Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 27.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 673 diváků. (20:47:13)
     
    Přestože úterní večer v Hradci ještě pokračuje několika studentskými akcemi v kampusu místní univerzity, včetně velkolepého vítání semestru, z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek večera a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou!
     
    Výživný duel 5. kola je za námi a Hradec slaví! Přitom to měl dlouho pod kontrolou, pak ale přišla přesilovka, kterou Motor využil. Ve 46. minutě prostřelil Růžičku Martin Hanzl a hosté měli stále o co hrát, navíc byli v následné pasáži lepším týmem. Dotáhnout se mohli navíc ve 52. minutě, kdy dostal čtyřminutový trest za vysokou hůl Jakub Lev. Tam se ale třetina lámala. Domácí se zdravě nakopli, čtyři minuty spolehlivě odbránili a emotivní závěr už dotáhli ke třem bodům. Tenhle hokejový večer zkrátka bavil.

    Střely na branku: 34 – 29 (3 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V posledních sekundách to mohl ještě pojistit v brejku 2 na 1 Lalancette, ale trefil jenom břevno!
     
    59:30
    Hraniční situace, po které dostává lavička Motoru znovu dvě minuty! Vyhození z vlastního obranného pásma totiž tečoval jeden z hostujících hráčů a původně signalizovaný icing skončil opravením výroku a vykázáním hry do středního pásma. Na to konto se znovu Jaroslav Modrý chytil s rozhodčím a dostal další dvě minuty. Trest odsedí Josef Koláček a tady je už skutečně hotovo!
     
    59:15
    Střela Šenkeříka z modré byla ještě tečována Růžičkovi do protipohybu, ale také mimo tři tyče. Posléze to na prázdnou zkusil znovu Smoleňák, znovu těsně mimo.
     
    58:36
    Lev s Cingelem napadají rozehrávku Motoru fakticky u jeho vlastní branky. Domácí už tohle asi zvládnou, přestože ještě zbývá necelá minuta a půl.
     
    58:22
    McCormack sebral kotouč přímo za brankou Růžičky a zkusil to pustit na branku, odskok puku ve středním pásmu ale způsobil další zakázané uvolnění.
     
    57:35
    Hanzl zakombinoval s Pechem na pravé straně a poté se hra přenesla na druhou stranu, Gulaš zde ale byl zastaven Blainem.
     
    57:03
    Další vyhození již na zakázané uvolnění nešlo, Motor ale bleskově puk sebral a je znovu před brankou domácích.
     
    56:49
    První vyhození Hradce nešlo na branku, nýbrž na icing. Hra se tak bleskově vrací před Růžičku.
     
    56:41
    Motor už to hraje na jednu kartu, Hrachovina zůstává na střídačce!
     
    56:41
    Další čas navíc uplynul a po zakázaném uvolnění domácích si berou hosté time-out. Nic jiného jim už fakticky nezbývá.
     
    55:46
    Valský protečoval puk do útočného pásma, tam byl ale připraven jako první Růžička, jehož rozehrávka rezultovala v akci Pajera. Ten měl v útočném pásmu volný prostor a využil jej, jeho pokus ale šel na lapačku Hrachoviny.
     
    55:16
    Přesilovka je pryč, domácí tohle zvládli a Motor má rázem o čtyři minuty méně na jakékoliv drama.
     
    54:42
    Tohle už je trochu budějovický zmar. Za tři a půl minuty hry 5 na 4 se totiž hostům nepovedlo vymyslet vůbec nic a vyjma pasáže v předešlém střídání honí kotouče u vlastní kasy.
     
    53:40
    Až teď se povedlo Motoru hrát souvisle v útočném pásmu. To již je v druhé půlce přesilové hry a Hanzl s Pechem znovu vytvářeli situaci na zakončení, ale Hradec jede na takové vlně, že to budou mít hosté už hodně těžké.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 673
    thejrc.org