Vítkovice – Třinec 1:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 31.01.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto konstatováním se s Vámi loučím a budu se těšit u dalších online textových přenosů. Mějte se hezky a příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:53:52)
     
    Sparťané prohrávali v utkání o dvě branky, ale pěti góly otočili průběh utkání na svou stranu a nakonec dokráčeli k vítězství 6:3. Výraznou měrou se pod vítězství Sparty podepsal její kapitán Michal Řepík, který zaznamenal hattrick a vylepšil svou bilanci na devatenáct vstřelených branek v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Zápas se už spíše jen dohrává. Ostap Safin je zpátky na ledové ploše mezi mantinely a sparťané oslabení vcelku v klidu zvládli. Sparťanští fanoušci si zápas užívají.
    58:23 David NĚMEČEK - 6:3
     
    58:23
    Sparta právě vstřelila branku! Spolupráce Horáka s Buchtelem další branku nepřinesla, nyní už se ovšem domácí prosazují. DAVID NĚMEČEK napálil kotouč od modré čáry přesně do prázdné branky a zpečetil tak vítězství Pražanů. Asistence: Jan Buchtele.
     
    57:44
    Brankář Lukeš už zamířil na střídačku a Vary to zkouší se šesti bruslaři v poli. Sparťané jsou ovšem velmi aktivní a nepouští svého soupeře do velkých šancí.
     
    57:01
    Zřejmě poslední šance pro hostující celek. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Ostap Safin (SPA), který vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení.
     
    56:30
    Tomáš Rachůnek v nouzi poslal kotouč podél mantinelu do středního pásma, kde si jej sebrali sparťané, kteří míří okamžitě vstříc karlovarskému brankáři.
     
    55:55
    Další chyba v karlovarské rozehrávce vyústilo ve střelu Davida Tomáška téměř z nulového úhlu, ale Štěpán Lukeš byl připravený a ukryl puk ve své výstroji.
     
    55:18
    Jeden ze sparťanů se dostal k odraženému kotouči na ose kluziště, ale na poslední chvíli skončila jeho střela zablokovaná. Lukeš tak nemusel zasahovat.
     
    54:48
    Petr Koblasa nepřesně hledal svého spoluhráče a kotouč končí až na zakázaném uvolnění. Hra se přesune zpátky před brankáře Varů Štěpána Lukeše.
     
    53:58
    Martin Jandus zablokoval svou bruslí rychlý pas na Redlicha a domácí znovu přesunuli hru na druhý konec kluziště. Brankář Lukeš tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    53:20
    Mikyska si sjel do obranného pásma pro kotouč, ale sparťané díky dobrému napadání získali puk zpět a Buchteleho akce nebyla daleko od vstřeleného gólu.
     
    52:40
    Tomáš Havlín vyslal od modré čáry svižnou střelu, která prověřila Kovářovu pozornost. Sparťanský brankář přerušil hru svým dalším povedeným zákrokem.
     
    51:54
    Martin Kohout číhal na přihrávku od svého spoluhráče, ale kotouč byl příliš rychlý a karlovarský útočník jej nezpracoval podle představ.
    51:07 Michal ŘEPÍK - 5:3
     
    51:07
    Sparta právě vstřelila branku! Čepice na led! MICHAL ŘEPÍK se opřel do své střely od modré čáry a prudkou ranou nedal Lukešovi šanci na zákrok. Sparťanský kapitán nyní zkompletoval hattrick a obstarává pátou branku svého týmu. Asistence: Michal Kempný.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Řepík (P. Kousal, Sobotka), 39. Tomášek (Kempný, Moravčík), 46. Buchtele (Safin, D. Vitouch), 47. Řepík (M. Forman, Sobotka), 52. Řepík (Kempný), 59. Němeček (Buchtele) – 3. Kohout (Jiskra, Mikyska), 26. Hladonik (Stříteský), 31. Kohout (Redlich)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Warg, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, G. Thorell, Konečný.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Dybal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Šindel, Veselý – Hnát, Lhotský

    Diváci: 10 568
    ocianews.com