Česko – Francie 7:2 (kon.)
konec
Česko
7:2 (5:1, 2:1)
Francie
Pondělí 11.07.2022, 23:30 • CrossPlex - Bill Harris Arena, Birmingham, USA • Světové hry – Inline hokej • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:58:09)
     
    Čeští inline hokejisté si na Světových hrách zahrají finále! V semifinále pokořili Francii, kterou rozstříleli výsledkem 7:2.

    Svěřenci kouče Tvrzníka dominovali od úvodních minut. Na první gól sice Francouzi ještě dokázali odpovědět, ale Češi před koncem prvního poločasu přidali ještě další čtyři trefy, které zůstaly bez reakce. Druhou polovinu utkání si čeští hráči profesorsky pohlídali, náskok navýšili o další jeden gól. Hlavním hrdinou utkání byl autor hattricku Jakub Bernad.

    Ve finále se Česko utká se Spojenými státy americkými, kteří na turnaji ještě neprohráli, v semifinále porazily Itálii s přehledem 5:0.
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Závěrečný francouzský útok táhl pravým mantinelem Benoit Ladonne. Věřil si na Aleše Chamráda, ale za jeho zády pronikl pouze za cenu ztráty kotouče.
     
    39:11
    Poslední minutu zápasu začínají na puku čeští inline hokejisté. Dle očekávání nikam nespěchají, spíše ženou časomíru směrem k nule.
    38:32 Patrik ŠEBEK - 7:2
     
    38:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól do prázdné brány střílí PATRIK ŠEBEK. Nikým neatakován sáhl k zajímavému řešení, kdy kotouč nastřelil o pravý mantinel takovým způsobem, že doputoval až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    37:48
    Do odkryté svatyně se zkusil trefit Oscar Flynn. Neuspěl, kus černé gumy proskákal těsně vedle pravé tyče. Alespoň pošetřil cenné vteřinky.
     
    37:20
    Francie se nevzdává a trenér Geoffroy Tijou odvolal gólmana Pasquiera na střídačku! Češi zatím brání bez problémů i proti přesile.
     
    36:47
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Mikuláš Zbořil. Do poslední chvíle vystál Baptisteho Bouchuta, jemuž ukázkově vypíchl kotouč.
     
    36:31
    Kdo dnes dělá francouzské defenzivě velké problémy, to je hlavně Jakub Bernad. Znovu se prokličkoval až před brankáře, leč Pasquiera nepřekonal.
     
    35:30
    Česko pokračuje v plném počtu, Mikuláš Zbořil strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Francouzi zřejmě promrhali poslední šanci ke zdramatizování zápasu.
     
    35:13
    O další přerušení hry se postaral Daniel Brabec. Nastavil lapačku proti kotouči směřujícímu k pravé tyčce, Lambert Hamon se tak mezi střelce utkání, zatím, nezapsal.
     
    34:49
    Kus černé gumy vyletěl mimo hrací plochu a podle všeho trefil jednoho z dobrovolníků, který naštěstí vyvázl ze situace bez újmy na zdraví.
     
    34:28
    Tentokráte si Maxime Langlois zakončení rozmyslel a ještě vylepšoval pozici pro Gonzaleze, ten ale promáchl naprázdno.
     
    33:44
    Z levého kruhu se pohotovou střelou prezentoval Maxime Langlois a Daniel Brabec měl velké štěstí, že nedokázal přehodit jeho u tyče položený pravý beton.
     
    33:30
    Francie má možnost snížit na rozdíl tří branek v přesilové hře. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Mikuláš Zbořil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Loskot (Kafka), 11. Bernad, 12. Loskot (Flynn), 14. Bernad (Fiala), 19. Kuťák (Kafka), 23. Bernad (Vyoral), 39. Šebek – 10. Langlois (Gabillet), 27. Gonzalez


    Česko: Brabec (Frodl) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Francie: Lafourcade (21. Pasquier) – Faucherand, Gonzalez, Machy, Langlois, Hamon, Fontanille – Renou, Bouchut, Gabillet (C), Kerkhove, Allo, Ladonne.
    Trenér: Geoffroy Tijou

    Rozhodčí: Pfeffer (GER), Telesio Carreon (USA)
    bahis siteleri