Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.03.2023, 16:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Resumé je tak jasné! Výhrou 3:1 si Lvi zajistili první čtyřku a mají čas na odpočinek, zatímco Pardubice zapsaly čtvrtou prohru v řadě, což je určitý varovný prst. Oba celky na svého soupeře tak čekají.

    A z mé strany je to dnes již vše! Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu z hradeckého zimáku těšit opět na počtenou! (19:07:05)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 890 diváků.
     
    Svůj úkol splnili Lvi na jedničku! Byli si vědomi, že výhra za tři body jim bez ohledu na vše ostatní zajistí čtvrtfinále, což se tak i stalo. Definitivní podobu výsledku přitom dala nevinně vypadající situace na začátku 45. minuty. Vstup do třetí třetiny přitom mělo lepší Dynamo, poté ale Okuliar vyvezl kotouč a nenápadná teč Christophea Lalancettea dala Hradci vedení 3:1. To si už Mountfield udržel i v závěru, kde musel poslední minutu a půl dohrávat v oslabení.

    Střely na branku: 24 – 18 (7 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Další vyhození a v Hradci je hotovo, poslední sekundy se už dohrávají jenom z povinnosti!
     
    59:19
    Hradec směřuje za čtyřkou. Vyhazuje dvakrát za sebou a utkání dohrává ve velkém stylu.
     
    59:02
    Další nepřehledná situace, kdy to na sebe vzal z dálky Říčka a před brankou měl Machovský rušno, přesto si dokázal připsat zákrok.
     
    58:44
    Košťálek po vyhraném buly hned pálil od modré, ale jenom doprostřed branky, kde byl připraven Machovský.
     
    58:37
    Vyloučení z kategorie zbytečných. Mislav Rosandić (MHK) v souboji přišel o hůl, proto se chytil té soupeřovy a nedovolil mu hrát. Jasné dvě minuty za držení hole a Hradec to ještě nemá jisté!
     
    58:26
    Dvě přerušení v krátkém časovém sledu. Domácí nemohou dostat vhazování ze svého pásma pryč, poprvé to byl icing, podruhé šel tečovaný puk někam na pardubickou střídačku.
     
    58:16
    Pardubice si pak vytvořily velký tlak, Machovský nebyl jistý proti střele Radila. Domácí si pak pomohli vyhozením na icing.
     
    57:39
    A gól nezapíše ani Rosandič, který nedoklepl přihrávku od Okuliara zpoza branky!
     
    57:12
    A slavit nemohou Lvi ani tentokrát! Werek vysokým obloučkem vyzval Rosandiče, který ale puk dojel až za brankou. Přestože pak vracel hru zpět na modrou, Kevin Klíma neprostřelil bloky na brankovišti!
     
    56:29
    Werek byl blízko definitivě, od pardubické střídačky ale bekhendem prázdnou branku minul!
     
    56:17
    Dynamo si posléze vyžádalo oddechový čas a nechává Willa na střídačce!
     
    56:17
    Werek stále čeká na první hradecký gól, nepovedlo se mu to ani tentokrát, kdy z kruhu nastřelil jenom Willovo rameno. Pardubice spěchaly na kontr a Machovský poslal Košťálkovu střelu do ochranné sítě.
     
    55:33
    Jergl se už s kotoučem tlačil mezi dva obránce, jenže do kotouče zasáhla nevědomky hradecká střídačka. Proto se hra vrací před Machovského.
     
    54:19
    Košťálek přes Okuliara puk neprotlačil, díky tomu mohla vzniknout akce 2 na 2, kterou režíroval Kevin Klíma. Z pravého kruhu si vybruslil na ten protější, Willa však na bližší tyči přes vyrážečku neprostřelil!
     
    53:46
    Rosandič trochu zaváhal při stíhání Radila, ten sice udělal o dva kroky více, ale směrem ze střeleckého úhlu. Zakončení tak Machovského ani kloudně neohrozilo.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lev), 22. Zachar (Cingel), 45. Lalancette (Okuliar) – 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Gaspar – Werek, Cingel, Lev (A) – Chalupa, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, L. Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Lhotský, Zíka

    Diváci: 6 890
    ocianews.com