Plzeň – Slovácko 3:1 (kon.) | Hr. Králové – Slavia 4:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:1 (2:1)
1.FC Slovácko
Neděle 24.04.2022, 16:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a u dalšího zápasu se opět budu z Doosan Arény těšit, na shledanou. (17:58:36)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10.
     
    Je dobojováno. Viktoria Plzeň poráží houževnaté Slovácko 3:1. Dvě branky dnes vstřelil Jean-David Beauguel, jednu Jan Sýkora. Za hosty skóroval z pokutového kopu Cicilia. Plzeň tak jde momentálně na první místo, necháme se překvapit jak na úspěch Západočechů odpoví Slavia, která v sedm hodin nastoupí v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě Plzeň kontroluje utkání. Je rozhodnuto, minimálně na pár hodin se Viktoria dostane na první místo, dva body před Slavii Praha.
     
    90+2
    Brankář Jindřich Staněk drží balon ve svých rukavicích, ten záhy rozehrál na druhou stranu hřiště, kde si hosté pomohli faulem.
     
    90+1
    Milan Havel čistě ubránil protihráče na hranici pokutového území, navíc tak šikovně že domácí Viktoria bude vhazovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Tomáš Klíma ve druhém poločase nastaví tři minuty.
     
    89
    Hostům se krátí čas na jakékoliv zdramatizování zápasu. Navíc v útočení si pomohli nedovoleným způsobem a Jindřich Staněk dlouhým odkopem opět pošle balon až na druhou stranu hřiště.
    88. Havel je v koncovce prokletý, v tutovce minul
     
    88
    Naopak Viktoria vyrazila do rychlého brejku do otevřené obrany. Tomáš Chorý dokázal míč dostat přes dva hráče na volného Milana Havla, který si šikovně ještě zasekl balon, poté ale technicky mířil vedle pravé tyče.
     
    87
    Filip Vecheta dovoleným způsobem strčil do Řezníka, který neudržel stabilitu a míč si odkopl navíc do zámezí. Aut hosté hodili opět až do ohně, nic velkého tam ale nevymysleli.
     
    86
    Sám Lukáš Sadílek rozehrál i rohový kop, balon poslal na zadní tyč, tam byl ovšem připraven Milan Havel, který opět dokázal dostat balon mimo pokutové území. Viktoria a už se v zápase nikam nežene.
     
    85
    Lukáš Sadílek si na levé straně našel odražený balon, který následně přes jemnou teč Holíka dokázal dostat do vápna, tam ho domácí odrazili na rohový kop.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 7213 diváků.
     
    84
    Hezký centr z levé strany přiletěl do pokutového území Slovácka, tam ho dokázal hlavou trefit Petr Reinbertk, branku soupeře ovšem přestřelil.
     
    83
    Jhon Mosquera po vystřídání prochází pod plzeňským kotlem, který aplauduje nadšením. Kolumbijský záložník i dnes odvedl skvělou práci pro svůj tým.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Luděk Pernica.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Libor Holík.
     
    81
    Viktoria deset minut před koncem v rukách dřímá pohodlné vedení o dvě branky, pokud chce nadále pomýšlet na titul a to zřejmě chce, musí tento náskok udržet za každou cenu.

    Jakub Štěrba

    Branky: 5. Beauguel (Kalvach), 35. J. Sýkora (Beauguel), 75. Beauguel (pen.) – 29. Cicilia (pen.)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Santos, Hejda (C), M. Havel – Bucha, Kalvach – J. Sýkora (76. J. Kopic), Čermák (60. Chorý), Mosquera (82. Pernica) – Beauguel (82. Libor Holík).
    Náhradníci: Tvrdoň – Pernica, J. Kopic, Trusa, Chorý, P. Šulc, Libor Holík.

    Trenér: Michal Bílek.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Tomič (46. Kalabiška), S. Hofmann, Michal Kadlec (C), Reinberk – Jurečka (77. Kohút), V. Daníček – Havlík, L. Sadílek, M. Petržela (31. Holzer) – Cicilia (77. Vecheta).
    Náhradníci: Borek – Holzer, Ljovin, Vecheta, Kohút, Šimko, Kalabiška.

    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Klíma – Hájek, Antoníček

    Diváci: 7213
    thejrc.org