Pohronie – Šamorín 1:2 (kon.) | Ostrava – Nieciecza 0:0 (kon.) | Prešov – Dolný Kubín 0:0 (kon.)
Karviná – Zlín 0:2 (kon.) | Katowice – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Trebišov – Vranov n.T. 1:3 (kon.)
Slovácko – L. Mikuláš 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 3:1 (kon.)
Jablonec – Bohemians 1905 0:0 (zruš.) | Mladá Boleslav – Teplice 3:2 (kon.) | Olomouc – Prostějov 0:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 8:1 (kon.) | Pardubice – Fürth 0:1 (kon.) | Púchov – Trenčín 0:3 (kon.)
Olomouc – Žilina 1:3 (kon.) | Brno – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Linz – Zlín 0:0 (zruš.)
Podbrezová – Zlaté Moravce 4:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Cracovia 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:0 (0:0)
Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Sobota 02.07.2022, 10:00 • TJ Unie Hlubina • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Přípravné utkání mezi ostravským Baníkem a polskou Niecieczou gól nepřineslo. Nepříliš záživné střetnutí nabídlo největší příležitost v samotném závěru, kdy střídající Śpiewak zakončoval hlavou do břevna. Také domácí měli velkou šanci po vzdušném centru, avšak hlavička proletěla pouze nad břevnem.

    Další utkání odehraje Baník ve středu proti druholigové Líšni. Termalica Nieciecza se v pátek představí proti týmu Sandecja, s nímž bude letos působit ve druhé nejvyšší polské soutěži. (11:50:58)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zahrozili i domácí. Střílený centr od levé lajny Jania nebezpečně sklepl před sebe, David Buchta vzápětí tvrdou ránou napálil jenom protihráče.
     
    88
    Závěr střetnutí patří hostům. Po levé straně nabral velkou rychlost Pietraszkiewicz, jenž ve finále akce volil přízemní křižný pas, adresát Poljarus na balón nedosáhl o pár čísel.
    87. Śpiewak hlavičkoval do tyče, k dorážce se nedostal
     
    87
    Hosty dělily od vedoucího gólu centimetry! Na nadýchaný centr z levé strany si naskočil Śpiewak, který zakončoval do pravé tyčky, v úspěšné dorážce mu zabránil skluzující obránce.
     
    86
    Pietraszkiewicz nevěděl co s balónem, proto vystřelil. Levačkou mířil z pravé strany a osmnáct metrů od brány na přední tyčku, tu ale poměrně výrazně minul.
     
    85
    K nelibosti fanoušků rozhodčí odpískal Baníku útočný faul. Jmenovitě Jiřímu Boulovi, ten se dle jeho názoru nedovoleně atakoval Janiu.
     
    84
    Na druhé straně se do zajímavé příležitosti procpal Marek Jaroň. Vyzkoušel zakončení bodlem, balón proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    83
    Marně se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po údajném faulu na Śpiewaka. Rozhodčí situaci dobře viděl a nechal utkání pokračovat bez přerušení.
     
    82
    Karel Pojezný viděl Daniela Smékala, ale adresoval mu příliš prudkou nahrávku, s jejímž zpracováním si spoluhráč neporadil.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Ostravou a Niecieczou stále marně čekáme na úvodní gól.
     
    80
    U pravé lajny, na útočné polovině fauloval David Buchta. Proti Janiovi nejprve hrál tělem, ale když pochopil, že se před soupeře nedostane, pomohl si rukama.
     
    79
    Tlak polského mužstva pokračuje. Střílený centr vyslal zprava Putiwcew a Śpiewakovi nechybělo moc, aby do míče píchl těsně před Hrubým.
     
    78
    Další útok Niecieczy zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, ofsajdové postavení si u levé lajny nepohlídal Pietraszkiewicz.
     
    77
    Fotbalisté v oranžových dresech kontrolují hru na útočné polovině. Dombrovsky nakonec vyzkoušel centr na Gajdu, toho přehlavičkoval Šehić.
     
    76
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Bylo zjevné, že Pietraszkiewicz po střetu s Boulou pádu hodně přidal, přímý kop si vymodlil úspěšně.
     
    75
    Příliš vehementně se k balónu zkoušel procpat Śpiewak. Pojezný pod jeho nátlakem upadl a hlavní rozhodčí odpískal faul.
     
    74
    Dombrovsky si na středu vytvořil prostor a z osmnácti metrů vyzkoušel technický obstřel k levé tyči, tu o pár decimetrů minul.

    Milan Huppert

    Branky:


    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Lischka, Pokorný, Frydrych, Takács, Fleišman, Kaloč, Budínský, Ndefe, Tijani, Almási.
    Náhradníci: Hrubý, Boula, Kuzmanovič, Šehić, Chlumecký, Buchta, Pojezný, M. Jaroň, P. Jaroň, Smékal.

    Trenér: Pavel Vrba

    Bruk-Bet Termalica Nieciecza: Loska – Kukułowicz, Tekijaski, Biedrzycki, Grabowski – Hubínek, Ambrosiewicz, Radwaňski, Karasek – Mešanović, Poznar.

    2. poločas: Pavljučenko – Putivcev, Jania, Vasil, Pietraszkiewicz, Poljarus, Śpiewak, Dombrovsky, Gajda.

    Trenér: Radoslav Látal
    thejrc.org