Mountfield HK – Kladno 8:7 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (kon.)
Olomouc – K. Vary 2:0 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
8:7 (3:3, 0:3, 4:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 01.11.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 247 diváků. (20:30:06)
     
    Bylo mi ctí vás tímto divokým duelem provázet. Mějte se krásně, užívejte zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu na hokeji z Hradce těšit na počtenou!
     
    Oslavy jsou na stadionu bouřlivé a není se čemu divit. Utkání se totiž pro Hradec nevyvíjelo vůbec dobře, ve třetí třetině ztrácel tři branky a za stavu 4:7 už to pro domácí vypadalo špatně. Ti se však zmobilizovali do posledních minut, riskovali a odměnou jim bylo srovnání na 7:7 v poslední sekundě zásluhou Jakuba Lva. V prodloužení už pak zlomené Rytíře Hradec dorazit. Graeme McCormack rozhodl v čase 61:29 o výhře 8:7 v prodloužení a na tenhle večer se bude pod Bílou věží zkrátka slavit.

    Střely na branku: 57 – 20
     
    Konec zápasu.
    61:29 Graeme MCCORMACK - 8:7
     
    61:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle hokejový večer v Hradci končí a Lvi z něj vytěžili totální maximum! Otáčí totiž duel a berou z něj dva body, což ve třetí třetině čekal málokdo. Výbornou práci v tomhle případě odvedl Jakub Lev, který se neustále motal s kotoučem a měl pohyb. Právě z toho těžil GRAEME MCCORMACK, který se uvolnil po jeho přihrávce na pravém kruhu a prostřelil Brízgalu mezi betony – 8:7! Asistence: Jakub Lev.
     
    60:52
    Odražený kotouč měl na hokejce Pilař a z mezikruží tvrdě střílel, jenže trefil jenom prostor, kde se nacházel Brízgala.
     
    60:09
    Prodloužení 3 na 3 začíná a tahle hokejová zábava bude maximálně o pět minut hry delší.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tahle třetina měla pořádné grády a divoký duel bude pokračovat! Přestože domácí snížili na začátku třetí třetiny na dvoubrankový rozdíl, Kladno ještě uskočilo na 7:4 a dlouho to vypadalo jednoznačně. Jenže poté dostal v závěru Matěj Beran 2+2 minuty za vysokou hůl a začaly se dít věci. Hradec během posledních tří a půl minut totiž srovnal a v čase 59:59 mu bod vybojoval Jakub Lev. Jdeme do prodloužení a bude to zábava!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:59 Jakub LEV - 7:7
     
    59:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Divoký závěr v Hradci a z tohoto šílenství vytěží Lvi minimálně bod! Obléhání kladenské branky bylo dlouho nepříliš nadějné, ale trvalo dlouho a domácí zkrátka hostující plejery utavili. Na sebe to nakonec vzal JAKUB LEV, který se napřáhl na levém kruhu a nekompromisně vymetl vingl, na tohle byl Brízgala krátký. Video platnost branky potvrdilo a ještě zbývá dohrát sekunda – 7:7! Asistence: Kelly Klíma, Kevin Klíma.
     
    59:25
    Hradec je již v šesti a tlačí na Rytíře, ti ale nejtěsnější vedení stále drží.
     
    58:38
    Ohromnou šanci měl Okuliar, jehož průnik po levé straně rezultoval ve zmatky v brankovišti. Brízgala ale tuhle situaci ustál a Kladno vyhazuje!
     
    58:16
    Hradec se zanedlouho odhodlá ke hře bez gólmana, zatím hraje stále v situaci 5 na 4.
    56:45 Christophe LALANCETTE - 6:7
     
    56:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další nedůraz v předbrankovém prostoru Rytířů a tohle je ještě hratelné! Snadný přechod do útočného pásma přešel do rychlé kombinace na levém kruhu, který po Cingelově přihrávce zatahoval z mezikruží McCormack. Přestože trefil jenom výstroj Brízgaly, puk se příhodně odrazil k CHRISTOPHERU LALANCETTEOVI, který dorazil do prázdné – 6:7! Asistence: Graeme McCormack, Lukáš Cingel.
    56:29 Aleš JERGL - 5:7
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Zachar (Kalina, Okuliar), 1. Jergl (Kev. Klíma), 13. Kev. Klíma (Okuliar), 41. Lev (Zachar, McCormack), 57. Jergl (Okuliar, Blain), 57. Lalancette (McCormack, Cingel), 60. Lev (Kel. Klíma, Kev. Klíma), 62. McCormack (Lev) – 6. M. Procházka (Plekanec, Kubík), 10. Kubík (M. Procházka, Plekanec), 15. Brodecki, 27. Beran (Dotchin, Plekanec), 35. Plekanec, 40. Klepiš (Michnáč, Zikmund), 45. Brodecki (Filip, Melka)


    Mountfield HK: J. Růžička (15. Kiviaho) – Kalina, McCormack, Nedomlel, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Pilný, Hribik – Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 247
    ocianews.com