Jablonec – Zlín 2:2 (kon.) | Teplice – Ostrava 0:5 (kon.) | Slovácko – Olomouc 0:0 (kon.)
Pardubice – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FK Teplice
0:5 (0:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 04.02.2023, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Baník zničil Teplice, se loučím a přeji vám příjemnou sobotu. (16:57:54)
     
    Po bezbrankovém prvním poločasu přišla Ostrava s pěti góly! Ovšem řekněme, že měla velké štěstí, protože po trefě Jiřího Klímy přišel obrovský tlak Teplic. Jenomže Jan Laštůvka šance soupeře pochytal, a tak na druhé straně dal Baníku klid Cadu. Následně se Severočeši ještě snažili, ale jejich snaha byla spíše optická. A tak hostující celek ještě zabral a doslova deklasoval skláře!
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. David LISCHKA - 0:5
     
    90+4
    Baník právě vstřelil branku!
    Přenesení hry mířilo na pravou stranu, odkud přihrávku poslal před branku Nemanja Kuzmanović. Balonu se lehce dotkl Muhamed Tijani, který jej posunul na zadní tyčku, kde celou situaci uzavíral DAVID LISCHKA. Asistence: Muhamed Tijani.
     
    90+3
    Na pravé straně vápna se nacházel Petr Jaroň, jehož ránu srazil mimo prostor branky Štěpán Chaloupek. Baník tak rozehrál, ale překopl všechny hráče před brankou.
     
    90+2
    Na pravé straně se nacházel rozeběhnutý Jan Juroška, který cpal balon před branku. Ovšem na první tyči dobře zahrál Nemanja Mičević.
     
    90+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    Matěj Šín přihrával do pokutového území, kam si nabíhal Filip Kaloč. Ovšem jeden z bránících hráčů si dal před soupeře tělo a pustil míč mimo hrací plochu.
     
    89
    Po dvou slepených trefách Baníku se souboj už pouze dohrává. Teplice by asi rády ještě pokazily čisté konto Janu Laštůvkovi.
     
    88
    Domácí celek sice kombinoval, ale jenom středového kruhu, kde přišla ztráta. A tak Ostrava vyrazila do protiakci, ovšem Eldar Šehić se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Matěj Šín,
    ze hřiště odchází Cadu, přichází Petr Jaroň.
     
    85
    Lekce z produktivity udělala Ostrava soupeři. Vždyť Teplice mohli srovnat na 1:1, ale místo toho přišlo navýšení vedení.
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Dominik Procházka,
    ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Adam Čičovský.
    83. Jiří BOULA - 0:4
     
    83
    Baník právě vstřelil branku!
    Špatně rozehraný rohový kop vyústil v brejk, který vedl Srdjan Plavšić. Srbský záložník našel vnějším nártem JIŘÍHO BOULU, který už měl znovu snadnou úlohu a navýšil vedení Ostravy – 0:4. Asistence: Srdjan Plavšić.
     
    82
    Zprava odcentroval Matěj Radosta, jehož snažení soupeř odkopl. Následně rohový kop vybojoval Alois Hyčka. Ovšem centr znovu našel pouze soupeře.
     
    81
    Alois Hyčka může být rád, že neviděl žlutou kartu, protože po odehrání kopl do odbíhajícího Nemanji Kuzmanoviće. Hlavní sudí se k hráčům jen podíval a nechává pokračovat ve hře.
    79. Filip KALOČ - 0:3

    Michal Luxa

    Branky: 51. Ji. Klíma (Cadu), 64. Cadu (Ji. Klíma), 79. Kaloč (J. Juroška), 83. Boula (Plavšić), 90+4. Lischka (Mu. Tijani)

    Karty:   18. J. Juroška (OVA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 1:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:10.
    FK Teplice: Grigar (C) – Hyčka, Mičević, Knapík (77. Chaloupek), Hybš (70. Radosta) – T. Kučera, L. Mareček (84. Čičovský) – Urbanec, Trubač, Kodad (84. D. Procházka) – T. Vachoušek (70. Sy).
    Náhradníci: Mucha – S. Dramé.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – J. Juroška, Pojezný, Lischka, Šehić – Kaloč – Mišković (69. Boula), Cadu (86. Jaroň), Buchta (39. Kuzmanović), Plavšić (86. Šín) – Ji. Klíma (69. Mu. Tijani).
    Náhradníci: M. Hrubý – Fleišman, Frydrych, Sanneh, Smékal.

    Trenér: Pavel Hapal.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Matěj Vlček, Jakub Šimáček

    Diváci: 2 563
    thejrc.org