Plzeň – Sparta 3:0 (kon.) | Slavia – Slovácko 3:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:0 (3:0)
AC Sparta Praha
Neděle 08.05.2022, 16:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého večera se s vámi z Doosan Arény loučím a příští neděli se opět budu těšit, mějte se fajn. (17:59:39)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
     
    Hotovo, dvacet! Plzeň poráží pražskou Spartu 3:0 a momentálně vede již o pět bodů. Slavia má ovšem večerní utkání se Slováckem k dobru a pokud by chtěla ještě pomýšlet na titul, tak musí zvítězit. Viktoria dnešním zápasem neprohrála dvacáté utkání v řadě, naposledy padla na podzim na půdě Slavie. Viktoria tak udělala velký krok k titulu, zbývají dvě kola a pokud je zvládne, příští neděli na domácí půdě bude slavit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    David Hancko už poněkolikáté poslal zajímavý balon do vápna, leč i tentokrát si s ním dokázal Staněk poradit a je zřejmě rozhodnuto.
     
    90+2
    Zajímavá situace. Upadl rohový praporek a nikdo z aktérů na hřišti se neměl k tomu, aby ho vrátil na místo určení.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    90. Kalvach razantní bombou prověřil Heču
     
    90
    Kalvach hledal na první tyči volného Luďka Pernicu, ten ovšem míč nezasáhl dle svých představ, následně pálil z hranice vápna Lukáš Kalvach, Heča připraven ve svém brankovišti.
     
    89
    Chorý nakonec sprintoval do rychlého brejku, všiml si volného Kalvacha na levé straně, leč na poslední chvíli se vrátil Hancko a ten míč odrazil na rohový kop.
     
    89
    Plzeň drží míč na své polovině hřiště. Viktoria už se opravdu nikam hnát nemusí, ta už má dnes nahráno.
     
    88
    Precizní Eduardo Santos vyhrál další osobní souboj u své branky a Viktoria tak rychle opět otáčí těžiště hry na druhou polovinu.
     
    87
    Tomáš Chorý si pomohl útočným faulem, což neuniklo očím hlavního rozhodčího. Nicméně hostům se čas velmi rychle krátí, dalo by se již říci, že o třech bodech je již dávno rozhodnuto.
     
    86
    Plzeň pelášila do otevřené obrany, Libor Holík ovšem si s míčem dával na čas a Viktoria tak nadějný brejk nakonec ani nezakončila střelou na bránu. Přesto zůstává u balonu.
     
    85
    Jindřich Staněk opět kraloval ve vzdušném prostoru v Doosan Aréně. Další centr Sparty z pravé strany v pohodě ukryl do svých rukavic.
     
    84
    Pernica byl připraven na centr Minčeva a domácí stoper balon v pohodě odkopl od své branky. Sparta tlačí, nicméně k brance má zatím hodně daleko.
    83. Hložkův zblokovaný pokus skončil na rohu
     
    83
    Adam Hložek si dělal prostor k zakončení, jeho rána z hranice pokutového území byla ovšem sražená mimo tři tyče. Následný roh Viktoria v pohodě přečkala.

    Jakub Štěrba

    Branky: 8. Beauguel (Kalvach), 21. Havel (Kopic), 34. Hejda (Mosquera)

    Karty:   45+1. Beauguel (PLZ) – 23. Dočkal (SPA), 45+1. Krejčí ml. (SPA), 45+1. Čvančara (SPA), 78. Sáček (SPA)   54. Krejčí ml. (SPA)   26. Bucha (PLZ)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Santos, Hejda (C), Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (77. Trusa), Sýkora (41. Pernica), Mosquera (66. Holík) – Beauguel (66. Chorý).
    Náhradníci: Hruška – Čermák, Šulc.

    Trenér: Michal Bílek.

    AC Sparta Praha: Heča – Wiesner (38. Haraslín), Vitík, Hancko, Höjer (46. Pavelka) – Pešek (59. Minčev), Sáček, Krejčí ml., Dočkal (C) (59. Karabec), Hložek – Čvančara.
    Náhradníci: Holec – Krejčí st., Suchomel.

    Trenér: Pavel Vrba.

    Rozhodčí: Černý – Caletka, Paták.

    Diváci: 11389
    bahis siteleri