Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.11.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hotovo, dobojováno! Hradec vedení 2:0 ve třetí třetině ještě navýšil a po výhře 5:1 jde rázem na šesté místo stále ještě nekompletní tabulky. Kometě toho mnoho nedovolil ani ve třetí třetině, přesto za stavu 0:3 z hostujícího pohledu ještě zadělal na drama Jakub Flek. Christophe Lalancette však prakticky záhy odmítl jakékoliv debaty a výhru 5:1 pak pojistil v čase 58:46 Aleš Jergl. Brněnští dnes vyslali na branku Kiviaha jenom 17 střel, s čímž se na výhru dá pomýšlet o něco hůře, o to více, když v brance Hradce byl dnes skvělý Henri Kiviaho.

    Střely na branku: 39 – 17 (11 – 6) (18:42:59)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 524 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Přestože se už jenom dohrává, tohle bylo poměrně zbytečné. Radek Kučeřík (KOM) dojížděl nahození, které měl Kiviaho pod kontrolou a zbytečně jej osprchoval. Proto dostává dvě minuty za nesportovní chování, René Piegl (MHK) pak nasadil Kučeříkovi ihned kravatu a dostává dvojku za hrubost.
    58:46 Aleš JERGL - 5:1
     
    58:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci to bude veselý hokejový večer, konto Furcha totiž domácí zatížili ještě jedním gólem! Nejednalo se o vůbec složitou akci. Blain podržel kotouč na pravém kruhu, počkal si, až mu sjede ALEŠ JERGL mezi kruhy a nabil mu na střelu z voleje. Jergl trefil přesně bližší vingl a skóruje v tomhle duelu podruhé – 5:1! Asistence: Jeremie Blain.
     
    58:15
    Hostující fanoušci zásobují schody svého sektoru dalším a dalším pyrem, na ledě mohl snížit Jakub Flek. Dostal se totiž ke střele z pravého kruhu, Kiviaho předvedl další skvělý zákrok!
     
    57:36
    Kometa drží kotouč na hokejkách a už to možná i vypadalo na pokus hrát bez brankáře, ale místo toho jenom vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    56:33
    Zachar zkusil překvapit Furcha střelou mezi betony, neměl však příliš rychlost a pokus nešel z takové blízkosti, aby to přes hostujícího gólmana prošlo. Nadále tak platí stav 4:1!
     
    56:33
    Marek Zachar ujel obráncům a šel sám na branku. Jan Ščotka (KOM) tohle musel hasit až v úplně finální fázi a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    55:12
    Zatímco v hostujícím sektoru hoří nějaká ta pyrotechnika, zápas pokračuje v neměnném tempu. Kometa je v útočném pásmu a Zaťovič to po přihrávce od Kundrátka zkusil na bližší tyč, ale bezúspěšně.
     
    54:36
    Jergl podél prken našel Smoleňáka, který hned vracel puk před branku. Nikdo tam ale připraven na teč nebyl a Kometa vyváží puk.
     
    54:03
    Okuliar s Kundrátkem si mají stále co říci. Zřejmě je to stále reakce na Kundrátkovo vyloučení za seknutí do slovenského útočníka zezadu. Zatím je to ale jenom ve slovní rovině.
     
    53:27
    Další zákrok Furcha proti střele z pravého kruhu, následuje poslední komerční přestávka utkání.
     
    52:30
    Hradec vývoj duelu zcela kontroluje. Kometu nepouští do žádných větších útočných manévrů a sám dokáže zahrozit, jako to nyní předvedl Kelly Klíma. Svižná střela propadla Furchovi lapačkou, ale mimo brankoviště.
     
    51:33
    Šalé udržel puk na hokejce a předal jej na Kollára, který bleskově objel branku a střílel na mírně dezorientovaného Kiviaha. Tomu ale pomohl beton na ledě.
     
    51:11
    Ukázal se v tomto ohledu i Smoleňák, který po přechodu modré čáry hned střílel a Furch lapačkou zasáhl. Poté se pokoušel něco domlouvat s Hollandem, rozhodčí je ale k sobě na blíže než metr nepustili.
     
    50:14
    Po komerční přestávce jdeme do posledních deseti minut hry. A ty začaly velmi zostra, Kundrátek ostře dohrál Okuliara, který za ním celý zbytek střídání jezdil a chtěl další konfrontaci. Čároví je ale k sobě nepustili.
    48:59 Christophe LALANCETTE - 4:1
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain) – 47. Flek (Holík, Ďaloga)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek

    Diváci: 4 524
    thejrc.org