Montreal – NY Islanders 0:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 6:1 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:1 (kon.)
NY Rangers – Detroit 4:0 (kon.) | Nashville – Chicago 4:3 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.)
Edmonton – Vegas 4:0 (kon.)
po prodl.
Polsko U16
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 16.04.2022, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - baráž • 6. kolo
Partner:
     
    To je ode mne z Kotliny nejen pro dnešek, ale pro celou uplynulou sezonu vše. Tohle byl poslední zápas, který se tu v ročníku 2021/22 odehrál, teď už se tu bude rozpouštět led. Budu se s vámi v další sezoně těšit na počtenou. (14:01:15)
     
    Havlíčkobrodští dorostenci se se sezonou, ve které obhajovali extraligovou účast až v baráži, loučí vítězně. V prodloužení o výhře nad Polskem rozhodl Ilarion Kuprijanov.
     
    Konec zápasu.
     
    62:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Stejně jako se před malou chvílí individuální akcí prezentoval Jan Vaněček, podobně se před bránu sám dostal ILARION KUPRIJANOV. Ten ale nebyl nikým bráněný, měl tak před brankovištěm dostatek času, aby si položil brankáře na led, a pak v klidu zavěsil puk pod víko! Asistence: Patrik Bakus.
     
    61:28
    Jan Vaněček se individuálně dostal až před domácí brankoviště, jeho zakončení ale nemělo potřebný důraz, Igor Tyczyński si tak poradil.
     
    60:27
    Hosté byli blízko rozhodnutí! Ilarion Kuprijanov nabil na levý kruh Patriku Bakusovi, jeho tvrdá rána bez přípravy ale rozezvonila jen tyč!
     
    60:12
    Radim Mrtka se po vyhraném vhazovaní rozjel do útoku, jeden z jeho spoluhráčů byl ale rychlejší, a píská se ofsajd.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině se Polsko překvapivě vrátilo do vedení, to ale netrvalo dlouho. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, za malý moment tak bude pokračovat pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    V posledních minutách tlak Havlíčkova Brodu trochu opadl. Hosté se sice stále drží na kotouči, ne však ale v prostorech, odkud by mohli zahrozit. Stěží se jim daří dostat do útočného pásma.
     
    57:36
    Lukáš Nový dostal přihrávku před brankoviště, odkud z první vypálil, a nebyl to vůbec špatný pokus. Puk mířil mezi roku a tělo polského brankáře, ten ale i v tomto nepříjemném místě dokázal kotouč udržet.
     
    55:44
    Havlíčkobrodští zamkli soupeře v jeho pásmu a snaží se o častou střelbu, zatím ale naráží jen na přesné zákroky domácího gólmana.
     
    55:05
    Jonáš Novotný posunul na modré čáře puk doleva na Tadeáše Adama. Jeho ránu si Igor Tyczyński našel ve výhledu a vyrážečkou ji odrazil do rohu kluziště.
     
    54:58
    Současná část hry příliš hokejové krásy nenabízí, nezměnila to ani střela Tadeáše Koubka, která skončila na plastronu Igora Tyczyńskiho.
     
    53:32
    Dva domácí hráči se srazili během střídání ve středním pásmu, díky tomu se otevřelo více prostoru před Ilarionem Kuprijanovem, ten se ale nakonec ke střele nedostal.
     
    51:47
    Jonasz Hofman dostal těžkou přihrávku do jízdy, dokázal puk ale zpracovat a v souboji jeden na jednoho se snažil prosadit, havlíčkobrodský obránce jej ale za sebe nepustil.
     
    50:21
    Teď po sobě havlíčkobrodští hokejisté házeli puk jako kus horkého bramboru, a podle toho útočná akce také dopadla. Kotouče se zmocnili Poláci a mohou postupovat dopředu.
     
    49:50
    Josef Teplý zachytil domácí rozehrávku u pravého mantinelu, odkud pohotově vypálil, těsně ale minul bránu Polska.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 14. Jakub Hofman (Dawid), 46. Dawid (Jonasz Hofman) – 39. Bakus (Teplý), 50. Koubek (Smetánka), 63. Kuprijanov (Bakus)


    Polsko U16: Tyczyński (Kapusta) – Hanzel, Wojciechowski, Bieda, Majewski – Stolarski, Dawid (A), Chojęta, Drabik, Jonasz Hofman, Jakub Hofman, Lojas, Raczka, Laszkiewicz (C)
    Trenér: Łukasz Sokół

    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (32. Beran) – Jan Vaněček (C), Jakub Vaněček, Adam, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, Nový – Smetánka, Novotný, Bernard
    Trenér: Jiří Čelanský

    Rozhodčí: Marek Honza – Ondřej Polák, Patrik Augusta

    Diváci: 83
    thejrc.org