Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 24.02.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu z Hradce těšit opět na počtenou! (19:23:06)
     
    Tak se i děje, Hradec může slavit velmi důležitou výhru, která jej v tabulce posouvá na druhé místo, právě na úkor Třince! Hradec si v bojovné třetině vzal vedení zpět po dvou minutách, kdy chybu třinecké obrany vytrestal Lukáš Pajer z úniku. Právě on byl nakonec jedním z hrdinů dnešního duelu, Ocelářům poté nepomohla ani vyloučení, trest pro Hrůzka ve 46. minutě využil druhým gólem Lukáš Pajer a bylo prakticky rozhodnuto. Hosté se poté již na nic nezmohli, naopak dostali v další přesilovce pátý gól z hole Jakuba Naara, čímž tak určili finální podobu výsledku – 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Šedivý šel do střetu se Šutým u mantinelu, puk posléze vylétl až na trestnou lavici. Vhazuje se tak ve středním pásmu, více ale již toho dnes zřejmě neuvidíme.
     
    59:31
    Tvrdou střelu z levého kruhu od Šutého skryl Sajdl ve své lapačce, Oceláři si tak vybojovali ještě jedno vhazování v útočném pásmu.
     
    59:03
    Teď už jde jenom o to, bezpečně utkání dohrát do konce z obou stran. Emoce by se v závěru sice našly, ovšem o výsledku je již dávno rozhodnuto.
     
    57:59
    Matěj Beneš se ve velké rychlosti dostal do útočného pásma a přihrál na Langa, který sice mohl z ostrého úhlu jít do zakončení, jenže celou situaci chtěl hrát až moc na efekt a vracel Benešovi, pro nějž to bylo dlouhé.
     
    57:29
    Pinkas od modré sice neposlal zvlášť nebezpečné nahození na třineckou branku, Švančara ale i tak musel zasahovat a Východočeši si vybojovali vhazování v útočném pásmu. Pro tenhle moment jim to stačí.
     
    57:16
    Šimek udělal Šedivému kličku na modré v přechodu do útoku, tím pádem tak vznikl ofsajd na domácí straně. Ocelářům na případné zdramatizování utkání zbývá už málo času.
     
    56:41
    Hradec však i ve hře 4 na 4 kontroluje vývoj duelu, na straně Třince je navíc znát i určitá rezignace na dnešní duel.
     
    56:07
    Tak dlouho se Matěj Novotný (MHK) a Ján Marcinko (TRI) postrkovali a osekávali, až rozhodčí Čáp zvedl ruku a oba hráče odeslal na dvě minuty za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    55:40
    Kašpar na útočné modré nespěchal, poté napálil puk na třineckou branku a Švančara vyrážečkou poslal kotouč do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    54:55
    Hosté si ve střídání vyvinuli tlak a sevřeli pětici Hradce skoro až v jeho brankovišti. Celé střídání zakončoval Chovaniak od modré, Sajdl si ale našel prostor na rozhled a kotouč zastavil.
     
    54:14
    Matěj Beneš ve středním pásmu obral o puk Matěje a udělal prostor pro Daniela Šedivého. Jeho pokus z levého kruhu ale má Švančara pevně v lapačce.
     
    53:06
    Ramik se za brankou Sajdla tlačil ke kotouči, ale nepovedlo se mu přes dva hradecké obránce puk dostat na svoji hokejku. Mezitím stihli Lvi prostřídat a posléze již s čerstvou formací vyvézt puk do útoku.
     
    51:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto, třetí využitou přesilovkou vedou domácí už o tři branky! JAKUB NAAR si po přihrávce na pravou stranu od Peričky našel prostor kudy střílet, počkal si na vhodný moment a z prostoru nad kruhy propálil Švančaru nad betonem – 5:2! Asistence: Tomáš Perička, Lukáš Pajer.
     
    51:50
    Jenže Tommy Wardas (TRI) si posléze pomohl hokejkou strčenou pod nohy Novotného, tudíž jde ven na dvě minuty.
     
    51:36
    Michal Beneš naskočil na led a putoval k němu vyhozený kotouč, v poslední chvíli se před něj ale natlačil Wardas a nepustil Beneše do úniku.
     
    51:03
    Jobánek z pravého kruhu hledal křížem na druhé straně Geidla, který ale v prostoru nebyl. Ačkoliv se Hradci vyhodit nepodařilo a Jobánek poslal následně puk na branku, Sajdl domácí drží.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Šimek, 39. Naar (Lang, Perička), 42. Pajer (Idžan), 46. Pajer (Pelda, Matěj Beneš), 52. Naar (Perička, Pajer) – 21. Pětník (Ramik), 23. Haas (Jobánek)


    Mountfield HK: Sajdl (Burda) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Kašpar (C), Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak (A), Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Čáp, Micka – Klouček, Zedníková
    thejrc.org