Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 20.12.2022, 17:20 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pokud jste sledovali náš textový online přenos, děkuji za pozornost. Třinecká redakce se z extraligového hokeje přihlásí opět už brzy. V rámci 31. kola Tipsport extraligy se ve WERK ARENĚ bude v pondělí 26. prosince 2022 od 17 hodin hrát utkání HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno. Do té doby se mějte pěkně! (19:46:10)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 30:26
    Střely mimo 12:7
    Zblokované střely 19:16
    Hity 4:4
    Vhazování 30:38
    Trestné minuty 6:8
     
    Třetí třetina do zdánlivě rozhodnutého utkání ještě přinesla vzrušení. Již po 105 sekundách zdramatizoval zápas Tomáš Redlich, který dostal puk před odkrytou branku a odčaroval téměř dva zápasy v kuse neprůstřelného Mazance. Domácí pak nevyužili téměř dvě minuty v kuse přesilovky pět na tři, prosadil se až ve dvanácté minutě Martin Růžička po pohledné kombinaci celého prvního útoku. Když se zdálo, že domácí si potvrdí vedení v zápase v přesilovce, sami inkasovali. Šest minut před koncem skóroval Ondřej Beránek a domácí ještě museli dvoubrankové vedení hájit. Nakonec se to Třinci povedlo a tři body do tabulky si tak připisují domácí hráči.
     
    Nejlepší hráči utkání: Libor Hudáček – Tomáš Redlich
     
    Utkání sledovalo 3 309 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dravecký se závěrečnou sirénou zkusil od modré čáry trefit prázdnou branku, ale nepodařilo se mu to.
     
    59:29
    Hrehorčák zkusil od vlastní modré poslat puk do odkryté branky, ale Rachůnek ve středním pásmu kotouč nadvezl a patrně jej vyškrábl z cesty do branky.
     
    59:05
    Doudera odrazil o mantinel puk do útočné třetiny domácích, kde jej sbírá Huttula.
     
    58:49
    Teď už Lukeš pustil šestého spoluhráče.
     
    58:09
    Lukeš byl už napůl cesty na střídačku, ale když viděl, že proti karlovarské brance najíždí Růžička, vrátil se do ní.
     
    57:33
    Horko před Mazancem! Gríger zajel s pukem za branku a přihrál na levý kruh Kofferovi. Jeho přízemní střelu Mazanec vyrazil betony. Následně z otočky střílel z osy schovanou střelu Redlich, kterou Mazanec neviděl. Hosté pokračují v aktivitě.
     
    56:49
    Krátký pobyt Energie vytáhli do útočného pásma Dravecký s Romanem, ale hosté se opět snaží o založení útočné akce.
     
    56:04
    Domácí jsou kompletní. Ve zbytku třinecké přesilovky už zajímavá akce nevznikla, domácí se proti kompletnímu soupeři snaží o aktivitu v útočném pásmu.
     
    55:16
    Až teď předvedli Oceláři v přesilovce i něco dopředu. Marinčinovu střelu od modré vyrazil Lukeš před sebe, dorážku Voženílka ale pokryl.
     
    54:39
    Domácí ale pokračují v přesilovce a stále si nedávají pozor na zadní vrátka. Po pravém hrazení vyvezl puk Jiskra, objel Marinčina a šel do zakončení. Byl sám před Mazancem, ale minul třineckou branku.
    54:02 Ondřej BERÁNEK - 4:2
     
    54:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí s úvodem přesilovky naložili ale velice nerozvážně. Hosté získali na modré čáře puk, ten od Černocha putoval k ONDŘEJI BERÁNKOVI a jeho pokus z vrcholu levého kruhu zamířil přesně do růžku Mazancovy branky. Asistence: Jiří Černoch. Stav utkání 4:2.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Daňo (Čukste), 23. Hudáček (Nestrašil), 27. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 52. M. Růžička (Voženílek, Marcinko) – 42. Redlich (Gríger, Havlín), 55. O. Beránek (Černoch)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Hladonik, Kružík.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr

    Diváci: 3 309
    ocianews.com