Vyškov – Chrudim 3:0 (kon.) | Třinec – Karviná 0:3 (kon.) | Příbram – Táborsko 1:1 (kon.)
Vlašim – Jihlava 0:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:3 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 30.07.2022, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Karviná v derby obrala o body Třinec, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (12:12:04)
     
    Po sestupu prožila Karviná vítězný vstup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a zapisuje tak tři body. Ve druhém poločase se Třinec snažil vyrovnat a poté také udělat něco s dvoubrankovým vedením soupeřem. Jenomže hostující mužstvo přidalo ještě třetí trefu a definitivně se uklidnilo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Centr mířící před domácí branku se obraně podařil odvrátit, a tak je jasné, že v tomto utkání už se nic zásadního nestane.
     
    90+4
    Karviná se znovu nachází na útočné polovině a kombinuje na levé straně. Navíc se ještě Tomáš Omasta dopustil faulu, a tak budou hosté rozehrávat volný kop.
     
    90+3
    Utkání už se bude dohrávat spíše z povinnosti, ovšem Třinec by určitě chtěl vsítit alespoň čestnou branku. Ovšem domácímu mužstvu už moc času nezbývá.
     
    90+2
    Karviná právě vstřelila branku!
    Ještě jeden gól pro karvinskou partu! Jakub Rezek prošel podél brankové čár až do vápna, odkud dává přihrávku k penaltovému puntíku. Zakončení DANIELA BARTLA zamířilo přesně k pravé tyči – 0:3.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    Domácí mužstvo se těžko dostává ke střelám, což se nezměnilo ani po centru z pravé strany, který hostující obrana v klidu odvrátila.
     
    88
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Daniel Bartl.
    ze hřiště odchází Martin Rolinek, přichází Martin Šindelář.
     
    86
    Dlouhým pasem se prezentoval Kryštof Obadal, který našel spoluhráče na útočné polovině. Václav Juřena přihrával na levou stranu vápna, odkud Lukáš Holík z úhlu brankáře nepokořil.
     
    85
    Z dalšího rohového kopu Třinec nic nevytěžil, ale zůstal u balonu, který před branku zpátky vyslal Jiří Kateřiňák. Po zakončení se natahoval Václav Juřena, který se dopustil faulu.
     
    84
    Hlavní rozhodčí tahá z kapsičky další žlutou kartu, kterou uviděl Jakub Rezek (Karviná).
     
    83
    Hostující mužstvo už nemá kam spěchat, a tak se soustředí spíše na obranu nebo možné brejky. Třinec aktuálně kombinuje na útočné polovině. Domácí celek vymyslel oblouček před branku, kde se míče chopil Jiří Ciupa.
     
    81
    Michal Papadopulos přihrával znovu za obranu, kam si nabíhal střídající Rafiu Adekunle Durosinmi. Ve stejném okamžiku letěl praporek asistenta rozhodčího nad hlavu – ofsajd.
     
    80
    Střídání v týmu FK Třinec:
    ze hřiště odchází Matěj Hýbl, přichází Michal Szewieczek.
    ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Kryštof Obadal.
     
    79
    Pomalu ale jistě vstupujeme do koncovky zápasu a Karviná je ve dvoubrankovém vedení. Pokud chce Třinec ještě bodovat, musí rychle vsítit branku.
     
    78
    Centr od rohového praporku odhlavičkoval na hranici vápna Václav Juřena. Balonu se chopil Jakub Rezek, který okamžitě pálil, ovšem jen vedle třinecké brány.

    Igor Mainka

    Michal Luxa

    Branky: 22. Mikuš, 71. Zedníček, 90+2. Bartl

    Karty:   50. Kateřiňák (TRI), 59. Hýbl (TRI), 75. Jursa (TRI) – 41. Nešický (KAR), 45+3. Papadopulos (KAR), 55. A. Krčík (KAR), 73. Durosinmi (KAR), 84. Rezek (KAR)


    FK Třinec: Hasalík – Jursa (80. Obadal), Foltyn, Straňák, Hýbl (80. Szewieczek) – Machuča (74. Holík), Habusta (C) – Omasta, Kateřiňák, Kania – Juřena.
    Náhradníci: Kerl – Tandara, Samiec, Brak.

    Trenér: Zbončák.

    MFK Karviná: Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Žídek, Rolinek (88. Šindelář) – Mikuš (61. Zedníček), Soukeník, Nešický (88. Bartl), Cienciala (61. Rezek) – Málek (66. Durosinmi) – Papadopulos (C).
    Náhradníci: Neuman – A. Svoboda.

    Trenér: Korytář.

    Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska.

    Diváci: 1160
    thejrc.org