize na minulou výhru nad Baníkem nenavázal a ve svém druhém utkání v rámci této soutěže padl těsně s jiným prvoligistou, a to s Karvinou. Ta o své těsné výhře rozhodla v závěru prvního dějství, penaltu totiž dokázal proměnit Jursa.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Asi poslední šance Prostějova na urvání cenného výsledku. Jenže kop z rohu zkrátka nevyužil.
     
    90
    Karviná vybojovala standardku těsně za vlastní šestnáctkou. Nicméně následná střela letěla pouze do rukavic prostějovského gólmana.
     
    89
    Prostějov měl k dispozici rohový kop, prosadit se ale z něho nedokázal.
     
    88
    Oba gólmani museli být nyní v pohotovosti. Tempo hry je na konci zápasu poměrně vysoké, oba celky musejí pracovat tvrdě, aby dosáhly na své cíle. Prostějov míří k vyrovnání, Karviná k vítězství.
     
    86
    Rozhodčí se nyní vrátil k přestupku u lajny, přestože byl Prostějov vystaven do ofsajdu, zůstane u míče.
     
    85
    Páník nyní nabádá své svěřence, aby výhru odpracovali jako tým. Pět minut zbývá do konce, aby se Karviná dočkala svého druhého vítězství ze čtyř zápasů během dosavadního průběhu zimní přípravy.
     
    83
    Prostějov má rozhodně možnost ještě utkání aspoň zremizovat, jeho soupeř totiž nově hraje v oslabení. Uvidíme, jestli Karviná těsný náskok dokáže ubránit.
     
    82
    A nakonec tu máme červenou kartu pro karvinského hráče, který u lajny sestřelil svého soupeře. Pod sprchy se poroučel předčasně Buchta (KAR).
     
    81
    Slibně se rozvíjející akci nyní zastavil Ciupa (KAR), který tak uviděl žlutou kartu, v pořadí třetí v tomto klání.
     
    79
    Ještě nějakých deset minut do konce zbývá Prostějovu na alespoň vyrovnání stavu. Zatím se mu však nedaří dostat svého soka pod zásadnější tlak.
     
    77
    Karviná, v domnění, že se blíží konec utkání a vede, svou hru možná více zatahuje dozadu. Prostějov tak drží více míč na kopačkách a snaží se vykřesat ještě alespoň remízu.
     
    74
    Prostějov nyní působí aktivněji směrem dopředu, avšak gólman Ciupa, který po obrátce nahradil Neumana, se zatím nemusel mezi třemi tyčemi výrazněji ohánět.
     
    73
    Ostřejší zákrok karvinského hráče u lajny. Nakonec Prostějov rozehrál standardku rychle, nicméně zdárného zakončení se nakonec nedočkal.
     
    70
    Dvacet minut do konce tohoto klání. Asi se každopádně bude něco nastavovat, neboť proběhlo poměrně dlouhé ošetřování na hrací ploše na sklonku hodiny hry.
     
    68
    Prostějov mohl úřadovat na zadní tyči. Páník si postěžoval na Šehiče, že neuhlídal svého zakončujícího protihráče, jenž se zjevil za ním. Nakonec střela letěla jen vedle brány po centru z levé strany.
     
    67
    Na hrací ploše se toho neděje opravdu moc zajímavého. Vážnější příležitosti na obou stranách chybějí, těžko se vlastně mohlo průběžné skóre nějakým způsobem změnit.

    Patrik Sandev

    Branky: 45+2. Jursa (pen.)

    Karty:   45+2. Schuster (PRO) – 18. Buchta (KAR), 81. Ciupa (KAR)   82. Buchta (KAR)


    1. SK Prostějov: Nemrava – Machynek, Bala, Schuster, Stříž, Pernica, Jiráček, Hönig, Kušej, Koudelka, Bartolomeu
    Náhradníci: Bárta – Kopřiva, Kříž, Omale, Sečkář, Urbanec, Zapletal

    MFK Karviná: Neuman (46. Ciupa) – Čmelík, Buchta, Teplan, Šehić – Jursa, Qose (61. Túlio) – Zorvan, Holík, Bartošák – Durosinmi
    Náhradníci: Siňavskij, Svoboda, Zych, Chvěja
    thejrc.org