Kanada – J. Korea 11:0 (kon.) | Česko – Itálie 3:4 (po pr.) | USA – Čína 11:0 (kon.)
konec
USA
11:0 (4:0, 5:0, 2:0)
Čína
Pátek 11.03.2022, 13:05 • Národní krytý stadion (Peking) • Paralympiáda - para hokej • Semifinále
Partner:
     
    Američtí parahokejisté potvrdili roli obrovských favoritů a v semifinále deklasovali domácí čínskou reprezentaci 11:0. Hráči ze zámoří si se soupeřem dělali co chtěli od prvních vteřin. Během úvodních dvou dějství si vytvořili komfortní devítigólový náskok. V tom závěrečném třetím již hráli profesorsky, soustředili se především na udržení čistého konta pro Leeho a sami přidali už "jen" dvě branky. Nejvíce byla vidět útočná dvojice Declan Farmer (2+4) a Brody Roybal (4+2), kteří potvrdili, že spolupráce jim klape na jedničku.

    Ve finále se reprezentace USA podle očekávání utká s Kanadou, tu v základní skupině zdolala s přehledem 5:0. Kanaďané ve svém semifinále shodou okolností také výsledkem 11:0 porazili Jižní Koreu. Úvodní buly padne v neděli v 5:05 SEČ. (15:15:40)
     
    Střely na bránu: 37 – 6.
     
    Konec zápasu.
     
    44:46
    Těsně před koncem ještě jedno zakázané uvolnění Číny. Po pravém mantinelu vyhodil příliš prudce Sung Siao-tung, přičemž k puku měl nejblíže zadák Pauls.
     
    44:25
    V rychlostním souboji David Eustace porazil Wanga Č'-tunga. Zkontroloval situace a po mantinelu vrátil hru do středního pásma Grovemu.
     
    43:48
    Malik Jones klidně mohl střílet na bránu, ale zkrátka nechtěl. Volil znovu pouze nahození za bránu, kde úřadovali zadáci Číny.
     
    43:22
    Wang Ťü-ťiang si všiml signalizace postavení mimo hru. Opustil tedy útočné pásmo a až pak se vydal napadat Wallace, ten si pomohl s Woodkem.
     
    42:53
    Declan Farmer po levém mantinelu prodloužil kotouč za čínskou svatyni. V tomto prostoru si puku užil Lyu, než jej poslal po pravém mantinelu k Tchienovi.
     
    42:08
    Zápas se skutečně už jen dohrává. Američané koncovku kontrolují s velkým přehledem. Sami neútočí, ale zároveň soupeře k ničemu nepouští.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění reprezentace USA. McKee zkusil najít DeQuebeca, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče výrazně přecenil.
     
    41:16
    Ačkoliv měl Roybal dost volného prostoru, tak po přejeté červené čáry nahodil za čínskou bránu. Americká formace střídá, puku si opět mohou užívat domácí.
     
    40:55
    Čínský gólman Wang Wej vyjel za vlastní bránu, kde zastavil nahození Brodyho Roybala. Zkontroloval situaci a touš zastavil pro Šena.
     
    40:26
    Na útočné modré číhal Jak Wallace. Dostal nabito, nicméně ke střele nedošlo, konstruktivně pokračovala akce přes Rica Romana.
     
    39:57
    Joshua Misiewicz mohl pokračovat do útoku, ale rozmyslel si to a k modré čáře nahrál Farmerovi. Ten ještě více zklidnil hru pasem za modrou Wallaceovi.
     
    39:20
    Je zřejmé, že Američané ubrali. Vstřelený desátý gól je uklidnil, ten jedenáctý v podání Paulse byl jen takovou třešničkou na dortu. Zdá se, že další góly už snad ani nechtějí dát.
     
    38:49
    Čang tvrdým hitem atakoval Jonese, ten přesto zůstal na saních. Dokonce udržel hrací předmět pod kontrolou a rozehrál akci přes Wallace.
    38:02 Wang Č'-tung na Leeho nevyzrál
     
    38:02
    Čína byla blízko! Wang Č'-tung si vyměnil puk s Cchuejem a rázem měl před sebou už jen gólmana. Lee ovšem zaujal dobrou pozici, forvard nepřehodil jeho beton.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Roybal (Farmer), 6. Roybal (Farmer), 9. Misiewicz (Farmer, Zich), 15. Roybal (Farmer, Misiewicz), 18. Misiewicz (Pauls), 20. Farmer (Misiewicz, Roybal), 23. Jones (Wallace, Roybal), 24. Farmer (Zich), 28. Woodke (Zych, Wallace), 32. Roybal (Wallace, Jones), 34. Pauls


    USA: Lee (Lamarre) – Grove, Pauls (C), Wallace, Woodke, DeQuebec – Roybal, Jones, Eustace, Zych, Farmer (A), Misiewicz, Roman (A), McKee.
    Trenér: David Hoff

    Čína: Ťi (16. Wang Wej) – Chu, Ču, Lyu, Paj (A), Čche – Wang Č'-tung, Šen, Cchuej (C), Sung, Wang Ťü-ťiang, Čang, Tchien, Li, Jü.
    Trenér: Nikolaj Šaršukov

    Rozhodčí: Webinger (CAN) – Fergenbaum (CAN), Lunden (SWE)
    bahis siteleri