Litvínov – Kladno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:7 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 26.12.2022, 17:30 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji poklidné prožití vánočních svátků. (20:00:09)
     
    Velmi vyrovnaný zápas nakonec rozhodla ve svůj prospěch Olomouc, která zase vítězí především díky dobré defenzivě. Kohoutům se také povedly početní výhody, protože využili dvě. Tu nejdůležitější přesilovku proměnil Lukáš Nahodil, který neustále pokračuje ve svých skvělých výkonech a dnes tak přisoudil svému týmu druhý bod. Pardubice slibně rozehraný zápas ztratily zejména kvůli tomu, že nedokázaly proměňovat šance.
     
    Nejlepší hráči

    Tomáš Dujsík (OLO)
    Lukáš Sedlák (PCE)
     
    Konec zápasu.
    60:58 Lukáš NAHODIL - 3:2
     
    60:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti velmi rychle využívají další přesilovku a nakonec poráží vedoucí tým extraligy! Rozhodující gól získali domácí díky výborné a především rychlé kombinaci, Jiří Ondrušek posunul na Jana Káňu, ten naznačil střelu, ale ještě přenesl hru na LUKÁŠE NAHODILA, který rychle zakončil mimo dosah Romana Willa, jenž se nestíhal přesunout.. Asistence: Jan Káňa, Jiří Ondrušek.
     
    60:31
    Oddechový čas pro Olomouc.
     
    60:31
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Zohorna – 2 min., vysoká hůl.
     
    60:08
    Jiří Ondrušek mohl hned na začátku prodloužení rozhodnout, protože před bránou nebezpečně tečoval přihrávku Jana Káni, Roman Will byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině už skórovala jenom Olomouc, díky čemuž dovedla zápas minimálně do prodloužení. O vyrovnání se výbornou střelou příklepem postaral Jan Káňa a zbývajících deset minut základní hrací doby zářil Jan Lukáš, který i nadále deptá pardubické útočníky. Olomoucký brankář ale stále nemůže odpočívat a jeho zákroky budou potřeba i v další pasáži hry.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:22
    Tomáš Zohorna mohl v samotnému závěru rozhodnout, výborně se totiž uvolnil kolem dvou protihráčů a zakončoval bekhendem, Jan Lukáš však udržel svůj tým ve hře!
     
    58:58
    Tomáš Vondráček se výborně uvolnil před bránou, kam dostal také přihrávku, ale k brankáři byl zády, tudíž se zakončením to měl velmi složité.
     
    58:13
    Pardubice se odhodlávají k závěrečnému náporu, chtějí totiž všechny tři body. Kohouti ale dávají do obrany všechny své síly a soupeři téměř nic nedovolují.
     
    57:39
    Jan Lukáš raději podrží puk po přihrávce z rohu kluziště, následovat tak bude buly po jeho levici.
     
    56:53
    Pardubice zvládly obranu modré čáry, ale kotouč nakonec nezískaly, takže Olomouc bude moci zase útočit.
     
    56:03
    Lukáš Mareš s přechodem modré čáry moc dlouho vyčkával, píská se tedy ofsajd.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. J. Káňa (Ondrušek, Knotek), 61. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek) – 10. Hyka (L. Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman, Čerešňák)


    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Ondrušek (C), Rutar, Mareš, Švrček, Rašner, Dujsík – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Anděl, Strapáč, Olesz.
    Trenér: Jan Tomajko.

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Vondráček – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček (C), A. Musil – Kaplan, Kaut, T. Zeman.
    Trenér: Richard Král.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Axman, Rampír

    Diváci: 5139
    thejrc.org