Liberec – Brno 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 5:1 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:0 (1:0)
FC Zlín
Neděle 23.04.2023, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a u příštích zápasů se opět budu těšit, na shledanou. (20:55:02)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
     
    Je dobojováno, Viktoria Plzeň dnes po velmi dobrém výkonu porazila Zlín vysoko 4:0. Zdeněk Grygera před zápasem prohlásil, že ševci si jedou do Plzně pro tři body, k těm měli ale hodně daleko. Již v prvním poločase se Viktoria ujala vedení a v tom druhém dali domácí ještě tři branky. Nejprve vstřelil dvě branky Adam Vlkanova, poté v závěru udeřil i Tomáš Chorý.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tomáš Chorý si na závěr dnešního utkání pomohl v souboji rukou, hosté budou ještě jednou rozehrávat směrem k domácí brance.
     
    90+2
    Hosté se pokoušeli vstřelit alespoň čestnou branku, avšak Youba Dramé to měl na levé straně hodně složité, navíc ani přihrávka na něj nebyla příliš přesná.
     
    90+1
    Jan Sýkora posílal opět míč do ohně z pravé strany, obrana ševců jeho centr opět jen zablokovala na rohový kop, ze kterého znovu pro domácí nezapršelo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nastaví tři minuty.
     
    90
    Ten si ale obrana Zlína, včele s Rakovanem, pohlídala. Plzeň ale z vesela útočí dále.
     
    90
    Filip Kaša měl před sebou spoustu volného místa na pravé straně, jeho centr ale obránce Zlína zablokoval jen na rohový kop.
     
    88
    Plzeňští fanoušci si přejí ještě pátou branku. Je pravda, že takový zápas na jaře ještě nezažili, všichni si ho tak užívají. Nutno podotknout, že na západ Čech přijel ale poslední Zlín. V další mole zavítají Viktoriáni na půdu Sparty Praha, kde to bude o poznání těžké.
    86. Tomáš CHORÝ - 4:0
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácího celku. Jan Kliment dostal dlouhý balon na levé straně, plzeňský hráč si poté počkal na ideální moment, kdy najít na druhé vlně naběhnutého TOMÁŠE CHORÉHO, který už střílel poté prakticky jen do poloprázdné brány.
     
    85
    Hráči Zlína se dostali na útočnou polovinu, rychlou akci táhl Youba Dramé, do zakončení se nicméně ševci nedostali, Filip Kaša s přehledem poslal míč do bezpečí.
     
    84
    Libor Holík měl krátce po sobě dvě příležitost, jak poslat míč do šance z pravé strany, avšak první jeho pokus skončil jen na bránicím hráči, ten druhý zase skončil nad brankou Rakovana.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 8415 diváků.
     
    83
    A Plzeňané ani tentokrát branku Rakovana nehrozili, přesto udrželi míč u svých kopaček. Po zpětné domů si po delším časovém úseku zahraje i brankář Jindřich Staněk.
     
    82
    A Filip Kaša se mohl hned zapsat mezi střelce, když si naběhl na centr Sýkora od rohového praporku, výsledkem je ale fakt, že domácí budou kopat jen další roh, tentokrát ale z pravé strany.

    Jakub Štěrba

    Branky: 34. Hejda (Sýkora), 49. Vlkanova (Sýkora), 57. Vlkanova (Pilař), 86. Chorý (Kliment)

    Karty:   40. Sýkora (PLZ) – 24. Hlinka (ZLN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda (C) (81. Kaša), Jemelka, Sýkora – Bucha, Kalvach – Jirka (46. Vlkanova), M. Vydra (66. Kliment), Pilař (66. Květ) – Durosinmi (46. Chorý).
    Náhradníci: Zadražil, Tvrdoň – Řezník, Ndiaye.

    Trenér: Michal Bílek.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, V. Procházka (C) – Vukadinović (74. Y. Dramé), Hlinka, R. Hrubý (74. Didiba), J. Kolář, Kovinić (62. Silný) – Fantiš (74. Reiter), Slončík (62. J. Hellebrand).
    Náhradníci: S. Dostál – L. Kozák, Bartošák, Janetzký.

    Trenér: Pavel Vrba.

    Rozhodčí: Křepský – Váňa, Dohnálek.

    Diváci: 8415
    bahis siteleri