Liberec – Zlín 5:4 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 1:7 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:2 (kon.)
HC Litvínov – Pardubice 1:5 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:1 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:7 (0:2, 1:2, 0:3)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 10.12.2022, 12:00 • Zimní stadion Moravské Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 30. kolo
Partner:
     
    Vítkovičtí hokejisté byli v dnešním utkání lepší, což potvrdili i ve třetí třetině. Postupně se totiž prosadil Martin Kubík nahozením z levého kruhu, poté Ridera zvýšila náskok nedůsledností v předbrankovém prostoru Dukly, kdy Chlán získal puk a Martin Milata zavěsil a finální razítko dal Josef Krejsa úspěšným proměněním protiútoku dva na jednoho – 7:1 pro Vítkovice. (14:22:14)
     
    Konec zápasu.
     
    58:25
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jihlavští hokejisté propadli v útočném pásmu a hosté se dostali do protiútoku dva na jednoho. Kotásek z levé strany přihrál napravo pro JOSEFA KREJSU, který se prosadil tvrdou ránou z první. Asistence: Alex Kotásek.
     
    57:44
    Vítkovice hrají v plném počtu.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Chlán – 2 min., hákování.
     
    51:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zaváhání v předbrankovém prostoru vychází Duklu draho. Už to vypadalo, že Jihlavští uhlídají kotouč, ale puk jim uskočil od hokejky. Chlán před brankou nestřílel, ještě přihrál napravo na MARTINA MILATU, který z úhlu zvyšuje náskok Vítkovic. Asistence: Robert Chlán.
     
    49:34
    Jihlavští hokejisté jsou v plném počtu.
     
    47:34
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Rauš – 2 min., nedovolené bránění.
     
    47:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    MARTIN KUBÍK získal na levém kruhu u mantinelu kotouč, nahodil jej na branku a přes clonu spoluhráče Maláč nic neviděl, takže mu puk propadl do sítě. Asistence: Robert Chlán.
     
    43:42
    Vítkovice hrají v pěti.
     
    41:42
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Smolka – 2 min., sekání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:36.
     
    Vítkovice ve druhé třetině navýšili své vedení. Ve 27. minutě se nejprve prosadil Maxim Vehovský, jenž se prosadil po tlaku hostí z předbrankového prostoru. Dukla sice pět minut před koncem snížila díky Adamu Sojkovi, jenž tečoval pokus Matějíčka od modré, ale ?Vítkovice se v čase 37:50 dostaly znovu do tříbrankového vedení, když se prosadil Matěj Prčík střelou mimo dosah lapačky Maláče – 1:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté si berou tříbrankový náskok zpět. MATĚJ PRČÍK projel po levé straně do pásma, zkusil střelu z levého kruhu na vzdálenější tyčku a lapačka Maláče tentokrát máchla do prázdna. Asistence: Šimon Bialy, Matěj Štiak.
     
    34:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se vrací do zápasu během přesilové hry. Broš přihrál na modrou pro Matějíčka, který měl dostatek prostoru ke střele. Jeho pokus si mezi kruhy našel ADAM SOJKA, který kotouč tečoval do sítě za bezmocného Irgla. Asistence: Martin Matějíček, Josef Broš.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    P. Pavelec – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:45
    Jihlava oslabení zvládla a je v pěti.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Sojka (Matějíček, Broš) – 10. Štiak (Prčík, Fibigr), 13. Krejsa (Smolka, Milata), 27. Vehovský (Přibyl), 38. Prčík (Bialy, Štiak), 48. Kubík (Chlán), 52. Milata (Chlán), 59. Krejsa (Kotásek)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Černý) – Vovsík (C), Číhal, Šabatka, Ludvík, Matějíček, Tomšík, Vandas – Peš, Kudrna, Sojka, Klapica, Rauš (A), D. Pavelec, Coufal, Kravec (A), Báťa, Broš, Modl, Kupriianov
    Trenér: Michal Broš

    HC Vítkovice Ridera: Irgl (J. Smolka) – Bialy, Fibigr, Puchala, Prčík (A), Činčala, R. Smolka – Kubík, Přikryl, Milata, P. Pavelec, Chlán, Krejsa (C), Glas, Štiak, Kotásek (A), Vehovský
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jaroš, Glanc – Dědek, Teršíp
    thejrc.org