Ostrava – Pardubice 3:0 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Slovácko 1:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Liberec 0:2 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 6:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
6:1 (3:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Neděle 11.09.2022, 19:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Slavia přejela také České Budějovice, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (20:54:20)
     
    S obrovskou chutí hraje v domácím prostředí Slavia, která deklasovala dalšího soupeře, tentokrát šesti góly. Sešívaní si po Konferenční lize znovu vylepšili fotbalovou chuť a jsou znovu ve FORTUNA:LIZE k nezastavení. Pražané i na zeleném pažitu dělal, co chtěli, a tak se zaslouženě dotahují k Plzni. České Budějovice se téměř neustále bránily a jejich čestný zásah zaznamenal Roman Potočný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Usor pěknou ranou protáhl Janáčka
     
    90+3
    Zpoza vápna se napřáhl Moses Usor, který skákavou střelu mířil do pravého spodního rohu branky. Po balonu se natáhl Martin Janáček, jenž zaznamenal další zákrok.
     
    90+2
    Koncovku zápasu už Slavia kontroluje na útočné polovině. Jakub Hromada se snažil prostrčit balon na spoluhráče, ovšem skvěle zasáhl Martin Králik.
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    89
    Patrik Čavoš vybojoval nedovolený zákrok, a tak budou na míči České Budějovice. Jihočeský celek zkusil znovu nákop na útočníky, což si pohlídal Lukáš Masopust.
     
    88
    Utkání už se spíše dohrává a ani nastavovat by se nemuselo moc. Jediné, o co Slavii půjde, je asi hattrickový gól pro Stanislava Tecla.
     
    86
    Zpoza vápna nejprve pálil Branislav Sluka, jehož pokus byl zablokovaný. O chvíli později to zkoušel také David Krch, jehož snažení mířilo na Aleše Mandouse.
     
    85
    Martin Sladký se snažil na pravé straně vysunout nově příchozího Daniela Haise, kterého atakovala dvojice soupeřů, ale českobudějovický útočník vybojoval autové vhazování.
     
    84
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Daniel Hais.
    Jediný fanoušek Dynama ve venkovním sektoru
     
    Dnešní utkání sleduje 11 312 diváků.
     
    82
    Střídající Branislav Sluka (Č. Budějovice) se položil na zem a následně přes něj přepadl Aiham Ousou. Hostující hráč se vydal vynadat pomeznímu rozhodčímu, za což uviděl žlutou kartu.
     
    81
    Krásným přenesením hry se prezentoval Jakub Hromada, který našel Matěje Juráska. Jeho centr mířil před branku, ale narazil jen na bránícího soupeře.
     
    80
    Ještě deset minut bude pokračovat dnešní utkání, ovšem hráči by asi nejraději vhodili na hrací plochu ručník a ukončili jej.
     
    79
    Domácí rozehráli další roh krátkou přihrávkou a Christ Tiéhi v pohodě přešel přes soupeře a posílal další přihrávku před branku. Obránci Českých Budějovic byli tentokrát dobře postaveni a míč odehráli.

    Michal Luxa

    Branky: 18. Tecl (D. Jurásek), 21. Schranz (Tecl), 45+1. Tecl (Schranz), 52. Masopust, 66. Lingr (D. Jurásek), 71. Ewerton (D. Jurásek) – 56. Potočný

    Karty:   58. Grič (CEB), 65. Potočný (CEB), 82. Sluka (CEB)   65. Hora I (CEB)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 9:0. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:8.
    SK Slavia Praha: Mandous – Douděra (68. Usor), Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (73. M. Jurásek) – Masopust, Provod (78. Hromada), Tiéhi, Lingr (68. Ewerton), Schranz (68. Jurečka) – Tecl (C).
    Náhradníci: O. Kolář – Olayinka, Oscar, Holeš.

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Sladký, Králik (C), L. Havel, Skovajsa – Grič (70. Sluka), P. Hellebrand (46. Švec) – Čmelík (46. Čavoš), Hora I, Potočný (84. Hais) – Zajíc (68. Dav. Krch).
    Náhradníci: Šípoš – Čoudek, Matoušek I, Penner.

    Trenér: Jozef Weber

    Rozhodčí: Michal Křepský – Kamil Hájek, Petr Antoníček

    Diváci: 11 312
    thejrc.org