Česko – Francie 7:2 (kon.) | Česko – USA 1:2 (po pr.)
po prodl.
Česko
1:2 (1:0, 0:1 - 0:1)
USA
Úterý 12.07.2022, 22:45 • CrossPlex - Bill Harris Arena, Birmingham, USA • Světové hry – Inline hokej • Finále
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:24:23)
     
    Zlato bylo blízko, ale stříbro je taky fajn! Čeští inline hokejisté ve finále bojovali a byť s domácími Američany prohráli 1:2 po prodloužení, tak se za svůj výkon vůbec nemusí stydět.

    Čechy poslal v 18. minutě do vedení střelou z ostrého úhlu Patrik Šebek. Dlouho se zdálo, že by tato trefa mohla být tou vítěznou, ale Američané přeci jen našli recept na Dominika Frodla, ve 37. minutě poslal finálové střetnutí do prodloužení Brett Olinger.

    Nastavený čas trval necelé tři minuty. Americký kapitán Travis Noe předvedl parádní individuální akci, kterou vyšperkoval nahrávkou před prázdnou bránu na hokejku Nathana Sigmunda, jenž nabídkou nepohrdnul a stal se hrdinou zápasu.
     
    Konec zápasu.
    42:37 Nathan SIGMUND - 1:2
     
    42:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zlato zůstává v USA! Finále rozhodla krásná akce amerického kapitána Travise Noea, jenž si z forhendu dokonale přehodil touš na bekhend, čímž vyřadil ze hry Kuťáka a chytře si tímto momentem také položil Frodla, aby následně vyšperkoval celou akci pasem na střed, odkud NATHAN SIGMUND zakončoval do odkryté brány. Asistence: Travis Noe.
     
    42:05
    Po forhendové ráně Martina Loskota americký gólman Troy Redmann chvíli nevěděl, kde je kotouč. Nakonec jej objevil kousek před sebou, okamžitě ho přikryl lapačkou.
     
    41:39
    Mikuláš Zbořil udělal tři oblouky kolem poloviny hřiště, aby nakonec předal kotouč Tomáši Rubešovi, jenž svou individuální akci završil střelou do pravého betonu Redmanna.
     
    41:01
    Češi chybovali a rozhodnutí měl na hokejce Nathan Sigmund. Frodla ovšem nevymíchal a forhendem zakončil pouze do jeho výstroje!
     
    40:26
    Jako první v prodloužení zasahoval Dominik Frodl. S pokusem s velkou chutí hrajícího Bretta Olingera si poradil lapačkou.
     
    40:10
    Prodloužení se hraje ve třech na obou stranách, takže můžeme očekávat velké množství zajímavých příležitostí. Doufejme, že tu poslední gólovou šanci přetaví v gól Češi!
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o držitelích zlatých medailí nerozhodla, půjdeme do desetiminutového prodloužení! Američané prolomili střeleckou mlčenlivost ve 37. minutě, kdy Frodlovi zrušil čisté konto Brett Olinger. I po vyrovnání byli Američané aktivnějším týmem, ale tolik kýžený vítězný gól vstřelit nestihli.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:56
    Poslední akce v základní hrací obě patřila Američanům. Jmenovitě Garretu Rossovi, jenž se mezi trojicí protihráčů neprokličkoval.
     
    39:22
    Martin Fiala vyslal ostrou forhendovou ránu kousek za polovinou hřiště. Gólmana Redmanna neohrozil, kotouč prosvištěl výrazně vedle levé tyče.
     
    38:48
    Těsně před Dominikem Frodlem se ke střele probojoval Brandon Hawkins. Z bezprostřední blízkosti mezeru v pokleku českého gólmana nenašel.
     
    38:17
    Cíleně na teč nahazoval Joseph DiMartino. Teč nejspíše očekával od Brandona Hawkinse, který letící puk zasáhnout nedokázal.
     
    37:47
    Petr Kafka naznačil střelu a odjel za americkou bránu, odkud vracel do pravého kruhu Filipu Kuťákovi, jemuž zabránil v zakončení pohotovým vypíchnutím kotouče Kraft.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Šebek (Flynn) – 37. Olinger, 43. Sigmund (Noe)


    Česko: Frodl (Brabec) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    USA: Redmann (Maczynski) – Kavaya, Sigmund, J. DiMartino, P. DiMartino, Bunett, Olinger – Noe (C), Hawkins, Kraft, Ross, Pascalli, Combs.
    Trenér: Timothy Jacob McManus

    Rozhodčí: Nils Pfeffer (GER), Michele Slaviero (ITA)
    bahis siteleri