Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
Frölunda HC
Sobota 10.09.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě z ČPP Arény pro tuto chvíli vše, užijte si zbytek sobotního večera a už vás můžu pouze srdečně pozvat ke sledování dalších našich textových přenosů z Champions Hockey League. (18:35:23)
     
    V ČPP Aréně propukají oslavy, protože Mountfield dokázal povedenou druhou třetinou a gólovými pojistkami v té třetí zdolat švédského giganta z Göteborgu a učinil obrovský krok k postupu ze skupiny. Ve třetí periodě zvýšil na 4:1 Radek Smoleňák ukrytou ranou zpoza brankové čáry a tato rána se ukázala jako vítězná. Frölunda zásluhou Friberga a Lindbohma dvěma zásahy v power play sice konec zápasu zdramatizovali, ale pojistku do prázdné branky přidal Kevin Klíma a Hradec Králové uzmul z domácí odvety proti týmu z Göteborgu tři body, které mohou v konečném účtování mít cenu zlata.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Tohle si už Mountfield vzít nenechá, chytře kouskuje hru a hraje výhradně na své útočné polovině.
    58:54 Kevin KLÍMA - 5:3
     
    58:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenomže napotřetí to s prázdnou brankou Frölundě nevychází, ba naopak! KEVIN KLÍMA je druhým dvougólovým hráčem zápasu, když vyhrál souboj za brankou a přes ležícího obránce přesně zakončil do odkryté sítě. Bez asistence.
    58:18 LINDBOHM - 4:3
     
    58:18
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A drama je na světě! Další přesilu na ledě Švédi využívají v další vstřelenou branku. Nahození PETTERIHO LINDBOHMA se otřelo o několik těl a doputovalo až do sítě za bezmocného Růžičku. Lindbohm si za svou aktivitu gól zasloužil, ale hodně přítížil nervům domácích hráčů a trenérů. Asistence: Filip Johansson
     
    57:52
    Branka Frölundy opět zeje prázdnotou, je tady znovu power play.
     
    57:12
    Spolupráce Lva a Veselého vyústila alespoň ve vyhraný souboj u mantinelu a vyhozený puk ze strany Hradce, který se teď už bude soustředit výhradně na defenzívu.
     
    56:38
    Ščerbak v rohu kluziště zazmatkoval a i když měl dost času, vyhodil puk na icing.
    55:46 FRIBERG - 4:2
     
    55:46
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak možná to ještě bude drama! Frölunda využívá dnes podruhé přesilovku, když MAX FRIBERG zpoza branky z otočky zasunul puk pod betonem Růžičky a dokonale ho překvapil. Asistence: Liam Dowen Nilsson, Pontus Johansson
     
    55:32
    Lasch diriguje přesilovku od levého hrazení a snažil se hledat na zadní tyči Lence nebo Friberga, ani jednoho nenašel.
     
    54:48
    Dobře se v obranném pásmu zorientoval Štohanzl a z otočky vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    54:08
    Namísto toho je vyloučen Filip Pavlík za seknutí protihráče. Johansson se vrátil do branky a je to tedy klasická přesilovka 5 na 4.
     
    53:58
    Lenc stáhl Radovana Pavlíka k zemi, ale faul se znovu k nelibosti diváků nepíská. Nedivil bych se, kdyby někteří méně trpěliví přihlížející vhodili na led nějaké předměty. Za daného stavu by to ale asi bylo zbytečné.
     
    53:33
    Prudký Lundqvistův pas Lasch nezpracoval a hosté do útočného pásma neprošli.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 29. Smoleňák (Lalancette), 34. Ščerbak (Lev), 35. Kevin Klíma (Blain), 46. Smoleňák (Lalancette, Ščerbak), 59. Kevin Klíma – 16. Innala (Lasch), 56. Friberg (Nilsson, P. Johansson), 59. Lindbohm (F. Johansson)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank, Gaspar, Rymsha – Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík – Lev, Cingel, Veselý – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    Frölunda HC: L. Johansson (Dichow) – Folin, Lindbohm, F. Johansson, Grönlund, T. Nilsson, P. Johansson, Nordsäter – Friberg, Lundqvist, Lenc – Mursak, Lasu, Rosseli-Olsen – Greco, J. Nilsson, Ratkovic Berntsson – Lasch, Dower Nilsson, Innala – Stenberg.
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Soos (HUN), Pražák – Svoboda, Hynek (všichni CZE).

    Diváci: 2862
    ocianews.com