Pardubice – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 10.01.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, přeji příjemný úterní večer a na počtenou. (21:02:25)
     
    Devátá výhra z jedenácti zápasů a Hradec pokračuje v úspěšné formě. Dlouho to sice vypadalo na plný bodový zisk, třicet vteřin před koncem ale utlumil hradecké naděje Frolík. Hradečtí se opět nesložili a odpověděli v prodloužení, když dostatečný důraz Radka Pilaře přisoudil Lvům cenné vítězství.
     
    Konec zápasu.
    64:16 Radek PILAŘ - 5:4
     
    64:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, bod navíc dnes zůstává v Hradci. McCormack se vytočil při přečíslení 3 na 2 na střed a vypálil na Neužila, který ránu viděl. I přesto mu ale padající střela odskočila od lapačky, načež se k dorážce dostal důrazný RADEK PILAŘ, který bekhendem zametl puk za záda brankáře. Asistence: Graeme McCormack.
     
    63:26
    Kelly Klíma šel 1 na 1 na obránce. Puk se mezi tři tyče nevešel.
     
    62:45
    Najman otáčí hru a předává puk Birnerovi.
     
    62:18
    Liberečtí mají kotouč ve vlastní třetině.
     
    61:30
    Hradec promarnil situaci 2 na 1, sám před bránou je neúspěšný i Liberec.
     
    60:46
    Puk je stále na hokejkách Liberce, Severočeši se snaží rozehrát.
     
    60:04
    Domácí rychle ztrácí kotouč, Liberec toho ale zatím nevyužívá.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení se hraje celkově 5 minut a přítomni jsou tři hráči z každého týmu. Pátý z posledních šesti zápasů Hradce tak došel do prodloužení, Lvi mají v tomto období po základní hrací době čtyři výhry a jednu prohru. Uvidíme, jak skončí dnešní mač.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Hradečtí ubránili buly v jejich obranném pásmu a utkání jde do prodloužení.
    59:30 Michael FROLÍK - 4:4
     
    59:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    A nejspíše se půjde do prodloužení, Liberec dotlačil půl minuty před koncem puk do branky. Celá situace se důkladně prořešila u videa a hlavní sudí ukazuje jasně – branka platí. Kiviaho zareagoval na teč v brankovišti hokejkou, tam ho ze vzduchu poslal MICHAEL FROLÍK do sítě – 4:4. Asistence: Jan Ordoš, Thomas Melancon.
     
    Přízemní nához byl tečován před Kiviahem, který při zákroku hokejkou vyhodil puk do vzduchu. Tam ho na hranici pravidel trefil liberecký forvard těsně u hranice břevna.
     
    59:30
    Liberec vstřelil gól, u videa se ale prověřuje jeho regulérnost. Tohle bylo hodně na hraně, rozhodnutí sudích je zatím ve hvězdách.
    Marken.cz

    Dominik Jarka

    Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Jergl), 38. Blain (Kalina, Lalancette), 40. Cingel (Jergl, Blain), 51. McCormack (Blain), 65. Pilař (McCormack) – 31. Rychlovský (A. Najman), 47. Derner (Ordoš, A. Najman), 48. Frolík (Melancon, Jelínek), 60. Frolík (Ordoš, Melancon)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pajer – Cingel, Kev. Klíma, Perret – Lalancette, Jergl, Novák – Štohanzl, Pilař, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Aubrecht – Birner (A), A. Najman, Faško-Rudáš – Ordoš, Šír (A), Frolík – Vlach, Rychlovský, Jelínek (C) – Jenčovský, Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Axman
    ocianews.com