Mladá Boleslav – Litvínov 1:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 4:5 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Kladno – Sparta 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:5 (0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 24.02.2023, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:31:26)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 529 diváků.
     
    Máme hotovo, strhující souboj mezi Plzní a Třincem končí výhrou druhého jmenovaného výběru. O úspěchu Ocelářů na západě Čech rozhodla dvě slepená vyloučení za sekání, přičemž následnou přesilovku pět na tři v pátý zásah hostů přetavil Martin Růžička. Indiáni tak sice podali velmi dobrý výkon, ale berou jen bod.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 30 – 37. Zblokované střely: 20 – 16. Vhazování: 34 – 33. Hity: 7 – 2. Trestné minuty: 14 – 10. Využití přesilovek: 0/5 – 2/7.
     
    Nejlepší hráči utkání
    Dominik PAVLÁT (PLZ) – Libor HUDÁČEK (TRI)
     
    Konec zápasu.
    63:40 Martin RŮŽIČKA - 4:5
     
    63:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme hotovo, Oceláři využívají dvojnásobnou početní výhodu a za zvuku ohlušujícího pískotu plzeňského publika slaví zisk bodu navíc! Pod rozhodující gól se podepsal MARTIN RŮŽIČKA, který si zpracoval Nestrašilovu přihrávku a z levého kruhu zakončil přesně pod víko – 4:5! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    63:05
    Parádní zákrok Pavláta teď zastínil další plzeňský faul, Oceláři budou hrát přesilovku pět na tři! Petr Zámorský (PLZ) je též trestán za sekání.
     
    62:50
    Oceláři kombinují před Pavlátem a vyhlíží příležitost pro ideální zakončení, gólman musí být ve střehu.
     
    62:17
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    62:17
    Je tu možná rozhodující moment střetnutí! Filip Suchý (PLZ) je vykázán z kluziště za dost okaté sekání, Třinec si zahraje důležitou přesilovku!
     
    61:45
    Mazanec vyrazil zakončení jednoho z domácích do ochranné sítě, hra je znovu na chvíli zastavena.
     
    61:04
    Hosté jsou sice v prodloužení výrazně aktivnějším týmem, v koncovce jim to ale trochu skřípe. Na Pavláta zatím neletěla snad ani jedna střela.
     
    60:29
    Po rychlém zásahu ledařů se hraje dál. Oceláři jsou na puku a snaží se se usadit v útočném pásmu.
     
    60:16
    Marcinko najížděl k plzeňské kleci a vyhlížel přihrávku od Růžičky. Ta nepřišla a třinecký forvard pak nedobrzdil, vrazil do Pavláta a vychýlil svatyni z její pozice.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V základní hrací době se nerozhodlo, na řadu tak přichází nastavení v již tradičním formátu tři na tři. Na západě Čech je k vidění opravdu vyrovnané a napínavé utkání, kterému prodloužení sluší. Uvidíme, zdali se v následujících pěti minutách na stranu jednoho z celků přikloní štěstěna, nebo jestli budou potřeba nájezdy.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 30 – 32. Zblokované střely: 19 – 14. Vhazování: 33 – 29. Hity: 7 – 2. Trestné minuty: 10 – 10. Využití přesilovek: 0/5 – 1/5.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík (Pour, Suchý), 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) – 28. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. M. Růžička (Nestrašil)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Skok, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Kaňák, J. Jeřábek, M. Doudera, Mar. Adámek, Roth – Daňo, Vrána (C), M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Marcinko, Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček I – Ondráček II, Thuma.

    Diváci: 4 529
    thejrc.org